Uykusuzluk

İnsomnia
Sıralamalar

2023 5. kitabı
Okunma: 21 Mart 2023 19:57
Son 3 haftadır elimde gezdirdiğim kitap. Stephan King severim aslında ama bu kitap için bilmiyorum ne desem. Olaylar birbirinden çok kopuk,sayfalarca ayni yerde bekliyorsunuz. Fantastik ögeler basit kaldı bana göre. Kitaba o kadar ısınamadım ki Kara Kuleyle ilgili bağlantıların bile farkına varamadım. Son 200 sayfa ha gayret.
Korku değil macera
2024 20. kitabı
Okunma: 28 Ağustos 2024 17:59
Bir Stephen King kitabıyla daha karşınızdayım. Bu kitabı okumadan önce yorumlara bir göz atmıştım. Çoğunluk gereksiz uzadığını okuyamadığını vs yazmıştı. Ne kadar sıkıcı olabilir ki King sonuçta okurum ben demiştim. Ama arkadaşlar gerçekten son 300 sayfa öyle böyle uzamamış. Evet kitap güzel ama çok detaylı ve son kısımlarda okumak zorlaşıyor belki benim o anki ruh halimle de alakalıdır ama bilemiyorum. Onun dışında kesinlikle bir korku beklentiniz olmasın. Bana kalırsa içerisinde hiçbir korku unsuru yoktu hatta gerilim de yoktu. Kitabın türü için macera-fantastik diyebiliriz. Kitabın sonunda olaylardan sonrasının anlatılmasını sevdim ama kafamda birçok detayla ilgili soru işareti kaldı. Madem o detaylar önemsizdi neden bize verildi?? Bunları görmezden gelirseniz, bir King hayranıysanız okunur ama korku beklentisiyle aldıysanız üzgünüm hayal kırıklığı olur.. Okuyacaklara şimdiden keyifli okumalar.
2025 126. kitabı
Okunma: 30 Aralık 2025 14:42
Uykusuzluk , Stephen King ’in korkutmaktan çok düşündüren romanlarından biri. Yaşlanma, ölüm ve kader gibi temaları sakin ama derin bir anlatımla ele alıyor. Hikâye yavaş ilerliyor ve yer yer gereğinden uzun hissi verebiliyor, bu da herkes için sürükleyici olmayabilir. Buna rağmen karakterlerin iç dünyası çok güçlü, atmosferi ise King’e özgü şekilde etkileyici. Sabırlı okur için anlamlı ve akılda kalıcı, King’in daha felsefi tarafını görmek isteyenler için özel bir kitap.
2024 90. kitabı
Okunma: 22 Aralık 2024 12:43
Romanlarını Maine'de kurgulamayi seven Stephen King, Uykusuzluk'ta bir kez daha buraya dönüyor. Yazarın iliklere işleyen bir gerçeklikle doğaüstü korku unsurlarını buluşturduğu bu saheserini elinizden birakamayacaksiniz.
2025 26. kitabı
Okunma: 28 Ağustos 2025 23:24
Kitabın başları çok heyecanlıydı. Sonra tempo da bir düşme oluyor ardından fantastik olaylar birbiri ardına sıralanıyor. En son King'in kitabı Kule serisine bağlaması çok muazzamdı. Bir kez daha Kule serisinin onun hayatında ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Ralph eşinin ölümünden kısa bir süre sonra uykusuzluk çekmeye başlıyor. Her gün bir önceki günden daha erken uyanıyor. Bununla beraber halüsilasyon olduğunu sandığı garip insanlar görmeye başlıyor. Ama bunu yaşayan bir tek o değildir. Yine Deryy yine enteresan olaylar silsilesi...
2023 25. kitabı
Okunma: 17 Mayıs 2023 21:28
Amaç ve Rasgelelilik... Vakti dolduğunda "görevliler" tarafından yaşam ipi kesilen insanlar ve daha vakti dolmadan, elinde paslı neşterle gözüne iliştirdiğinin iplerini kesen bir "delinin" ölüme mahkum ettiği insanlar... Peki ya bu eli neşterli deli bu dünyaya ait bir yaratık değilse? Ya insanlığın başlangıcından beri "kaza ölümleri" olarak adlandırılan ölümlerin tek sorumlusu ise? Vee öldürdüğü her insandan anı olarak bir şey çaldıysa? Ve bu anılar deposunda kendinize ait bir şey arıyor olsaydınız... Ne yapardınız? Derry kasabasında yaşayan Ralph eşinin ölümünün ardından yavaş yavaş daha erken saatlerde uyanmaya başladığında uykusuzluğu ve 'diğer dünya' görüşlerini de beraberinde getirir. İnsanların etraflarında haleler görmeye başlayan Ralph için hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacaktır. 70 yaşındaki bu adama biçilen bir görev vardır ve "Amaç" dışında ölümü planlanan bir çocuğun ölmesini engellemesi gerekecektir. Ne var ki uykusuzluk çeken ve hayalet dünyasını gören yalnızca o değildir ;) Ölümlü iki insanın yani Ralph ve Lois'in bu eli paslı neşterli hayalet doktor'u durdurma görevini başarıyla tamamlayıp tamamlayamayacağını merak ediyorsanız kitabı mutlaka okuyun. Korku unsuru olarak beklentimin çok altında kaldığını belirtmek isterim. Ben daha fazla korkunç olay beklemiştim çok da korkunç değildi. Ama kurgu mükemmeldi :)
Puan vermedi·%40 (317/784 syf.)·
Stephen King romanlarının hemen hemen tamamını okumakla birlikte en kötüsünü bile yarıda bırakmamışımdır. Sadece "O" romanını iki kez denememe rağmen 500 küsuruncu sayfalarda yarıda bırakmış idim. Uykusuzluk da yine iki kez denememe rağmen yarıda bıraktığım ikinci romanı oldu.
2023 74. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2023 12:22
STEPHEN KING || UYKUSUZLUK Sevgili Carolyn'ını kaybetmiş olan Ralph Roberts, emeklilik günlerinde eşinin yasını tutarak uzun, uykusuz geceler geçireceğini bir kez olsun düşünmemişti. Uykusuz geçen geceler, bir şeylerin ters gittiği anlar, halüsinasyonlar, birtakım tuhaflıklar, karanlık çökünce ortaya çıkan iki küçük adam ve diğerleri... Yazdıklarımdan da anlayacağınız üzere kasvetli, sisli bir atmosfer sizi bekliyor. "Sessizliğinde bir sesi vardır" cümlesinin yalnızlık duygusu üzerinden doğaüstü korku unsurlarıyla anlatılmış olması tam olarak bir King klasiği. İliklerinize kadar işleyecek ve ana karakterin bizzat her adımına, her gününe, her anına hatta rüyalarına bile konuk olacağınız; temeli sağlam bir kurgu olduğunu belirteyim. Yaşam, ölüm, rüyalar, hayaller, ilahi güçler, habis ruhlar, sebepler, sonuçlar ve gerçekler... Uykusuzluk, birçok açıdan ele alıp yorumlayacağınız bir kitap. King'in ustalığını yine yeniden konuşturduğu bu kitapta korku, fantastik ögeler ve polisiye tadında rüyalar bir arada bulunuyor. Kara Kule serisinin önemli bir karakterini ele alan kitap, okuyucuları bu açıdan biraz yavaşlatsada, kitabın bütünüyle sabırlı bir okuma sürecine kapı araladığı kaçınılmaz. Yorucu olması gözünüzü korkutmasın, King, onu seven okuyucularını, son sayfaya ulaştırmak için bütün başarısını aktarmış. Bazen en büyük sorun uykusuzluk değildir; şehir küçülmüştür, ölüm gelmiştir, karanlık çökmüştür, soğuk bir rüzgar esmiştir. Okumanızı kesinlikle tavsiye ediyorum.
Korku Romanı
İNCELEME-UYKUSUZLUK
2025 12. kitabı
King napıyorsun abi.Yeter artık be.İki yüz sayfalık hikayeleri bin sayfada anlattığın baydı artık!Git karınla çocuklarınla ilgilen.Bu kadar detay vermene,mekanla,boş konularla sayfa sayısını çoğaltamana gerek yok.Kumar borcun mu var yoksa seninde?Yoksa sayfa başına mı anlaştın yayınevinle?Bi yakamızdan düşte hikayeyi okuyalım artık! Neyse şaka bir yana gerçekten çok uzatılmış basit bir konusu olan hikayemizin Kara Kule'ye bağlanması beni etkileyen kısım oldu.Kara Kule serisini de aynı anda okuyor olmam bir şanstı diyebilirim.Kitabı bir gerilim veya korku kitabı olarak değerlendirmek mümkün değil.Bu yüzden diğer King kitaplarında alıştığınız atmosferi bu kitaptan beklemeyin.Kolay okunan bir kitap değil araya en az on kitap alarak okudum.Detayda boğuldum çoğunlukla ve en azından beş ayda bitirebildim kitabı.King'in yarattığı atmosferi karakterleri seviyorsanız okumanızı tavsiye ederim ancak King okumaya yeni başlıyorum yada arada sırasıda bu tarz kitaplarla kafamı dağıtıyorum diyen okurlar için bu eseri kesinlikle önermiyorum.Okurken zorlananlar aşağıya yorum yazarsa sevinirim.Dertlerimiz paylaştıkça azalsın.Keyifli okumalar dilerim.
UykusuzlukStephen King · Altın Kitaplar · 2022638 okunma
Allahım bitmiyor kitap, niye böyle oldu ya? Stephen King'e bayılırım normalde ama bu hiç sarmadı. Yarısına kadar geldim diye bırakmayım diyorum ama yani süründü elimde iyice. Doğru düzgün olay yok, gerilim yok, heyecan yok... Ne kaldı o zaman

Stephen KingYazar · 124 kitap
Stephen Edwin King (d. 21 Eylül 1947, Portland, Maine), korku, doğaüstü kurgu, gerilim, suç, bilimkurgu ve fantazya türlerinde eserler üreten Amerikalı yazar ve senarist. Kitapları toplam 350 milyon kopyadan fazla sattı ve çoğunun film, televizyon dizisi, mini dizi ve çizgi roman uyarlamaları yapıldı. Yedi tanesi Richard Bachman müstear ismiyle olmak üzere, 62 roman ve 5 kurgu dışı eser yayınladı. Ayrıca çoğu, kitap koleksiyonlarında yayınlanan 200 kadar öykü yazmıştır. İlki 1987 yılında Sadist (Misery) romanı başta olmak üzere toplam 15 kez Bram Stoker Ödülü'ne layık görüldü. 2003 yılında Ulusal Kitap Vakfı (National Book Foundation) tarafından "Amerikan Edebiyatına Üstün Katkı Ulusal Madalyası" ile onurlandırıldı. 2004 yılında Dünya Fantazya Konvansiyonu (World Fantasy Convention) tarafından "Yaşam Boyu Başarı" ödülüne layık görüldü. 2007 yılında Amerikan Gizem Yazarları Organizasyonu (Mystery Writers of America) tarafından "Grand Master" ödülüne layık görüldü. Amerikan edebiyatına yaptığı katkılar nedeniyle, 2015 yılında Ulusal Sanat Vakfı (National Endowment for the Arts) tarafından "Ulusal Sanat Madalyası" ile onurlandırıldı. İlk romanı Göz (Carrie) 1974 yılında yayımlanmıştır. Özellikle 1982 yılında başlayıp 2005 yılında sona erdirmiş olduğu Kara Kule (The Dark Tower) serisi ile ünlüdür. Yeşil Yol (The Green Mile), Esaretin Bedeli (the Man Who Loved Rita Hayworth aka the Shawshank Redemption) gibi pek çok kitabı senaryolaştırılıp beyaz perdeye aktarılmıştır. İlk profesyonel kısa öykü satışını The Glass Floor adlı öyküsüyle Starling Mystery Stories'e yapmıştır (1967). Kitaplarının çoğu memleketi Maine'de geçer. Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/Stephen_King