Esir Şehirde Bir Konak

Veda

Ayşe Kulin

2025 21. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2025 22:23
Ayşe Kulin'in en sevilen romanlarından biri olan veda,Cemil Cahit Yavuz'un çizgileriyle bir kez daha okurlarıyla buluşuyor.Osmanlı İmparatorluğu'son günlerinde,işgal altındaki İstanbul'da bir konakta yaşananları dile getiren bu roman,bir yandan son Maliye Nazırı ve ailesi aracılığıyla o dönemi çizerken bir yandan da çökmekte olan bir tarih ile yeni bir gelecek arayan Milliciler arasında sıkışan Osmanlı aydının portresini çiziyor.Çizgi roman olarak başka bir düzleme taşınan Veda-Esir Şehirde Bir Konak, bu kez farklı bir okuma macerasına sürükleyecek herkesi.Edebiyatın lezzetiyle çizginin macerasını birlikte tatmak isteyenler için elinizde tuttuğunuz bu kitap tam bir şölen olacak.
2026 25. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2026 14:17
#kitapyorumum Kitabın Adı: Veda (çizgi) / Esir Şehirde Bir Konak Yazarın Adı: Ayşe Kulin Yayınevi: Everest Yayınları Sayfa Sayısı: 108 Bu kitap, Veda kitabının çizgi roman halidir. Çizimleri Cemil Cahit Yavuz yapmıştır. Kitabın biraz daha sadeleştirilmiş yani kısaltılmış halidir. Çizgi kitap sevenlere tavsiye ederim.. Kitapla kalın...
Okuyun okutun
2021 15. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2021 14:19
Dönem çok güzel anlatılıyor insan bitmesin istiyor ama bitiyor işte maalesef sonu harikaydı neyse tanrınız öneriyor okuyun okutun hoşçakalın kullarım
2020 6. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2020 19:13
Herkese merhaba Ocak ayının son kitabı Veda’nın çizgi romanı ile karşınızdayım. Bu yıl başladığında kendime koyduğum hedeflerden biri de kitaplar biter bitmez yorum girmem gerektiği oldu. Çünkü yorum girmeyi geciktirince arada kaynıyor gidiyor kitaplar. Kitap sonunda hissettiğim duygular soğumadan aktarmak istiyorum sizlere. Ayşe Kulin’den okuduğum ve çok beğendiğim bir kitaptı Veda. Yıllar önce Veda’yı okuduktan sonra çizgi romanını da görmüştüm bir kırtasiye de ama bir türlü alıp okumak kısmet olmamıştı. Bu yıl Anonim YazarAnonim Yazar dan alışveriş yaparken bir baktım orada varmış hemen aldım kitabı. Veda’nın çizgi romanını okumak çok iyi geldi bana. Unuttuğum sahneler tekrar gözümde canlandı. Ayşe Kulin Osmanlı’nın son günlerindeki İstanbul’da konakta yaşanan olayları anlatıyor. Aynı zamanda bu konakta ki insanlar Kulin’in anne tarafından akrabalarıdır. Dönemi çok güzel anlatan bir eser. Çizimlerle daha da pekişti ruhumda hissettiklerim. Mehpare ile Kemal’in aşkı, Maliye Nazırı Ahmet Reşat ve ailesi... Dönemin aydınlarının büyük çabası... Sizlere tavsiyem önce Veda’yı okuyun sonra da çizgi romanını. Bu şekilde hissedilen duygu muhteşem oluyor.
Veda
2019 9. kitabı
Okunma: 03 Aralık 2019 00:00
Osmanlı İmparatorluğu’nun son günlerinde, işgal altındaki İstanbul’da bir konakta yaşananları dile getiren bu roman, bir yandan son Maliye Nazırı ve ailesi aracılığıyla o dönemi çizerken bir yandan da çökmekte olan bir tarih ile yeni bir gelecek arayan Milliciler arasında sokulan Osmanlı aydınının portresini çiziyor.” Fena bir kitap değil fakat mutlaka okuyun diyebileceklerimden de değil üzgünüm... fazla spoilere girmeden diyebileceğim şey sonu hüzünlendirdi. VedaVeda
Bir Fırtına Tuttu Bizi
2023 1. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2023 00:06
Merhaba Kitabı ilk gördüğümde kapaktaki kişinin Cem Yılmaz olduğunu düşünmüştüm. Ne aptalım:) Meğer karşımda duran adam bir dönem dünyaya diz çöktüren sonraları izlediği yanlış yollar ve yaptıkları
VedaAyşe Kulin · Everest Yayınları · 202316,8bin okunma
İçimde bir yolculuk var şimdi nerden-nereye...
2024 149. kitabı
Okunma: 22 Ekim 2024 08:13
Vedalar ansızın gelir. Vakti varken değerini bilmek gerekmez m? Hele bir insan veda etmeden gidiyorsa yoktur dönüşü. Gitmek istememiştir aslında Sadece mecbur kalmıştır. Ne çok mecburiyetler yaşamadık mı tarih boyunca, savaşlar, doğal afetler gidenler geldi mi? kimler gitti kimler kaldı arkada. Ayrılıklarda Sevdaya Dahil midir diye sordu Atilla İlhan Henüz bir cevap verilemedi. VedaVeda; Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde İstanbul'da bir Konak'ta yaşayan ailenin yaşanmışlıklarını, yaşayamadıklarını, endişelerini kaleme alan Ayşe KulinAyşe Kulin serinin ilk kitabı VedaVeda ile bizlere savaşların sadece cephelerde değil Geride kalanların da yaşadığı zorlukları, verdikleri yaşam mücadelelerine kelimelere dökerken yüreklerimize dokunuyor. Begenerek okuyacagınız bir kitap okumanızı tavsiye ederim. " Veda ettiğin insanda hala Hayallerin varken acıtır." Sizi acıtmayan vedalar bulsun. :) Keyifli okumalar.
VedaAyşe Kulin · Everest Yayınları · 202316,8bin okunma
Her veda yeni bir başlangıç oysa ki
2025 37. kitabı
Okunma: 12 Eylül 2025 19:48
1920 yılında Beyazıt’ta bir konak; Sultan’a gönülden bağlı, lakin bir taraftan da vatanın kurtuluşu için yardımlarını esirgemeyen Osmanlı maliye nazırı Ahmet Reşat Bey’le, yüreği Millicilerle dolup
VedaAyşe Kulin · Everest Yayınları · 200716,8bin okunma
Veda- Ayşe KULİN
·390 syf.·
2023 89. kitabı
Deniz kabuğu misali... Hani deniz kabuğunu kulağımıza yaklaştırdığımızda dalgaların sesini duyarız ya işte bu kitap da öyle oldu benim için. Kitabın sayfalarına kulak verirseniz içerisinden
2022 6. kitabı
Olaylar Ayşe Kulin gözünden ve diğerleri olmak üzere ikiye ayrılır benim gözümde. Bu kitap da tıpkı diğerleri gibi bu düşüncemi destekler nitelikte. Olay örgüsü olsun, duyguları yaşatma olsun çok hayran kalarak okuduğum kitaplarından biri. Özellikle tarihi olaylari okumayı sevenler için tek solukta okunacak bir kitap. Ben severek okudum ve tavsiye ediyorum <3 Ayşe KulinAyşe Kulin
Roman

Ayşe KulinYazar · 41 kitap
Kaleme aldığı biyografik eserleri ve romanlarıyla çok okunan yazarlardan biri olmuş ve birçok ödül kazanmıştır. Üslubundaki akıcılık ve yalınlıkla büyük övgü alan yazarın öykü ve kitapları senaryolaştırılıp beyazperdeye aktarıldı. Arnavutköy Amerikan Kız Koleji Edebiyat bölümünü bitirdi. Çeşitli gazete ve dergilerde editör ve muhabir olarak çalıştı. Uzun yıllar televizyon, reklam ve sinema filmlerinde sahne yapımcısı, sanat yönetmeni ve senarist olarak görev yaptı. Öykülerden oluşan ilk kitabı Güneşe Dön Yüzünü 1984 yılında yayımlandı. Bu kitaptaki Gülizar adlı öyküyü, Kırık Bebek adıyla senaryolaştırdı ve bu filmi 1986 yılında Kültür Bakanlığı Ödülü'nü kazandı. Kulin, 1986'da sahne yapımcılığını ve sanat yönetmenliğini üstlendiği Ayaşlı ve Kiracıları adlı dizideki çalışmasıyla Tiyatro Yazarları Derneği'nin En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü'nü kazandı, 1996 yılında Münir Nureddin Selçuk'un yaşam öyküsünün anlatıldığı Bir Tatlı Huzur adlı kitabı yayınlandı. Aynı yıl, Foto Sabah Resimleri adlı öyküsü Haldun Taner Öykü Ödülü'nü, bir yıl sonra aynı kitabı Sait Faik Hikâye Armağanı'nı kazandı. 1997'de yayınlanan ve Aylin Devrimel'in hayatını konu alan Adı: Aylin adlı kitabı ile, İstanbul İletişim Fakültesi tarafından yılın yazarı seçildi. Bu kitap yazarın çok geniş kitleler tarafından tanınmasını sağladı. 1998 yılında Geniş Zamanlar adlı öykü kitabı, 1999'da İletişim Fakültesi tarafından yılın romanı seçilmiş olan Sevdalinka ve 2000'de yine bir biyografik roman olan ve Füreya Koral'ın hayatını aktardığı Füreya yayınlandı. Ayşe Kulin, 2001 yılında yayımlanan Köprü isimli romanı ile Türkiye'nin doğu illerinde yaşanan dramın kökenleri ve cumhuriyet tarihi içindeki nedenlerini ele aldı. Bu romanı, 2006 ve 2008 yılları arasında Star TV'de aynı isimle dizi olarak yayınlandı. Yine 2002 yılında yayınlanan Nefes Nefese isimli romanı ile İkinci Dünya Savaşı sırasında yüzlerce Yahudi'yi soykırımdan kurtaran Türk diplomatlarının kahramanlıklarını bir aşk öyküsü ile birlikte işliyor. Nefes Nefese romanı toplamda 34 ülkede yayınlandı. Ayrıca Ayşe Kulin bu romanıyla İtalya'da verilen Premio Roma Ödülleri'nde finale kalan beş yazardan biri oldu. Geniş Zamanlar adlı öykü kitabı, 2007 yılında Star TV'de aynı adla dizi olarak yayınlandı. 2004 yılında yazdığı Gece Sesleri romanı, aynı adla televizyona uyarlanarak 2008 ve 2009 yılları arasında Show TV'de yayınlandı. Yine 2009 yılında yazdığı Tek ve Tek Başına Türkan adlı Biyografik romanı, aynı adla televizyona uyarlanarak 2010 ve 2011 yılında arasında Kanal D'de yayınlandı. 2007 yılının Kasım ayında UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi oldu. 2008 yılında yazdığı Veda romanı, aynı adla televizyona uyarlanarak 2012 yılında Kanal D'de yayınlandı. İtalyancaya çevrilen Nefes Nefese adlı romanı, 2016'da İtalya'nın en prestijli roman ödüllerinden Premio Roma'da en iyi yabancı roman dalında ödüle layık görüldü.