Nâbizâde Nâzım, Tanzimat devri edebiyatının son temsilcileri ile Servetifünûncular arasında gelmiş, ancak her iki nesilden de farklı yol izlemiş olan bir romancıdır. Roman ve hikayeleri, realizm ve natüralizmin bizdeki ilk seviyeli örnekleri arasında yer alır. Zehra, realist-natüralist akım ilkelerinin yazar tarafından ustalıkla kullanıldığı ilk roman olması bakımından da önemlidir. Nâbizâde'nin, romanında, konuyu basit tutmakla, hem gerçeğe bağlı kalmış, hem de romantik ve mübalağalı vaka romanlarına karşı çarpıcı bir tavır sergilemiştir. Bu açıdan Zehra, devrin sosyal ve beşeri karakterini, realist bir şekilde vermesi; çevreyi ve kişileri gözleme dayalı olarak tasvir ve tahlil etmesi; tekniği, dil ve üslubu ile başarılı bir romandır. İlk gerçekçi roman olmakla birlikte, ilk psikolojik roman denemesidir de denebilir.
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 39 dk.Sayfa Sayısı: 164Basım Tarihi: 2 Temmuz 2018İlk Yayın Tarihi: 1894Yayınevi: Beyan Yayıncılık
ISBN: 9789754734515Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

178 syf.
Puan vermedi
Uzun zamandır modern klasikler okuyordum fakat rafta kapak tasarımı ile gözüme çarpan Türk klasiğinin önemli eserlerinden olan Zehra kitabını inceleyeceğiz. Başladıktan birkaç saat sonra bitirdim akıcı anlatımı ve hikayenin sürükleyici olması beni çok etkiledi. karakterlerimiz Zehra, Suphi ve Sırrıcemal… Zehra küçük yaşlardan itibaren kişilik
Zehra
ZehraNabizade Nazım · Koridor Yayıncılık · 202312,5bin okunma
208 syf.
Puan vermedi
Son pişmanlık neye yarar?
‘’ Seni bir serçenin göz yaşı kadar seviyorum diyeceksin bir serçenin göz yaşı kadar mı bilmessin serçeler ağlayınca ölüyo ‘’ 27.07.2015 tarihli bir not düşülmüş ve tarafımdan 2 tl ye bit pazarından alınmış bir kitap. Bu notun sahibinin ismi de yazıyor, her ne kadar kime hitaben yazdığı belirtilmemiş olsa da. İnsan bir kitaba niye bir not yazar
Zehra
ZehraNabizade Nazım · İskele Yayıncılık · 201812,5bin okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.