Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Hata Kimde
Hiç kimsenin sorumluluk almamasından bıktım. Hatalı olan sistemdir. Fakat sistemin yapısından sorumlu olan insanlar var!
Sayfa 230Kitabı okudu
Sorunu yaratan teknoloji değil, teknolojiyi kullanırken ortaya çıkan davranış.
Reklam
Sıkıcı Ortamlardan Zihinsel Kaçış Yolu, Telefonlar :)
Allah'tan bu telefonlar çıktı da sıkışınca sarılıyoruz, var mısın, yok musun belli değil.
"Teknoloji,insanlara yalnız kalınan anları için bir oyuncak vermişti,onları daha da yalnızlaştırmayı başararak..."
Gelişme ve sorumluluk
Teknolojinin gelişmediği ülkelerde yaşayan çocuklar sorumluluk bilincini çok daha erken öğrenirler
Sayfa 111
Topac
Sevgili delikanli, boylece, sonsuz otesi bir hizla donen topacin icinde bulunan birinin, zamanin gerisine yolculuk edebilecegini, bir sure sonr onun gibi bir gunahkari bekleyen Buyuk Son 'dan kurtulabilecegini artik anlamissindir.
Sayfa 145Kitabı okudu
Reklam
Taramadan önce düşünün! QR kodları ne kadar güvenli?
Zararlı yazılım saldırıları: Kimlik avı saldırıları: konumunuzu açığa çıkabilir: kişisel bilgilerinizi ele geçirebilir: Cihazınızda bazı eylemler tetiklenebilir: Ödemeyi yönlendirebilir veya para talebinde bulunabilir:
" İyinin zıttı kötü değildir, kayıtsızlıktır. "
Kötü
Gerek geleneksel medya gerekse de internet her zaman kötüyü daha cok pompalar. Iyilikler kimsenin umrunda degildir çünkü iyiligin reytingi olmaz.
Ortalama
Biz yetişkinler huzur denen kavramı ancak ortalamalarda elde ettigimiz icin ergenlerin uclarda kendisini ifade eden davranislari karsisinda her zaman büyük bir endişe duyariz. Bu tedirgin halimiz davranislarimiza yansidigindan, ebeveyn ve ergen arasinda iletisim kurmak düşündüğünden cok daha zordur çünkü iletisimi saglayan düğme bozuktur.
Reklam
Soramamak
Şimdi sana asla unutmaman gereken önemli bir bilgi vereceğim. Sorgulamak, sorular sormak, çocukken sahip olduğumuz ve sonrasında bizden çaldıkları en önemli yeteneklerimizden birisidir.
Yanlış tuş, yanlış izlenim demektir ; kurmak da yıkmak da siberalanda kolaydır.
Sanal da kaybolan nesil
Günümüzde bilişim teknolojisinin yeni becerilerini öğrenmek, geçmiş zamanın okuma yazmasını öğrenmek kadar önem kazanmış durumda.Akıllı insan sanal dünyadan kendini soyutlamak istemez.Ama bu dünyaya gömülüp kaybolup gitmemeye de özen gösterir.
Sayfa 183 - Kronik yayın evi 28. BaskıKitabı okudu
Bütün kurallar değişti ve yarın daha çok değişmiş olacaklar. Yıkıcı teknoloji, değişen kültürel eğilimler, eğitim sistemindeki kırılma, yönetimdeki bozulma hedefin yerini değiştirdi ve her geçen gün daha da değiştirmeye devam ediyor. Milyonlarca insan robotlaşmış bir şekilde, topluluk içindeki işçi arılar gibi, hayatlarını amaçsızca dolanarak geçiriyorlar. Ve şirketler, yeni dünya düzeninde rekabet edemediği için, yok olma tehlikesiyle karşılaşan insanlar tarafından dolup taşıyor. Eğer deliliğin tanımı gerçekten de aynı şeyi tekrar tekrar yapıp, farklı bir sonuç beklemekse, bu insanlar ve şirketler kafayı çok fena yemişler demektir. Yeni ekonomi sisteminde servet kazanacak insanlar, trendlerin önünde duran, safça dün olanlara tepki vermektense, olacakları önceden gören insanlar olacak. Tüm gerçek zenginlikler fikirlerin gücünden filizlenir. Oysa eğitim sistemi asıl konudan saptı. İnsanların eleştirel düşünme yeteneği azalıyor ve fikirler kaybolup gidiyor. Yeni ekonomi sisteminde, en çok değer verilen, sevilen ve rağbet edilen para birimi fikir olacak
Sayfa 154Kitabı okudu
Sosyal medyadan kaptığımız mesajın ne olduğunu ve basılı ki­taplardan kaptığımız mesajdan ne farkı olduğunu düşündürdü bunlar bana. Önce Twitter'ı düşündüm. Birincisi: Hiç­ bir şeye uzun süre odaklanmamalısın. Dünya 280 karakterden olu­şan kısa, basit ifadelerle anlaşılabilir ve anlaşılmalı. İkincisi: Dünya çok çabuk yorumlanmalı ve anlaşılmalı. Üçüncüsü: İnsanların he­men seninle hemfikir olmasından , kullandığın kısa, basit, hızlı ifadelere alkış tutmasından daha önemli bir şey yok. Başarılı ifade bir sürü insanın hemen alkış tuttuğu, başarısız ifade ise insanların gör­mezden geldiği ya da ayıpladığı bir ifade. Peki ya Instagram ? Birincisi: önemli olan dışarıdan nasıl gö­ründüğünüz. İkincisi: önemli olan dışarı dan nasıl göründüğünüz. Üçüncüsü: önemli olan dışarıdan nasıl göründüğünüz. Dördüncüsü: önemli olan dışarıdan görünüşünüzün insanlar tarafından beğenilip beğenilmediği.
115 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.