Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

lactea

Ölümden daha beter olan şey ölümü göze aldıran şeydir ve candan daha kıymetlisi uğruna can feda edilendir.
Sayfa 111Kitabı okudu
Reklam
...insana vaktiyle daha ilginç gelen şeyler zamanın akışı içinde yitiveriyor.
Her şeyi bir kenara bıraktım. Bir şeyi neden yaptığımı ve yapmadığımı bilmiyorum. Bildiğim tek şey dünyadaki hiçbir şeye daha fazla katlanamayacağım
Sayfa 364 - Alakarga YayınlarıKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Zaten gϋlϋnçken, bu denli gϋlϋnç olmak hiç hoş değil.
Uykudayken ne yaptığını unutan diğer insanlar gibi bunlar da uyanıkken ne yap­tιklarının farkında değiller.
Reklam
Mutluluk bedensel hazlardan kaynaklanmιş olsaydι, öküzler yemek için burçak bulduklarında, onlara mutlu varlιklar derdik.
Her şeyi kemirip tüketen zaman, görülen iyiliklerin değerini artırır, çünkü akıllı bir insana cömertçe yapılan bir iyilik onun soylu düşüncesinde ve gönlünde durmadan büyür.
Kötüleri kolayca ve gelişigüzel bağışlamak eğilimi onlara, hep bağışlanacakları güvenini aşılayarak, yeniden, kaygısızca kötülük yapma fırsatını verir.
Bekledim, hep bekledim; aradan geçen günler duyduğum derin acıyı da biraz hafifletti.
Ne kadar aksi denenirse denensin, yaşam belirsizlikler eşliğinde yaşanır. Her karar, rastlantısal kalmaya mahkumdur. Hiçbiri riskten muaf değildir ve başarısızlığa ve sonradan duyulacak pişmanlıklara karşı güvence altına alınmamıştır.
Sayfa 76 - Ayrıntı Yayınları
Reklam
Beyhude, beyhude, her şey beyhudedir.
Sayfa 52 - Ayrıntı Yayınları
Mauriece Barres "vatan nedir?" diye sorar ve yanıt verir: "Toprak ve Ölüler". Vatan'ın iki bileşeninin ortak bir şeye sahip olduğunu görmek kolaydır; özgürce seçilemezler.
Sayfa 147 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu
Bilginin, deyim yerindeyse, görme ya da işitmeden çok koklamaya özgü bir niteliği vardır; kokular da, bilgi gibi yok edilemez; yalnızca daha güçlü kokularla bastırılarak "duyulmaması sağlanır".
Sayfa 13 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okudu
Kadim Yunanlar'ın medeni olmayan başka milletlere "barbar" dedikleri gibi, o devirde de Kasımpaşalılar diğer mahallelerin sakinlerine "kıtıpiyoz" derlerdi.
Sayfa 14 - İletişimKitabı okudu
İnsanın değeri kendinden gelir, başkaları için ne yapıp neler yapmadığından değil.
Sayfa 774 - PlatoKitabı okudu
İnsanlara egonun kötülük demek olduğu öğretilir. Sevabın ideali benliksizliktir. Oysa yaratıcı salt anlamda bencil kişidir. Benliksiz kişi düşünemeyen, hissetmeyen, yargılamayan, eyleme geçmeyen kişidir.
Sayfa 773 - platoKitabı okudu
Reklam
İnsanların çoğu için ellerine verilen şeyi kabul etme nedeni, yalnızca kendilerine o verildiği içindir, bunu biliyor olmanız gerekir. Onların hiçbir fikri yoktur. Onların düşündüğünü sandığınız şeyleri mi rehber kabul edeceksiniz, yoksa kendi yargılarınızı mı kullanacaksınız?
Sayfa 176 - platoKitabı okudu
Her insan kendi anlamını, biçimini ve amacını yaratır. Başkalarının neler yaptığı neden bu kadar önemli oluyor? Sırf kendinizin değil diye neden kutsal sayılıyor? Neden sizin dışınızdaki herkes haklı oluyor da bir tek siz olamıyorsunuz?... Neden her şey eğilip bükülüp mantık dışına çıkarılarak başka şeylere uydurulmaya çalışılıyor? Bir nedeni olmalı. Bilmiyorum. Hiçbir zaman bilemedim. Anlamak isterdim.
Sayfa 12 - platoKitabı okudu