Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Suçlular, kendilerini başkalarını cezalandırmak “zorunda” olduklarına inanacak kadar “mağdur” hissederler.
Sayfa 337
172 syf.
10/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Hüseyin Rahmi'nin okuduğum ilk kitabıydı ama zannederim son da olmayacak. Zira müthiş akıcıydı ve ben okurken çok keyif aldım. Özellikle toplumsal meseleleri ve ciddi sorunları izahı olmayan şeyin mizahı olur hesabı mizahi ve iğneleyici yolla ele alma biçimini çok beğendim. Bu kitapta da o klasik tabirle Yanlış Batılılaşma konusu ve
Mürebbiye
MürebbiyeHüseyin Rahmi Gürpınar · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20187,5bin okunma
Reklam
Gestalt yaklaşımına göre, kişi sorunun oluşmasındaki kişisel payını kabul etmelidir. Kendini pasif, çaresiz, mağdur rolünden çıkarmalıdır.
Çocuk çocuktur,masumdur,paktır. Çocukluğunu yaşamalıdır. Çekin kirli ellerinizi,düşüncelerinizi onların üzerinden bir anda büyümek zorunda bırakmayın çocukları… Mağdur etmeyin…
Dk(Doğan Kitap)Kitabı okuyor
Yüzlerimizdeki gülümsemeler, eğer yerini çatık kaşlara bırakıyorsa, somurtkanlıklar tebessümleri bastırmış durumdaysa, şüpheler iyi niyeti kündeye getirmişse, gaddarın mağdur fotoğrafı vermesine artık şaşmamak gerekir
Sayfa 149Kitabı okudu
Dahası bu tapınağın, hırsızı adı gibi bilen ya da hiç tahmin edemeyen mağdur müdavimleri gibi hırsız müşterileri de vardı ve o da sunak önünde aynı samimiyetle ediyordu duasını.
Sayfa 79
Reklam
Mağdur ve masum bir milletin hakkını elde etmesi, kendi öz yurdunda esir muamelesi görmekten kurtulması insan kalbi taşıyan herkesi sevindirir.
Galip Erdem
Galip Erdem
Kişilik bozuklukları ya da nörotik olan insanların duygusal sağlamlığı yoktur. Nörotikler dünyayı tehdit edici, sorunlu, stres verici bulurlar ve kendilerini mağdur görürler. Özgüvenleri ve özsaygıları yüksek olan insanlar nörotik olmazlar.
Bir varlığın kurgusal olup olmadığını nasıl bilebilirsiniz? Oldukça basittir aslında; "Acı çekiyor mu?" diye sorun yeter. İnsanlar Zeus'un tapınaklarını yaktığında Zeus acı çekmez. Euro değer kaybettiğinde Euro kederlenmez. Bankalar battığında banka mağdur olmaz. Bir devlet savaşta kaybettiğinde devlet ıstırap çekmez, bankalar ve devletler metafordan ibarettir. Fakat savaşta yaralanan bir askerin acısı gerçektir. Yiyecek tek lokması olmayan yoksul bir köylü gerçekten eziyet çeker. Annesinden ayrılan yeni doğmuş bir buzağı gerçekten ıstırap duyar. Gerçeklik budur.
Sayfa 186 - KolektifKitabı okuyor
Aslında hep var olan, ama son yıllarda iyi ki üzerinde sıklıkla durulan “zorbalık” kavramı da hem çok üzücü hem çok acımasız hem de kişiyi gerçekten “mağdur” eden bir duruma işaret etmektedir. Bununla birlikte, zorbalığa uğrayan kişinin de alması gereken sorumluluklar vardır. “Bu durumda ben ne yapabilirim”, "Nasıl bir yol izleyebilirim?", “Kimlerden yardım isteyebilirim?” gibi sorulara vereceğimiz yanıtlarla, hukuki destek alarak, ilgili kurumlara başvurarak ya da uygun profesyonel yardımlara ulaşarak kendimizi bu mağdur durumundan çıkarabiliriz.
Sayfa 234 - Mundi Kitap
Reklam
Toplumcu Narsisizm (I)
Mağdur rolüyle karakterize örtük narsisizm gibi uzaktan bakıldığında anlaşılmayan, bir başka patolojik narsisizm tezahürü de toplumcu (communal) narsisizmdir. Toplumcu narsistler kahraman rolündedirler ve bunların onların büyüklenmeci fantezileri mağdurların kurtarıcısı olarak şekillenir. Çevre, bitkiler, hayvanlar, engelliler, çocuklar, kadınlar, istismar mağdurları gibi dezavantajlı gruplar yararına çalışan bazı aktivistler, şifacılar, kanaat önderleri, yakın ilişkilerinde hiç de göründükleri gibi olmayabilir. Dışarıda üstün ahlaki değerleri ve kahramanlıkları üzerinden narsisistik ikmal yapıp, eve döndüklerinde uzantıları gibi gördükleri en yakınlarına kan kusturabilirler.
Duygusal manipülatörlerin temel özelliklerinden biri ken­dilerini suçlu ya da mahcup hissetmemeleridir. Onlar hep bir şekilde haklıdırlar. Onlar akıllarınca kimseyi mağdur etmezler, bu duruma kendini düşürenin suçudur her şey. Suçlanmayı, eleştirilmeyi, yerilmeyi, yargılanmayı katiyen kabul etmezler, buna izin de vermezler. Çok küçük ve önemsiz gibi görünen detaylara yakından bakıldığında büyük resim hakkında önemli fikirler verir.
Sizce de insanlar olumlu bakışlarını kaybetmiş görünmüyorlar mı? Galiba modern çağ insanının mutsuzluklarına yol açan, yüreklerini kanatan da bu. Yetinmeyi ve kanaat hissini tanımayan, karşılaştığı hadiselerin bir de iyi tarafının olabileceğini aklına hiç getirmeyen, hatta memnuniyet duygusunu daima daha fazla ihtiras ile bastırmaya çalışan, kısacası hayata negatif gözlüklerle bakan bir insanın gaddar da olsa, mağdur rolüne soyunması elbette abes karşılanamaz. Yüzlerimizdeki gülümsemeler, eğer yerini çatık kaşlara bırakıyorsa, somurtkanlıklar tebessümleri bastırmış durumdaysa, şüpheler iyi niyeti kündeye getirmişse, gaddarın mağdur fotoğrafı vermesine artık şaşmamak gerekir.
İnsan değildir ölen, ölen insanlık Ey beni öven celladım Ey mazlum dünyanın feryadı Mağdur coğrafyanın efganı Susmak vakti değil vakit Vakitlerden kıyam vaktidir
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.