Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Devlet, köken itibariyle, insanların kendi kendilerini, yine kendi kendilerinden korumak, bu şekilde, güvenlik gereksinimlerini karşılamak amacıyla kurdukları bir örgütlenmedir. Bu büyük güç, kötü idare edildiğinde, koruyuculuk işlevini yitirerek büyük şiddetlerin ve yıkımların kaynağı haline de gelebilmektedir. Devletin hakkı karşısında bireyin
Sayfa 43 - Hece dergisiKitabı okuyor
Bosna'da nasıl bir politika takip edersek edelim, barışın yerleştiği yalanına asla inanmayalım.
Kronik
Reklam
Ekonomik istikrara ilişkin olarak devlet politikasının başlıca alanları, malî politika, para ve bütçe politikasıdır.
... Kan susuzluğu İçlerine işlemiş Yeni kanlar akıtılıyor Eski yaralar kapanmadan.
Sayfa 181 - Varlık Yayınları
Bir İnsan Kaynakları filozofu şöyle diyor: “En yaratıcı işler çok sayıda yakın ilişkiyle bir arada yürüyenlerdir.”
İş bizim var olma alanımız değildir, uğrayıp geçtiğimiz bir yerdir. Kinik insanlar değiliz, sadece aldatılmak istemiyoruz.
Reklam
Kısacası, yardım kuruluşları zenginle yoksul arasında tampondu. Zengin yoksulla karşılaşmadan ona yardım edebiliyor ve kirlenmemiş kıyafetleriyle evine dönebiliyordu. Tabii bütün bunların ABD’de gerçekleşiyor olması normaldi çünkü hayır işi devletin dış politika araçlarından biriydi. Örneğin ABD Venezuela’ya ekonomik ambargo uygulayıp yılda 20 milyar dolarlık kayba uğramasına yol açar, bunun sonucunda da ülkede açlık baş gösterirdi. Sonra o açlık ve yoksulluğa dair görüntüler bir günde bütün medyayı kaplardı. Elbette Kaptan Amerika bu acıya daha fazla dayanamaz ve komşusu açken uyuyamadığı için Venezuela’ya 20 milyon dolarlık yardım malzemesi göndermeye karar verirdi. Ancak ülkede ambargoyla birlikte başlayan toplumsal karmaşadan ötürü, malzemenin ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmesi için güvenliğinin de sağlanması gerekirdi. Bundan sonrası ise basit bir matematik problemiydi: Eğer her bir un çuvalını iki Amerikan askeri taşıyorsa, Venezuela’yı işgal etmek için kaç çuval un gerekir?
Kalkınmış, refaha kavuşmuş bir halk sırtındaki yükleri taşımaya güç yetirir. Halkın yoksulluğu ise memleketi de yoksul bırakır. Bu yoksulluğun sebebi de ancak valilerin servet düşkünlüğü, görevden alınma korkusu ve geçmişten ders almamasıdır
Sayfa 33 - Semerkand yayınlarıKitabı okuyor
İnsanların Kendi çıkarları ve duyguları işin içine girdiğinde doğru karar vermeleri söz konusu değildir
Sayfa 121 - Say yayınlarıKitabı okuyor
"Ve bütün anlaşmazlığın ve çatışmanın ve kırgınlıkların aslında politik tercihlerden ötürü çıktığını unutmayın. Buradan anlayın ki Müslümanların politika nedeniyle bir araya gelememeleri , rejimin oyununa gelmek olmaktadır. "
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.