Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Batılılar bile Selahaddin’e “Grand Saladin/Büyük Selahaddin” demektedirler.
Sayfa 382
Nayên Sotin Bi Ar, Ne Çilo Ne, Ne Ji Dar
Niştimanê Kurdî rabin, Dem li me bûye dereng Tev şiyar bin serfiraz bin, Dest bidin rext û tifeng Miletê Kurd pêk ve mêr in, Tev de gernas û „egîd Roja cengê ew bikêr in,
Reklam
. Batılılar bile Selahaddin'e, "Grand Saladin/Büyük Selahaddin" demektedirler. Günümüzde ise, Selahaddin'le aynı dini paylaştıklarını söyleyen Müslümanlar(!), Kutsal Kudüs'te insanlık düşmanı Yahudilerin emrine girmiş, Müslümanlar aleyhine komplolar kuruyorlar. .
Sayfa 77 - Beyan YayınlarıKitabı okudu
Hıristiyan ve Yahudi bilginlerin, Emeviler ve erken Abbasiler döneminde mazhar oldukları özgürlüğün, kadirşinaslığın ve bilimsel gelişime katkılarının, sonraki yüzyıllarda da bozulmadan devam etmiş olduğuna işaret etmemiz belki de faydasız değildir. Buna ilaveten onlar, Cordoba’da hüküm süren Muvahhidiler döneminde kısa bir süre devam eden
Sayfa 119 - E PUBKitabı okudu
Dante'nin İslam hakkında söyledikleri :
" Cehennem'in başlarında İbni Sina, İbni Rüşd ve Selahattin'den oluşan küçük bir Müslüman topluluğu çıkar ortaya. Hektor, Aeneas, Hz. İbrahim, Sokrates, Platon ve Aristoteles'le birlikte Cehennemin ilk katına" atılmışlardır, Hıristiyanlığın esininden yararlanmadıkları için pek hafif (hatta onurlu) bir ceza gören erdemli dinsizlerin arasındadırlar." (But this is not all that Dante has to say about Islam. Earlier in the Inferno, a small group of Muslims turns up. Avicenna, Averroes, and Saladin are among those virtuous heathens who, along with Hector, Aeneas, Abraham, Socrates, Plato, and Aristotle, are confined to the first circle of the Inferno, there to suffer a minimal (and even honorable) punishment for not having had the benefit of Christian revelation.)
Saladin
Büyük bir aristokrat, esir pazarına düşmez. Fidye-i necat için evine mektup yazılır; o para gelince de esir serbest bırakılır. Bu konuda ilginç olaylar da yaşanmıştır. Avrupa'da bir asil sülalesi, isimlerinin başına ''Saladin'' lakabını koymuş. Çünkü Selahaddin Eyyubi, hiçbir teminat göstermediği halde esiri salıvermiş ancak fidyesini getirmesi konusunda da onu uyarmış. Bu asilzade daha sonra fidyesini getirmiş ve çok iyi dost olmuşlar.
Reklam
The Normans enjoyed striking initial success in their 1185 invasion. Meeting little resistance, they were able to march straight to Thessalonica, the empire’s second city, and to capture it after only a short siege. Frederick Barbarossa’s army swept aside the ill-judged resistance of Isaac II’s army four years later. These events were carefully noted by outside observers. It was concluded at the court of Saladin that nothing was to be gained from the emperor’s friendship and nothing to be feared from his enmity. Nor was it lost on the West, the advisers of Frederick Barbarossa noting that the empire was growing weaker every day.
In the highly charged atmosphere that prevailed after the massacre of 1182 and the loss of Jerusalem in 1187, the story of Byzantine complicity in the loss of the Holy Land was only too likely to gain credence in some quarters, and before long further rumours were circulating that the Byzantine emperor had entered into a treaty with Saladin to prevent a crusade from reversing the defeat at Hattin.
For the Latin East, worrying developments were taking place in Egypt where Saladin was rapidly extending his power and influence. As vizier in Egypt he put an end to the Fatimid caliphate and restored the country to Sunni orthodoxy. Following the death of Nur ed-Din in 1174, Saladin succeeded in receiving the recognition of the caliph in Baghdad as his successor and marched on Damascus. Egypt and Syria were now united under one ruler and the Latins were not blind to the threat to their position that Saladin now posed.
Tam adı Selâhaddin Yusuf İbn Eyyüb'dür. İslam dünyasında daha çok Sultan Selâhaddin olarak bilinir. Batılar ise kendisini çoğunlukla, 'Zeki Selâhaddin' anlamına gelen 'Saladin the Wise' olarak isimlendirmiştir.
Sayfa 97 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Tam adı Selahaddin Yusuf bin Eyyub'dur. İslâm dünyasında daha çok Sultan Selahaddin olarak bilinir. Batılılar ise kendisini çoğunlukla, 'Zeki Selahaddin' anlamına gelen Saladin the wise olarak isimlendirmiştir."
Sayfa 105 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Selâhāddin Yūsūf bin Necmeddin Eyyub bin Šadi
Tikrit kalesinde o gece ilk çığlıklarıyla yolculuk hazırlıklarını aksatan bebek, sonradan "Dinin Kurtarıcısı" Selahaddin ya da bizim onu yazdığımız gibi "Saladin" takma adıyla Doğu'da ve Batı'da meşhur Yusuf'tu.
Sayfa 25 - Avesta
"Perslerin Herkülü olarak adlandırılan Rüstem'in masası kahramanlıklarıyla ve ikinci Haçlı Ordusu'nun Avrupalı kahramanları; Philippe Auguste'ler, Aslan Yürekli Richard'lar, Luzinyen'ler ve Hristiyanlık tarihinde parlak yerlerini almış birçok başka savaşçı arasında adları geçen 'Saladin' ya da 'Selahaddin' ve onun saygıdeğer kardeşi Melik Adil'in yüksek başarıları aracılığıyla Kürtler'in adı ünlenmişti. Bu ulus aynı zamanda 18. yüzyılın son yarısında Zend hükümdarlığının kurucusu ve Pers ülkesinin önderi olan Kerim Han'ı onunla birlikte birçok yetenekli tarihçi ve edebiyatçı da yetiştirmiştir. Bunların arasında büyük bilgin Cezireli İbnü'l Esir, ünlü Ebu'l-feda, hem tarihçi hem coğrafyacı olarak bilinen Hammalı prens Eyubî ve son olarak Osmanlı sultanı II. Beyazıt'ın çağdaşı olan Bitlisli zarif tarih yazıcı İdris de vardır."
Kürt ulusunun tarihi Etnografya ve coğrafya girişiKitabı okudu
Kürt Eyyubi hanedanı, ünlü kurucusu Sultan Selahaddin'in (Saladin) kişiliğinde, İslam'ın, hıristiyan dünyasına karşı direndiği en çetin ve en zor döneminde tüm Müslüman dünyasının tarihine parlak bir sayfa olarak girmiştir.
Sayfa 64 - kolektif
20 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.