Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Şeri

Şeri
@serifesavkili
Uşak Üniversitesi
Kahramanmaraş
115 okur puanı
Ocak 2019 tarihinde katıldı
Dertlerini fanilere anlattıktan sonra “dua ettim de kabul olmadı” deme...
Sayfa 178Kitabı okudu
Reklam
"Biz insanlar düşüncelere sahiptik. Düşünceler bize sahip değildi."
Sayfa 107Kitabı okudu
"Hangi stratejiye başvurursam başvurayım hissetmek istemediğim duygularımı, düşünmek istemediğim düşüncelerimi yok edemedim, dönüştüremedim. Üstelik sorun bende değil, çözüm gördüğümdeydi. Hayatımı geri kazanmak için, bana rahatsızlık veren, acı veren olumsuz duygu ve düşüncelerden kurtulmaya çalışmak çözüm değil, sorunun ta kendisiydi."

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"Ruminasyon, bir nevi zihinsel geviş getirmektir. Nasıl ki bazı otçul hayvanlar, besinleri tekrar tekrar çiğnerler, biz insanlar da mutsuzluğumuzun, acı çekmemizin, endişelenmemizin nedenleri, olası anlamları ve sonuçları üzerine tekrar tekrar düşünür, durumu enine boyuna analiz ederiz. Ruminasyonun altında yatan, "Eğer nedenini anlayabilirsem, çözebilirim. Çözebilirsem de bu duygulardan, bu düşüncelerden kurtulabilirim" inancıdır. Ruminasyon, dışarıdan masum görünebilen bir stratejidir; bizlere bir çözüm üretme yolunda olduğumuz yanılgısını verir. Fakat ruminasyon ancak ve ancak daha fazla üzüntüye, strese ve acıya sebep olur. Zira bir şey hakkında düşünmek onu bize daha sık hatırlatır.
"Deneyimsel Kaçınma, duygu ve düşüncelerimiz gibi öznel olan, bir başkasının gözlemleyemeyeceği, biz söylemeden bilemeyeceği içsel deneyimlerimizden kaçınmak, onları konrtol etmeye çalışmak demektir."
Reklam
"Babacığım, kişisel olan şaşılacak kadar evrensel olabiliyor zahir."
“Zavallı çocuklar! Sizin o mini mini elleriniz, eski Asya vahşetinin kullandığı ve bir kaç asırdan beri insanlığın baskısı altında inlediği esirlik zincirlerini kırmak için değil, olsa olsa kendiniz gibi küçücük kuşları ve güzel çicekleri okşamak içindir.”
“Her kim Allah derken kendini unutursa, onda halîfelik zuhur eder.”
Sayfa 103Kitabı okudu
“Her şey güzeldir, fenalık iyiliğin bir derecesidir. Bir saray güzel bir kâşâne yalnız müzeyyen ve muhteşem kısımlardan mı ibarettir? Onun içinde, izbesi, kömürlüğü, helâsı ve her türlü süflî kısımları da vardır. Eğer bütün bunlar olmazsa, o bina tam ve işe yarar mâhiyette olabilir mi? Demek ki pis ve fenâ görünen şeyler de iyi ve faydalıymış. Bir ev için billur bardak ne kadar lâzımsa, çöp tenekesi, yerleri silen bir paçavra da o kadar lâzımdır.”
“Büyük iskender, Diyojen’i birbiri üstüne yığılmış insan kemikleri içinden bir şey ararken gördü ve ne yaptığını sordu. Diyojen, “Babanızın kemiklerini arıyorum; ama hangisinin kölelere, hangisinin babanıza ait olduğunu kestiremiyorum” dedi.
Sayfa 143Kitabı okudu
Reklam
“Persler/Farslar, iranlı bir ulustur. Anzan-Güney Elam civarında yerleşiktirler ve başkentleri Sus şehriydi. Arapçada “p” harfi olmadığından araplarca Pars/Pers olarak değil, Fars/Fers olarak adlandırılmışlar ve sonrasında da genel olarak bu adla anılmışlardır. Yani anlaşılacağı üzere Fars’lar müslüman olmadan önce bu isimle bilinmekteydiler.”
“Bir gün onu yeniden karşımda görsem ona yine aşık olurum.”
Sayfa 34 - Koç Ali
“Bana kalırsa insan dünyada bir kere yaşadığı gibi, ömründe de bir kere sever”
Sayfa 120 - MahpeykerKitabı okudu
“Feriştahı dururken ehvenişer ne yapsın?”
Bana “Çay içmekten vazgeçer misin, yoksa dünya mı batsın?” diye sorsalar, yanıtım şu olurdu, “Dünya batsın, ben de sonsuza dek çay içeyim.”
Sayfa 168 - İlya yayıneviKitabı okudu
38 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.