Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Bir yerde herkes aynı fikirdeyse orada gereksiz bir kalabalık vardır. Sinerji benzerlerden çıkmaz, farklılıklardan çıkar.
" Sinerji diye bir şey duydun mu hiç? Bir elin nesi var iki elin sesi var lafının gavurcası. "
Sayfa 451Kitabı okudu
Reklam
Hayatı poker masasında bir ele benzetirsek sinerji adeta destenin tekrar karilip elin yeni baştan dağıtılması gibidir ...
İlginçtir, sadece burada tanımış olmamıza rağmen, sanki yıllardır birbirimizi tanıyormuşuz gibi hissetttiren değişik bir sinerji var.
Sahi ne olmuştur da 624'te dokuz yüz kişilik bir pagan kitlesine karşı ilk savaşını veren üç yüz kişilik bir kabileler karması, sadece beş yıl sonra Kudüs yakınlarında yüz bin kişilik bir Roma ordusuna kafa tutabilmiş, 30 yıl sonra da Konstantinopolis'in surlarına hem de donanma ile dayanabilmiştir? Bedir'de attıkları ilk okun üstünden sadece 9 yıl sonra nasıl İran'ın kapısına ulaşmış ve 11 yılın sonunda üç buçuk milyon kilometrekare Sasani toprağını nasıl ele geçirebilmiştir? Çok kısa özetleyecek olursak, antik çağlardan beri Arap Yarımadası'nın güneyindeki denizden yukarıda Akdeniz kıyılarına geçmek zorunda olan ticaret sayesinde birbirine uzak vaha bölgelerine yerleşen kabilelerde pusu, baskın, yağma gibi karakteristik özellikler pekiştirdiğini, bunlar üzerine inşa edilmiş değerlerin de bu kabileler arasında saygınlık sıralamasını belirlediğini söyleyebiliriz. Öyle ki sebepleri çoktan unutulsa da bu soy hiyerarşisi, herşeyden önemlidir. İşte İslam, bunu yıkmaya yönelik tutumu ve kendisine tabi olanları takva perspektifinde yeni bir sıralamaya tabi tutan devrimci tavrı ile başlangıçta tabakanın en altındakilerden büyük hüsnükabul görerek çığ gibi büyümesi yanında, getirdiği (ya da yeniden canlandırdığı) namaz, oruç gibi toplumsal gücü yüksek ibadetlerle, bu kabilelere, dini olduğu kadar siyasi ve askeri bakımdan da büyük bir disiplin kazandırmıştır. Böylece İslam, yukarıda saydığımız karakterize becerilere sahip Araplar için tek tek asla başarılamayacak bir işin beraberce yapılmasıyla ortaya çıkan çok büyük bir sinerji yaratmıştır.
Sayfa 9 - Kübra pehlivanKitabı okudu
YENİLENMENİN DÖRT BOYUTU
1. Fiziksel (Egzersiz, Beslenme, Stres Yönetimi) 2. Sosyal / Duygusal (Hizmet, Empati, Sinerji, İç Güvenlik) 3. Ruhsal (Değer Belirleyip Bağlanma, İnceleme ve Meditasyon) 4. Zihinsel (Okuma, Hayal Etme Planlama, Yazma)
Sayfa 386Kitabı okudu
Reklam
720 syf.
·
Puan vermedi
Shannon Lynch henüz on beş yaşında ve bu süreç boyunca hem evde hem de okulda zorbalığa maruz kalmış. Neden dersiniz? Sessiz, sıradan ve belki biraz ufak tefek oladuğu için olabilir mi? Hiçbir şey zorbalık yapılmasını haklı göstermiyor. Shannon'ın yaşadığı bu durum onu son noktaya getirmiştir. Devlet okulundan koleje aldırdığı kaydı ile yepyeni bir başlangıç yapmak ister. Okulun popüler ragbi yıldızı Johnny için sıradan bir günken Shannon okulu kısaltmak için sahadan geçmek ister. Johnny'nin fırlattığı ragbi topu Shannon'ın tam kafasına isabet eder. Kızımız oracıkta bayılınca da iki ana karakterimizin tuhaf dostlukları böylece başlamış olur. Aile, dostluk, aşk, güven, lise travmaları, şiddet ve bazı tetikleyici unsurların bulunduğu uzun soluklu bir kitaptı. Shannon ve Johnny arasındaki o sinerji okura kesinlikle geçiyor. Belki bu ilişki biraz yavaş ilerliyor ama ikili arasındaki o esans öyle haklı bir pozisyona giriyor ki en az yazar kadar okurunda içine siniyor. Bir seri ama bence bağımsız da okunabilir. Yazarın kesinlikle geçmişinde bu tür haksızlıklara uğradığını ya da bu durumlarda olanlara şahit olduğunu düşünüyorum. Gerçekten keyifli bir romandı. Tavsiye ederim.
On Üç’ü Bağlamak
On Üç’ü BağlamakChloe Walsh · Martı Yayınları · 2024261 okunma
Bir şirket ille de kendine yan kuruluş satın alacaksa bu kendi iş alanı ile ilgili olmalıdır. Ama bana sorarsanız şirket alımlarına kuşku ile yaklaşın derim. Elinde bol nakit olan ve başarıya yeni yeni ulaşan şirketler değerlerinin çok üzerinde paralar ödeyerek yan kuruluşlar satın alabilir, bu kuruluşlara büyük umutlar bağlayıp sonunda onlara idare etmeyi başaramadıkları için zararına satmak zorunda kalabilirler. Benim için en etkin sinerji bir şirketin kendi hisselerini geri satın almasıdır.
Sayfa 197
Hahahaha :D
"Sinerji diye bir şey duydun mu hiç? Bir elin nesi var iki elin sesi var lafının gâvurcası."
Sayfa 451Kitabı okudu
264 syf.
·
Puan vermedi
Konu, olay örgüsü, tasvir hepsinden parendeyle geçiyor. Okurken film izliyormuşum hissi veren kitaplara bayılıyorum. Gelgelelim üslup sınıfta kaldı bende. Bir cümle içinde yüzden fazla kelime kıllanıyor. Dopdolu bir sayfa okuyorsunuz dönüp bakıyorsunuz sayfa üç cümleden oluşmuş. Cümlenin sonunda başını tekrar okumak zorunda kalıyorsunuz unuttuğunuz için. Okurken zihin yoruyor. Sinerji, frekans, aura, duygu metaforu meraklısını sarar sanırım.
Koku
KokuPatrick Süskind · Can Yayınları · 201921,8bin okunma
Reklam
Toplumun bireyleri temel değerler manzumesini bilip ona inandıkları zaman birbirlerinin rakibi değil, dostu ve arka- daşı olurlar. Bu dostluk ve arkadaşlık ruhundan toplumsal bir sinerji doğuyor
Sayfa 143Kitabı okudu
Kuru kahveci mehmet efendi hazretlerinin bizzat kendi bestesi ve güftesi olan telve zikri.... Bi' şey eksik, o da enerji Yok ki aramızda sinerji Tutmayınca tutmuyor işte Seninki yaptı bana alerji
Görsel-uzamsal algı eksikliği, dikkati bir noktada toplayamama sorunuyla sinerji yaratıyor. Bu durumda düzenin hiç şansı yok.
373 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.