Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Nasıldan önce neden'i sorgulamak. ... Genellikle nasıl yaparız sorusunun cevabı "öncekiler nasıl yaptıysa öyle" şeklinde olur. Neden sorusu ise öncekilerin doğru yapıp yapmadığını sorgular.
Birkaç sayfa kitap okuduktan sonra hayatı sorgulamak, düşünmek 💭 Kitabı hayata uyarlamaya çalışmak
Reklam
Oysa akıllı olmak ne demek? Kendini sorgulamak mı demek? Hayır, akıl yasalarla dolu bir kitaptır ve bu yasaların hepsi egoizme karşıdır.
Keşke travmaları da reddi miras yapabilsek !!!
Aile geçmişimizdeki çözümlemiştir travmalar, sonraki nesillere aktarılır ve sorgulamak hiç aklımıza gelmeyen şekillerde duygu, tepki ve seçimlerimize karışır. Bu deneyimlerin bizden kaynaklandığını zannederiz. Genellikle görünmeyen gerçek kaynağıyla bize ait olanı ve olmayanı birbirinden ayırt edemeyebiliriz.
Gerçeğin yolu sahte olanın yıkımından geçer . Sahteyi yıkmak için ise en kökleşmiş inançlarınızı dahi sorgulamak zorundasınız .!! Anlamak için sözcükler ne kadar yetersiz .. Ben olmayanla ve benim olmayanla ilgilenmekten ve onu istemekten vazgeçtim .. Merak etmeyin herkes ihtiyacı olan dersi kendi tarzında öğreniyor Gerçek olmayan gerçek gibi görünebilir .! İnsanların sözleri işitmeye ihtiyacı vardır .. Ta ki gerçekler onlara sözlerden daha yüksek sesle konusuncaya kadar . Hiç birsey olmak ,hiçbir şeye sahip olmamak hiçbir şeyi alıkoymamak sanırım en büyük armağan ve en yüksek cömertliktir . Sizinle aynı dünyayı görüyorum lakin aynı biçimde değil !!!
208 syf.
10/10 puan verdi
Kitapseverlerin Distopyası: Fahrenheit 451
“Bir kadının yanan bir evde kalmasına yol açtıklarına göre, kitaplarda bir şeyler olmalı...” Kitabın en güzel alıntılarından biridir bu. Uzun yıllardır bir bilimkurgu klasiği olan
Fahrenheit 451
Fahrenheit 451
, çok anlaşılır ve kolay okunan bir dide yazılmış. Benim çok sevdiğim kitap,okumayı çok sevenlerin kâbusu olacak bir dünya tasarımı: Kitap okumak yasak,
Fahrenheit 451
Fahrenheit 451Ray Bradbury · İthaki Yayınları · 202289,2bin okunma
Reklam
"Bir yalana denk gelmesin insan. Sonra binlerce doğruyu, sorgulamak zorunda kalıyor."
Kinsun
Kinsun
Neoliberal performans toplumunda başarısız olan kişi, toplumu ya da sistemi sorgulamak yerine başarısızlığından kendini sorum­lu tutar ve utanç duyar. Neoliberal rejimin kendine has zekası bu­rada kendini gösterir. Sisteme karşı direnişe izin vermez. Buna karşılık yabancı bir gücün sömürüsünün söz konusu olduğu re­jimlerde sömürülenlerin dayanışma içine girerek birlikte sömü­rücülere karşı ayaklanmaları mümkündür. Marx'ın "proletarya diktatörlüğü" fikri de zaten bu mantığa dayanır. Ama bu, baskıcı iktidar ilişkilerini varsayar. Neoliberal öz-sömürü rejimindeyse insan öfkesini daha ziyade kendine yöneltir. İnsanın kendine yö­nelttiği bu saldırganlık sömürüleni devrimci değil depresif yapar.
174 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Merhaba kitap severler bugün sizlere @ali.kucukozer 'in yazmış olduğu #depresyoneldüşünceler kitabı ile geldim. Ömrümüzün ilk 20 yılını başkalarının bize anlattığı hayatı dinleyerek geçirdik, sonraki 20 yılını anlattıkları hayatı yaşamaya çalışarak harcadık, ne kadar yanıldığımızı ise ''bugün'' anladık, meğer biz 'bugün' doğmuşuz... Yazarın da dediği gibi gençlik yıllarımız hep dinleyerek, izleyerek onları bilinç altımızıa yerleştirerek geçiyor. Daha sonra bunları istemesekte doğruymuşçasına yaşama empoze etmeye çalışıyoruz. Sanki bizim gerçeğimiz gibi. Gerçeği sorgulamak neden hiç aklımıza gelmez ki. Kalıplaşmış düzeni sorguluyoruz. Tek bir gerçek yok herkesin kendi gerçeği ve doğrusu vardır. Önemli olan onu açığa çıkarmaktır ve bu güç bizim elimizdedir. Bunu başardığımızda her şeyin ne kadar farklı olduğuna, yaşanabilir olduğuna, imkansız olmadığına şaşıracağız. Hayatımızda ki bazı basma kalıp düşünceleri atmaya karar verdim. Başarabileceğime ve yapabileceğime inanarak yaptığım bir okuma oldu. Akıcı bir dil ve anlaşılabilir bir üslupla yazılmış okurken keyif alabileceğiniz kişisel gelişimin 'en'leri arasına girebilecek, bizi daha mutlu bir hayata doğru götürecek bir tavsiye bırakıyorum. Kitapla ve keyifle kalın...
Depresyonel Düşünceler
Depresyonel Düşünceler
Ali Küçüközer
Ali Küçüközer
Depresyonel Düşünceler
Depresyonel DüşüncelerAli Küçüközer · İkinci Adam Yayınları · 2021104 okunma
Sorgulamayan insan gerçekleri göremez .
Onun kendisini bize neden göstermediğini sorgulamak bizim haddimize değil," diye çıkıştı Süleyman. "Böyle olması gerekiyor, işte o kadar. Nedenini ondan başka kimse bilmiyor. Bilmesine de lüzum yok zaten
Reklam
Mantık arayışı
İnsanın.. Zihnen yorulması.. Enerjisini kaybetmesi.. Aklı ile duygularını.. Dengeleyememesinden.. Kaynaklanır.. Ölçüsüz duygusallık.. Ruhu zamanla bunaltır..
202 syf.
9/10 puan verdi
·
11 günde okudu
Ya itfaiyeciler bir gün ateşi söndüren değil de yakan olursa
Öncelikle her bilim kurgu hayranının okuması gereken muazzam bir kitap. Kitapların yitik dünyası, okuyucuların beyninde silik hatıralar.. Ana karakterimiz Montag unutulan geçmişin içinden birden tekrar sorgulamaya başlar. " Sorgulamak iyi değildir Montag". Hikayemiz burada başlıyor. İtfaiyecilerin yangın söndürmesi bir efsane onların tek işi kitap yakmaktır. Pek neden ? Yakılacak o kitaplar ne anlatıyor, kitaplar neden saklanıyor, insanlar neden bu denli bir savaşın eşiğinde, canlar ne uğruna feda ediliyor ? Olay örgüsü gayet akıcı ve sürükleyici. Çok farklı bir bakış açısı ve muazzam bir tasvir. Size büyülendiğim sözlerle veda ediyorum, keyifli okumalar "İnsanların, uğruna canlarını feda etmeyi göze aldığı bu kitapların içinde ne var ? Gerçeklerin farkına vardıktan sonra bu karanlık toplumda artık yaşanılabilir mi ?'
Fahrenheit 451
Fahrenheit 451Ray Bradbury · İthaki Yayınları · 202289,2bin okunma
Foucault'ya göre modernliği sorgulama biçiminin ifade ettiği anlamı ortaya çıkaracak olan sorular güncelliğimizin yani şimdimizin ne olduğu, bu güncelliğin ne anlamı olduğu, bu güncellikten söz ederken yapmakta olduğumuzun ne olduğu sorularıdır. Ona göre, kendini kendi güncelliği hakkında sorgulamak, modern felsefenin en önemli işlevlerinden birisi olarak görülür.
Sayfa 35 - İstanbul Bilgi Üni. Yay., 2. Baskı, Ekim 2016
136 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın kalemine bir kere daha hayran kaldığım bir eserdi. 1918- 1922 yılları arasında başgösteren ve binlerce can alan İspanyol gribinin Osmanlıda’da ortaya çıkışı, mizahi bir dille ve bir o kadar da üzücü bir hikayeyle anlatılmıştı. İnsanların dini duygularınının sömürülmesi ,zenginlerin yoksulların halinden anlamaması ama konu sorgulamadan inanılan batıl inançlara gelince hepsinin birer yardımsever insan kesilmesi eleştirel ve bir o kadar da mizahi bir dille gözler önüne serilmişti. Bu kitap bende kısaca “vicdan” ve “sorgulamak” kelimeleriyle özetlenebilirdi. Kitabın sonunda açığa çıkan sırlar, bir polis memurunun Vicdan ve görev bilinci arasında bir seçim yapmak zorunda kalmasına neden olmuştur ve ona farklı bir bakış açısı katmıştır. Yapılan her eylem sadece dışarıdan görüldüğü gibi değildir, altında çok acılar yatabilir , peşin hüküm hakkaniyete aykırıdır. Herkese tavsiye ederim.
Hakka Sığındık
Hakka SığındıkHüseyin Rahmi Gürpınar · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20211,457 okunma
Sınırları çizen kadından
Niçin İngiltere'nin bir dünya imparatorluğu olduğunu sorgulamak gerçekte son derece yersizdir. Yalnızca Gertrude Bell örneği esas alınarak değerlendirilse bile bu denli donanımlı, iyi eğitimli ve ülkelerinin çıkarları için büyük idealler peşinde koşan insanların varlığı, böyle bir sorgulamaya karşı verilecek en açık cevap olacaktır. İngiltere Gertrude Bell ayarında veya daha üstün özelliklerde yüzlerce kadın ve erkek yetiştirmiştir. Kapalı toplumların benzer özelliklerde yetiştirdiği insan sayısı kaç tanedir acaba? Ve böyle insanlar o toplumlarda hiç var olmuş mudur? Bu orulara verilecek cevaplar iki toplum arasındaki farklı yapıyı daha net bir şekilde ortaya koyacaktır.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.