Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
İnsanın amaçsız hayatta kalması ve evrimleşmesi mümkün değildir. Üstelik hayata anlam yüklemeyi dinin vazifesi olarak görmek, insandan vazgeçmek, insanı dinin ellerine terketmek anlamına da gelir.
Sayfa 139Kitabı okudu
"Hz. Resulullah'tan, sahabeden ve tâbiînden rivayet edilen, günlük hayatta okunabilecek pek çok, zikir ve dua, bulunmaktadır. Ancak bunların hepsini okumak mümkün değildir. Sadece birini alıp vird haline getirerek, diğerlerini terketmek de doğru olmayabilir. Bu sebeple kişi hiç değilse vird ve dualan, haftada, ayda, yıl da veya ömürde bir kere yapmalıdır. Böylelikle onun bereketinden istifade etmiş olur." İmam Nevevî (rahmetullahi aleyh)
Reklam
gitmek-terketmek-terkedilmek
Sanki hiç değmemiş hayatlarımız birbirine sanki bir düş gördük hepimiz.
Sayfa 195 - dokuz
Bir yeri terketmek bir yerden vazgeçmek gibi. Konduğun her yerde iğreti durmak gibi. Herkes bahar bahçe olmuş da senin baharın bahçen uzaklarda kalmış, her terkedişinde dönüşün onaymış. Dünya durmuş bir yüzün güzelliğini izlemeye çalışıyormuşsun gibi. Kaçmak gibi biraz. Kendinden
"Zamanından önce öksüz kalmanın da, boşanmak ve evini terketmek ve başka birine âşık olmak gibi yersiz bir durum olduğu belliydi. Toplum içinde bir yer alabilmek için, her zaman tam kadro ile bulunmak gerekiyordu: Anne, baba, hatta kardeşler ve hatta minimum sayıda akrabalar (teyze, dayı, hala, amca, yeğenler v.b.)"
Sayfa 204 - Hikmet BenolKitabı okudu
Dünyâ'yı terketmek, Cennet'in mehridir.
Sayfa 362 - Çelik Yayınevi
Reklam
Taklitçilikle ustalaşmak gayreti içindeyiz; eski bildiklerimizi unutmak, şimdiye kadar yaptıklarımızı bir kenara atıp terketmek istiyoruz.
Sayfa 101 - Üçüncü Kitap: Fikir BuhranımızKitabı okudu
MÂLÂYÂNİYİ
Kulun sermayesi, vaktidir. O, vaktini boş şeylere harcar ve ahiret sevabı elde etmezse, gerçekten sermayesini zayi etmiş olur. Bunu için Resûlullah Edendimiz (s.a.v) Şöyle buyurmuştur. “MÂLÂYÂNİYİ (kendisine bir fayda vermeyen söz ve işleri) Terketmek, Müslümanlığının güzelliğindendir.”
Sayfa 32 - SEMERKANDKitabı okudu
Ne kadar nankör olursanız olun, sizi severken çektiklerim, sizi sonsuza dek terketmek için çektiklerimin yanında hiç kalır.
Gelecekteki ifratı terketmek azmiyle kalbini paklamaya gayret et. Tevbe ile batınını temizle. Çünkü mâbudunun nazargâhı senin iç alemindir.
Sayfa 417 - Vefa yayınları c.1
Reklam
Dünyanın akibeti ne olursa olsun, lezaizi terketmek evlâdır. Çünki akibetin ya saadettir, saadet ise şu fâni lezaizin terkiyle olur. Veya şekavettir. Ölüm ve i'dam intizarında bulunan bir adam, sehpanın tezyin ve süslendirilmesinden zevk ve lezzet alabilir mi?
Zühd üç kısma ayrılır: a- Haramları terketmek: Zühdün bu türünün bütün Müslümanlarda bulunması gerekir, herkes için farzdır. b- Helâllerden gerekli olmayanları terketmek: Bu, kûllukta ileri derecelere ulaşanlarda bulunur. c- Allah'la meşgûl olmayı engelleyen her şeyi terketmek: Bu da "Ârif" denilen Allah'ı tam bilip ona itaat eden kûllara âit olan zühddür. (Kureysî Risâlesi, Trc. Prof. Dr. Süleyman Uludağ, s. 256).
Sayfa 23
Geri199
1.500 öğeden 1.486 ile 1.500 arasındakiler gösteriliyor.