Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Twit atıyoruz :)
Ülkemizde ne yapıyoruz? Ulusumuzun kaderinde nasıl bir rol oynuyoruz?“
Karakteriniz ve dünya görüşünüz bilinir
Bir gün karakola veya mahkemeye çıktığınız da, bu şahıs neler okumuş ne twit atmış hangi platformda ne görüşler öne sürmüş,,, Size bunlara göre muamele edilir.
Reklam
Daha çok eğlence amaçlı kullanılan sosyal medya insanlarda bağımlılık yapmaktadır. Twitter'da ve Facebook'ta ne kadar twit ve fotoğraf, o kadar yalnızlık... Bu alanlar, insanların narsist ihtiyaçlarını gideren bir mecra haline geldi. Çünkü bireyciliğe ve yalnız hayata yönelen günümüz insanı sanal topluluklar oluşturarak görülme, duyulma arzularını tatmin etmeye çalışıyor. Bunlar sadece sosyal medyadaki ilişkileriyle var oldukları için hiç bağlantıdan kopmak istemezler. Koptuklarında ise büyük sıkıntıya hatta depresyona düşerler.
GAFLET ONLINE
Kudüs’te ezanlar sustu ve ben gafletime sarınıp uyudum insanlığımı kaybettim ey ahâli gören var mı daha demin şuradaydı hemen şuracıkta işte ceplerimi yokladım çabucak kalbimi yokladım biraz aklımı çekmecelere baktım ruhumu karıştırdım yok yok yok bir vicdanım vardı yanıma almıştım bulamadım kalu beladan gelirken düşürmüş olamam değil mi? Aksa’da namaz kılınmadı bugün ve ben sağıma dönüp uyudum Çünkü bir işe sağla başlamak sünnettir bizde Mesela twit atarken sağ elimi kullandım feysbuk duvarında uzun uzun ağladım dm’den seslendim islâm dünyasına önce sağa sonra sola sonra yine sağa sataştım büyük bir yudum aldım kolamdan ve kahrol isrâil dedim hamdolsun klavyeyle giriştiğim cihattan bugün de sağ salim çıktım. Toza toprağa bulanmadan ne güzel savaştım ne güzel öldürdüm düşmanımı kana cana bulaşmadan anne bak ben mücahit oldum klavyeden kalkanım sözüm kılıç olmuş anne bak kaç bin beğeni aldım. Uzun süre kardeşlerime çevrimdışı kaldım affet Rabbim affet tekrar sana bağlandım.
Twit okuyo gibiydim daha fazla devam etmek istemedim. Üzülerek yarım bırakıyorum :((
Sosyal medya; "arkadaşlıktan çıkar", "takipleşmek", "sel- fie", "twit atmak", "layklamak" gibi kelimelerle dilimizi her geçen gün daha da değiştiriyor.
Sayfa 85 - Dip yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Soylu'nun "yalnızlığına" çarpıcı bir örnek verelim: İçişleri Bakanlığı'nın 2021'deki bütçe görüşmeleri sırasında, Bakan Süleyman Soylu ile CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır arasında büyük bir gerginlik yaşanmıştı. Başarır'a "zehirli bir yılansın" ifadesini kullanan Soylu, mensubu olduğu AKP grubuna da dönerek "yazıklar olsun, bana sahip çıkmıyorsunuz" diye sitem etmişti. Yazmasak olmaz: Daha acı olan şu ki; CHP'li Başarır, Soylu'nun görüşmeye ara verildiğinde annesine küfrettiğini ve bu küfürlerin tutanaklara geçmediğini de belirtti. Başka bir örnek... TİP Milletvekili Barış Atay'la Süleyman Soylu arasında sosyal medyada yaşanan atışmada, Soylu'ya yakın Fevzi Sevgili şunları yazmıştı: "Ne AK Parti Genel Merkezi'nden, ne de Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Milletvekillerimizden bu olaya ses çıkaran tek bir twit görmedim... Birlik beraberlik kardeşlik dayanışma bu mudur?"
Sayfa 182 - Kırmızı Kedi YayıneviKitabı okudu
* Ceylan eğer o akşam fotoğraf paylaşmadıysa, twit atmadıysa… Hiçbir gönderi için beğen butonuna basmazdı. Öyle ya , Ceylan eğlenceye dalıp paylaşım yapmayı bile aklına getirmemiş bir kadın , artık nerde zannediliyorsa; parti, toplantı, seyahat; an’ı bölüp fotoğraf mı beğenecekti…
Sayfa 104 - Everest yayınları 1.basım Şubat / 2019Kitabı okudu
Büyük sorunların çözülmesi için pek çok insanın uzun yıllar boyunca o sorunlara odaklanması gerekiyor. Demokrasi bir halkın gerçek sorunları teşhis edebilecek, bunları kuruntulardan ayırt ede bilecek, çözüm bulabilecek, çözüm sunamayan liderlerden hesap so- rabilecek ölçüde dikkat verebilmesini gerektiriyor. Bu becerinin kaybolması, gereğince işleyen bir topluma sahip olma kabiliyetinin de kaybolması demek oluyor. Dikkat konusunda baş gösteren bu kri- zin demokrasinin 1930'lardan bu yana yaşadığı en büyük krizle ça- kışmasının tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Odaklanamayan in- sanlar basit otoriter çözümlere daha fazla yönelecek, bu çözümler başarısız olduğunda da durumu açık seçik göremeyeceklerdir. Twit- ter ile Snapchat arasında gidip gelen dikkat yoksunu yurttaşlardan oluşan bir dünya, hiçbiriyle başa çıkamadığımız krizlerin sağanağı altında kalan bir dünya olacaktır. geç Odaklanma konusunda derinlemesine düşünme gereğinin üçün- cü nedeni, aralarında en umut verici olanı, bana kalırsa. Ne olup bit- tiğini anlarsak olanları değiştirmeye başlayabiliriz. Yazar James Baldwin-benim gözümde yirminci yüzyılın en büyük yazarı-şöyle diyor: "Yüzleştiğiniz her şeyi değiştiremezsiniz, ama yüzleşmeden hiçbir şeyi değiştiremezsiniz. İnsan elinden çıkma bir kriz bu, yine kendi ellerimizle çözülmesi mümkün.
Gökçek'in "cemaat" geçmişine geri dönelim... Çocuklarını ve torunlarını bu örgütün okullarına gönderip örgütün organizasyonları hakkında övgüyle bahsedip de bu yapıyla ilişkiden ceza almadan sıyrılmak her babayiğidin harcı değildir. Üstelik "Terbiyeni takın, Fethullah Gülen'e Feto diyemezsin" diyebilen biri için... (Ek bilgi Melih Gökçek bu söylemini 21 Şubat 2011'de twit atmıştır. Kaynak ne? diyecek olan kişilere peşinen cevap olsun)
Kırmızı Kedi Yayınevi-PDF
Reklam
Orhan Veli şu an yaşıyor olsa ve bu şiiri twit atsa kesin Onedio ya çıkardı
Sokakta giderken, kendi kendime Gülümsediğimin farkına vardığım zaman Beni deli zannedeceklerini düşünüp Gülümsüyorum.
Sayfa 228 - Mehmet Ali Sel adıyla, 1937Kitabı okudu
Bugün sahip olduğun kelimelerle sms atabilir,twit yazabilir,İnstagram'da yahut Facebook'ta bir paylaşım yapabilirsin belki ama Karamazov Kardeşler gibi bir roman yazamazsın.Bırak yazmayı,böyle bir romanın sadeleştirilmemiş,orası burası budanmamış,doğru düzgün bir tercümesini bile okuyamazsın.
Sayfa 13
Bugün sahip oldugun kelimelerle sms atabilir, twit yazabilir, Instagram'da yahut Facebook'ta bir pay-lasim yapabilirsin belki ama Karamazov Kardesler gibi bir roman yazamazsin. Birak yazmayı, böyle bir romanin sadelestirilmemis, orasi burası budanmamış,dogru düzgün bir tercümesini bile okuyamazsin.
Bizden büyük bir şeyin parçasıyız...
Her gün email, twit ve makale yoluyla sayısız veri parçacığı absorbe ediyorum, bilgileri değerlendiriyor ve yine daha çok email, twit ve makale üzerinden geri yolluyorum. Bu devasa yapıda benim yerimin hakikaten nerede olduğunu ve benim veri parçalarının milyarlarca insan ve bilgisayar tarafından üretilen "bits"lerle nasıl bağlandığını bilmiyorum. Bunu bulacak da vaktim yok, çünkü gelen emailleri cevaplamakla meşgulüm.
Sayfa 105Kitabı okudu
53 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.