Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
İnsan:Uykusuzluk çeken hayvan
"Ben mutlak çelişkiyim, çatışkıların doruğu, gerilimlerin sınırıyım. İçimde her şey olabilir çünkü ben son can çekişmede, son üzüntünün saati geldiğinde, en son gülecek kişiyim."
Sayfa 106Kitabı okudu
___ BEYNİ DAHA İYİ ÇALIŞTIRMANIN YOLLARI: 🐞 1– Beyin açık havadayken ve ayaktayken daha iyi çalışır. İnsan beyninin ayaktayken yaklaşık yüzde 10 daha fazla çalıştığı düşünülmektedir. Hayatınızla ilgili Önemli kararlar alırken açık havada veya doğada deneyebilirsiniz. 🐞 2 – Yürürken kolları sallamak beynin performansını olumlu etkiliyor.
Reklam
UYKUSUZLUĞUN EN KORKUNÇ HALİ SOMNİFOBİ
Anksiyete bozukluğu bazen öyle garip noktalara ulaşıyor, öyle acayip düzeye geliyor ki insanlarda beklenmedik ve hayatı kabusa çeviren korkular oluşturabiliyor. Kabus bozukluğu, uyku felcinin sıkça yaşanması, ağır travmalar gibi durumlarda ortaya çıkabilen somnifobi, insanın uykudan korkması olarak açıklanıyor. Uyku saati yaklaştıkça ve yorgunluk arttıkça ortaya çıkan gerginlik bazen panik atağa dönüşebiliyor. Uykusuzluk ve yorgunluk gibi bariz etkileri dışında duygu durum dalgalanmalarına, hafızada zorlanmalara ve hatta mide bulantısına sebep olabiliyor. Aramızda somnifobi veya benzer korkular yaşayan okurlarımız var mıdır acaba? Kaynak: Healthline
Yaz Saati
Hayır doktor hanım, uykusuzluk değil çektiğim. Güneşim battığından beri bir günaydına hasretim.
Sayfa 28 - Mona ŞiirKitabı okudu
Beynine İyi Bak!
1- Beyin açık havadayken ve ayaktayken daha iyi çalışır. İnsan beyninin ayaktayken yaklaşık yüzde 10 daha fazla çalıştığı düşünülmektedir. Önemli kararlarınızı alırken kapalı alandaysanız, “volta atmayı” deneyebilirsiniz. 2- Yürürken kolları sallamak beynin performansını olumlu etkiliyor. Önemli kararlarınızı açık havada, kollarınızı sağa sola
Gece uykusuzluk çekip sabaha karşı, alışılmışın çok dışında bir pozisyonda, elinde kitabıyla uyuyakalmışsa mesela, havada kalmış olan kolu, güneşi durdurup geriletmeye yeter, uyandığı zaman saati bilemez, az önce yattığını zanneder.
Sayfa 9 - YKY yayınları, 8. Baskı, I.Cilt, Çeviren: Roza Hakmen
Reklam
İyi bir uyku kaliteli bir beyin için şarttır. Çok uyuyorum diye üzülmeyin, Einstein'ı günlük 10 saatten fazla uyuduğu biliniyor. 24 saati geçen uykusuzluk beyinde sarhoşluğa benzer bir etki yapmaktadır.
Sayfa 132 - Dorlion Yayınları
101 öğeden 61 ile 70 arasındakiler gösteriliyor.