Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
256 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Sadhguru | İçsel Mühendislik “Yoga, içsel enerjileri, bedeninizi ve zihninizi ideal kapasitede çalıştırarak harekete geçirebilen sofistike bir kendini güçlendirme sistemidir. İç dünyanızı tam olarak istediğiniz gibi yönetmenizin, kendi mutluluğunuzu inşa edebilmenizin yolunu açar.” Yoga yapanlarımız mutlaka vardır içimizde. Çoğu kişi için bir
İçsel Mühendislik
İçsel MühendislikSadhguru Jaggi Vasudev · Libros Kitap · 202435 okunma
Toplum Ürünü Birey Yapısı
Çünkü bu tür bir değişim kişiliğin diğer yönlerinden soyutlanmış olarak gerçekleştirilemez. Üstelik insan davranışlarında ikiyüzlülüğü pekiştirici kuralların hâlâ geçerli olduğu toplumlarda bireylerin bir benlik bütünlüğüne ulaşması söz konusu olamaz. Bir başka deyişle, çağdaş dünyanın gerçekleriyle ve kendi tarihsel mirasını uzlaştırıcı bir yaşam felsefesi geliştirememiş toplumların, kronolojik yaşıyla orantılı olarak olgunlaşmış bireyler üretebilmelerini beklemek bir ütopyadır!
Sayfa 141 - MetisKitabı okudu
Reklam
Wooden'in başarı anlayışı, yaşam felsefesi, değerler bilinci ve liderlik anlayışı kendine özgü ve etkileyicidir. "Başarı bir duygudur," der. "Bu duygunun kaynağı nedir?" diye sorulduğunda ise, "Yapabileceğinin en iyisini yapmaya gayret ettiğini bilmektir," diye açıklar.
Sayfa 292Kitabı okudu
Pierre Perret'nin şarkısında olduğu gibi, kuşların kafesini açmak mı gerekir? Tehlikeli olma pahasına özgür bir yaşam mı yoksa sınırlı olsa da güvenli bir yaşam mı daha iyidir? Bedeli ödenecek bir özgürlük mü yoksa süslü bir hapishane mi? Kafesinin kapağı açılan kanaryanın hikâyesi meşhurdur. Önce keyifle kanat çırpar kanarya ama derken paniğe kapılır ve çok geçmeden çabucak kafese geri dönüp tanıdığı küçük dünyasına kavuşur.
172 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
"cici çiçekler ve cici kuşlar"
Herkese merhaba, Öncelikle bu kitabın bana kendimi sıcacık hissettirdiğini söylemek istiyorum. Yazarın dili öğretici olduğu kadar eğlenceliydi de, okurken bir an olsun bile sıkılmadım. Aynı zamanda yazılara eşlik eden tatlı illustrasyonlar da bir o kadar hoştu, çevirmen de yazarın dilini en iyi olabilecek şekilde aktarmış diye düşünüyorum. Kitaba gelecek olursak, aslında biz insanların sandığımız kadar diğer canlılardan üstün olmadığımızı, aksine onlardan bir şeyler öğrenerek evrimleştiğimize değiniyor. Çoğu kuş türünün yaşam tarzına bakarak bir şeyler öğrenmiş, yaşamış ve dersler çıkarmışız. Ben yine de kuşlardan öğrenecek daha fazla şeyimiz olduğunu düşünüyorum. Monoton hayatlarımızda istediğimiz şeyleri sürekli olarak erteliyor ve hayatımızdaki hiçbir anın tadını çıkaramıyoruz. Neden? Neden yalnızca şu anda yaşayamıyor ve küçük şeylerin bizleri mutlu etmesine izin vermiyoruz; tıpkı sevdiklerimizle yaptığımız ufak sohbetler, pofuduk bir sokak kedisini sevmek ya da bahar havasında ufak yürüyüşler yapmak gibi. Bizim aksimize kuşlar bu tür duyguları yaşamıyor, yalnızca yapıyor ve yaşıyorlar. Belki de bu duyguların bizi yitirmesine izin vermek yerine, yalnızca anımızı yaşamalı ve biraz iyi hissetmemize izin vermeliyiz. Yazar kitapta bu noktaya şöyle değiniyor: "Yüreğimiz pişmanlıklarla dolu ölmemek için biraz kuşlar gibi olup şimdinin yoğunluğunda yaşamamak neden?"
Kuşların Felsefesi
Kuşların FelsefesiPhilippe J. Dubois · Domingo Yayınevi · 20201,211 okunma
Sakura, meyve vermeyen bir tür kiraz ağacının çiçeğidir. Güzelliklerinin yanı sıra sakura çiçeklerininJapon kültüründe derin anlamları vardır. Sakuralar Japonya’da baharın müjdecisi olsa da bir yandan da en güzel oldukları anda dallarından düşmeye başlarlar. Bu nedenle Kapon felsefesi ve edebiyatında sakura, yaşam ve ölümün birlikteliğini, mükemmel güzelliğin yanı sıra kısa ömürlü güzelliği de ifade eder.
Reklam
112 syf.
10/10 puan verdi
TANIDIK BİR “YABANCI” (Spoiler İçerir)
Bir kitaba hiç sıkı sıkı sarılmak istediniz mi? Ben istedim… Meursault’a, onun katı umursamazlığına, yaşamı bütünüyle saçmalıktan ve sıradanlıktan ibaret görüşüne, basitliğine, hissizliğine, hislerine sarılmak istedim. Hepimiz hayatlarımızı, toplumun normlarına ve değer yargılarına göre şekillendiriyoruz, aksine davranmamızın sonucu yine
Yabancı
YabancıAlbert Camus · Can Yayınları · 2019111,6bin okunma
Özgür insanın en az düşündüğü şey ölümdür; onun felsefesi ölüm üzerine değil, yaşam üzerine bir tefekkürdür.
Günümüz dünyasında insanların hareketsiz bir yaşam sürmesi giderek artıyor. Bunun önüne geçmemizin bir çözümü var;çocuklarımıza spor alışkanlığı kazandırmamız gerekiyor. Bunun da yolu Beden Eğitimi Ve Spor dersinden geçiyor. İlkokullardaki Beden Eğitimi derslerine Beden Eğitimi öğretmenlerinin girmesi gerekiyor ilk aşamada,çünkü ağaç yaşken eğilir. Burada sportif becelerin temeli atıldıktan sonra,yetenekleri ölçüsünde gerekli yönlendirmeler yapılarak, yeteneği ve ilgisi ölçüsünde spor branşına yönlendirilmeleri sağlanmalıdır. Ortaokul derslerinde ders saatlerinin sayısı artırılarak ilkokullarda aldığı spor ve fiziksel eğitiminide ortaokulda devam ettirerek bunu hem bir yaşam felsefesi haline getirmesi yönüne hem de ülkemiz adına temsilci olması yönüne katkı sağlamamız gerekiyor. Şunuda gözden kaçırmamız gerekiyor ki bir öğrencinin başarılı olması için teorik dersler yeterli değildir. Bunu fiziksel aktivite ile destekleyerek çocukların manevi ve ruhsal,bilişsel ve duyuşsal yönlerini geliştirerek daha sağlıklı ve kalıcı bir eğitim verilmelidir. Sporu alışkanlık haline getiren bir çocuğun,büyüdüğünde birçok yönden ülkeye ve kendisine katkısı göz ardı edilemicek derecededir. 1- Sporla uğraşan çocukların hareketli bir yaşamla sağlık açısından hastalanma riski azalıyor. 2- Spor yapan insanların suç oranının az olduğu yönünde yapılan birçok araştırma mevcut. Bir diğer nokta İmam Hatip okullarında Beden Eğitimi ders saatleri 1 saat olduğu için gerekli verim alınamıyor,buradaki çocuklarımızın gelişimi için ders saatlerinin sayısıda artırılmalıdır.
Savaşçıyı savaşçı yapan onun kendine, topluma, yaşama bakış tarzıdır, yaşam felsefesi ve bu yaşam felsefesi içinde yaptığı eylemdir; kişinin savaşçı olup olmadığını anlayabilmemiz için o bakış tarzını, felsefeyi bilmemiz ve eylemini gözlememiz gerekir. Bu yaşam felsefesi ile davranışlarının uyup uymadığına, yani onun kişisel bütünlüğüne bakmamız gerekir.
Reklam
PASCAL'DA OYALANMA KAVRAMI Bütün bu felsefelerin ortak bir kusuru vardır: Hayatın insan aklı tarafından düzenlenebileceğini varsayarlar. Buna göre akıl, yaşanabilecek kayıplardan, zarar ve ziyandan azade bir yaşam biçimi tasarlayabilir ya da bu mümkün olmuyorsa da duyguları kontrol ederek, yaşanacak her türlü kayıp, zarar ve ziyana göğüs gerebilir. Gerçekte ise ne yaşama biçimimizi ne de duygularımızı bu şekilde kontrol edebilmemiz mümkündür. Yaşamımızı rastlantılar, duygularımızı ise bedenimiz şekillendirir. İnsan hayatının ve felsefenin büyük bir bölümü, bu gerçek karşısında kendini oyalama çabasıdır. Oyalanma, on yedinci yüzyıl biliminsanı, mucidi, matematikçisi, dindar düşünür Blaise Pascal'ın yazılarının ana temalarından biriydi. Filozof bu kavramı şöyle tanımlıyordu: Oyalanma. İnsan ölüme, sefalete, cehalete çare bulamadı- ğından, mutlu olmak için bunları hiç düşünmemek gerektiğine karar vermiştir.
256 syf.
·
Puan vermedi
·
12 günde okudu
Tutkunu Keşfet!
İkigai Uygulama Rehberi kitabının yıllar önce de 1.sini okumuştum. 2.sini de en az ilki kadar beğendiğmi söyleyebilirim. Normalde kişisel gelişim türünde yazılmış kitaplardan faydalanabildiğim pek söylenemez, fakat bu kitaptaki felsefelerin daha uygulanabilir olması sebebiyle bana hitap ettiğini düşünüyorum. "İkigai Uygulama Rehberi",
Ikigai Uygulama Rehberi
Ikigai Uygulama RehberiHector Garcia · İndigo Kitap Yayınevi · 20193,109 okunma
Ben varım. Buna hala yaşam denilebilir mi? Hayır, yalnızca biyolojik bir yaşam. Görüldüğü kadarıyla varoluşçuluk felsefesini artık yalnızca tek bir felsefe izleyebilir: var olmamacılık. Yani var olmamanın içinde varoluşun felsefesi.
288 syf.
·
Puan vermedi
Kitap, İlber Ortaylı'nın yaşam felsefesi, deneyimleri ve tavsiyeleri üzerine bir derleme sunuyor. Okuyucular, Ortaylı'nın yaşam hikayesinden ve yaşamı boyunca karşılaştığı zorluklardan ilham alabilirler. Ayrıca, kitap kişisel gelişim, mutluluk ve anlam arayışı gibi konuları ele alarak okuyuculara yeni bakış açıları sunabilir. Ancak herkesin kitaplar hakkındaki görüşleri farklı olabilir, bu yüzden kişisel okuma deneyiminizi yaşamak en iyisidir.
Bir Ömür Nasıl Yaşanır?
Bir Ömür Nasıl Yaşanır?İlber Ortaylı · Kronik Kitap · 202055,2bin okunma
Koşullar çok şiddetli ve kesin bir şekilde değiştiği ve dış durum ile artık köhnemiş olan düşüncelerimiz arasında dayanılmaz bir çatlak oluştuğu zaman, Weltanschauung (dünya görüşü) veya yaşam felsefesi sorunu ortaya çıkar.
1.500 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.