Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Altı minaresi ve kademe kademe ihtişamıyla şehre ziynet olacak.
Sayfa 243Kitabı okudu
Köyde, şehirde buram buram tüten ve fırsat kollayıp baş kaldırarak, işleme olan, oya olan, çizgi, yazı, nakış, süs, ziynet, oyma, döğme, daha daha neler ve neler olan o asil sanat heyecânımıza ne oldu ki, derine kaçan sular gibi, görünmezlere karışıp gitti?
Reklam
Şükür, Allah'ın nimetleri ile Allah'a isyan etmemektir. Ziynet'e gelince, sevgiden daha güzel ziynet mi var? Süs dolu nimetleri görünce değil, aşk dolu yürekle bayılmak gerek.
De ki: Rabbim, kullarından dilediğine bol rızık verir ve (dilediğinden de) kısar. Siz hayra ne harcarsanız, Allah onun yerine başkasını verir. O, rızık verenlerin en hayırlısıdır." (Sebe'34/39)
"Şükrederseniz, elbette size (ni-metimi) artıracağım" (İbrahim 14/7 )
Allah'ı zikretmede beş güzel haslet vardır: 1-Zikirde Allah'ın rızasını kazanma vardır. 2-İtaat ve ibadet şevkini artırır. 3-İnsanı şeytanın şerrinden ve vesvese- lerinden korur. 4-Kalbi yumuşatır. 5-İnsanı günah işlemekten alıkor.
Reklam
‎‫لا إِلَهَ إِلَّا اللهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ‬‎ ‎‫الْحَمْدُ يُحْيِ وَيُمِيتُ وَهُوَ حَيٍّ لَا يَمُوتُ بِيَدِهِ‬‎ ‎‫الْخَيْرِ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ‬‎ Allah'tan başka ilâh yoktur, tektir ve ortağı da yoktur. Bütün mülk O'nun, hamdü senâlar da O'nadır. O hayat veren ve öldürendir. O sürekli diridir asla ölmez. Bütün hayırlar O'nun elindedir. O'nun her şeye gücü yeter
Bir gün Musa ('aleyhi's-selâm) Cenâb-ı Allah'a, - Ey Rabbim! Senin sevdiklerini sevmediklerinden nasıl ayıracağım? diye sordu. Allah (celle celâlüh) Musa'ya ('aleyhi's-selâm), Ey Musa! Ben bir kulu sevdiğim zaman onda iki alamet meydana getiririm, dedi. Musa ('aleyhi's-selâm), - Ey Rabbim, onlar nelerdir? diye sordu. Allah (celle celâlüh) şöyle vahyetti: - Ben kulumu sevdiğim zaman ona, beni zikretmesini telkin ederim. Böylelikle ben onu yeryüzünün ve gökyüzünün melekûtunda anarım. Ayrıca o kulumu haram kıldığım ve buğzettiğim şeylerden korurum ki, gazabıma azabıma maruz kalmasın.
Salon Köşelerinde alıntı
... Türklüğü her yerde olduğu gibi bütün şan ve şerefiyle muzaffer ve galip çıkarmak lazım geleceği hissi bütün aşkına üstün geldi ve o dakikadan itibaren mukaddes bir maksada hizmet etmek... Aşk ve sevda gibi geçici, ardı sıra hüsranlar, pişmanlıklar bırakıcı hislere boyun eğerek çocukça hareket edecek yerde bütün o hayalperverliği bir tarafa bırakarak cemiyet içinde Türklüğün bir vahşet örneği değil bir ziynet, Türklerin de medeni bir millet olduğunu bir İngiliz kızına karşı ispat eylemek lazım geleceğini düşünerek derhal hareket tarzımı değiştirdim.
Sayfa 137 - Kültür YayınlarıKitabı okudu
Sakarya Vadilerinde
"İlk gelişlerinde "korkmayın bizden" demişlerdi. "Size bir kötülüğümüz dokunmaz, biz Halife Padişah tarafından sizi Kemal çetelerinden kurtarmaya geliyoruz", demişlerdi. Yirmi gün sonra büsbütün başka adamlar oldular. Davarımızı alıp kestiler. Hayvanlarımızı süngülediler. Tarlalarımızdaki sararmış ekinlerden tut da kuyudaki kışlık tohumlarımıza kadar bütün ürünlerimizi söktüler. Yüklenemediklerini ateşe verdiler. Derken sıra karıya kızana geldi. Ney ziynet altınlarını, ne ırzlarını namuslarını bıraktılar. Karşı koyanları, teslim olmayanları döğdüler, yaraladılar, kuzu çevirir gibi ateşte kavurdular. Bizim köyden Ahmed'in gelini sizlere ömür böyle kavrularak öldü. Mehmed'in on üç yaşındaki kızı kötürüm yatıyor."
Sayfa 159Kitabı okudu
Reklam
İ'lem eyyühe'l-aziz! Küre-i arz mağazasından me'kûlat ve meşrubat ve libas ve sair ihtiyaçlarınızı temin ediyorsunuz. Parasız aldığınız bu malları İlahî hazineden almayıp birer birer esbaba yaptıracak olursanız, acaba bir nar tanesini ne kadar zamanlarda elde edip ne kadar pahalı alacaksınız? Çünkü o nar, bütün eşya ile alâkadardır. Az bir zamanda, az bir kıymetle husule gelmesi imkân haricidir. Ve aynı zamanda ondaki ziynet, intizam, sanat, rayiha, tat ve koku gibi latîf şeylerden anlaşılıyor ki o nar tanesi öyle bir Sâni'in masnuudur ki icadında külfet ve mübaşeret yoktur. Mesnevi[Y] - 111
“Biz, insanların hangisinin daha güzel amel edeceğini deneyelim diye yeryüzündeki her şeyi dünyanın kendine mahsus bir ziynet yaptık.” |Kehf, 18:7|
Sayfa 103Kitabı okudu
BU KERVAN BÖYLE GİTMEZ İster beni hoş görün, ister vurun öldürün, İster bir câni gibi zindanda süründürün, Yeter artık, illâllah şu yangını söndürün! Amerikan doları bu yangına kâr etmez Ey muhterem Menderes bu kervan böyle gitmez Her yerden yükselirken âvâze-i sefalet Yurdu cennet gösterir radyo denen kör âlet Allahım bu ne ister,
Kul hakkını ilgilendiren günahlara gelince: Hakkına girilen kişilerin gönlü hoş edilmeden ve helâllik alınmadan yapılan tövbelerin faydası olmaz.
Şu altı şey ariflerin özelliğidir:
1-Allah'ın adı anılınca sevinç ve huzur duyar. 2-Kendi ismi anılıp övülünce, değersiz olduğunu anlar. 3-Allah'ın kâinattaki ayetlerini gördüklerinde ibret alır. 4-Bir günah işlemek veya nefsine uymak istediğinde, hemen kendini toparlayıp geri çeker. 5-Allah'ın affından söz edildiğinde sevinir. 6-Günahlarını hatırlayınca istiğfar eder.
1.411 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.