Monolog - 14
Tanrı’nın lanetlediği bir ruh benimki; zira düşünmenin, yaşamaktan daha değerli olduğunu biliyorum. Acının diktası, böyle bir zekâya ve ruha sahip olanlar için kaçınılmaz bir ceza.
Felsefe
“Rabbin şüphesiz gözetlemektedir.” (Fecr, 14)
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
HAYATIN KURALLARI 1. Insanlara beklediklerinden fazlasini ver ve bu isi yaparken kibar ol. 2. En sevdigin siiri ezberle. 3. Her duyduguna inanma,elindekinin hepsini harcama ve istedigin kadar uyuma. 4. "Seni seviyorum" derken inanarak söyle. 5. "Özür dilerim" derken karsindakinin gözünün içine bak. 6. Evlenmeden önce en az alti ay nisanli kal. 7. Ilk görüste aska inan. 8. Asla baskalarinin hayalleriyle dalga geçme. 9. Derinden ve inançla sev.Kirilabilirsin belki ama baska türlü de hayatini tam yasayamazsin. 10. Anlasmazliklarda dürüstçe savas. Isim verme. 11. Insanlar hakkinda konusulanlara inanip onlar hakkinda karar verme. 12. Yavas konus ama hizli düsün. 13. Eger biri sana cevap vermek istemedigin bir soru sorarsa gülümse ve "neden bilmek istiyorsun?" de. 14. Sunu daima hatirla ki büyük ask veya büyük yatirim daima büyük risk tasir. 15. Anneni ara. 16. Biri hapsirirsa "çok yasa" de. 17. Eger kaybedersen, aklini da kaybetme. 18. Üç "S" yi unutma: Saygi - kendine Saygi - baskalarina Sorumluluk - tüm hareketlerin için. 19. Küçük bir tartismanin tüm dostlugu mahvetmesine izin verme. 20. Eger hata yaptigini farkedersen, hemen onu düzeltmeye bak, bile bile devam etme. 21. Telefonda konusurken gülümse. Karsindaki sesinden gülümseyisini duyacaktir. 22. Konusmayi sevdigin bir erkekle/kadinla evlen. Yasin ilerledikçe sohbet her seyden fazla önem kazanacaktir. 23. Biraz yalniz kalmaya özen göster. 24. Yeniliklere açik ol ama ille de degismeye çalisma. 25. Sunu bil ki sessiz kalmak bazen de en iyi cevaptir. 26. Daha fazla kitap oku, daha az TV seyret. 27. Güzel, serefli bir hayat yasa. Yaslanip geri baktiginda kinci bir defa tadini çikarirsin. 28. Allah a güven - ama arabani kilitle.
"Yaşaman gereken şeylerden kaçarsan, yaşamak istemediğin şeyleri mahkûm olursun." Hayallerin Allah'a Emanet sayfa 14
Eğer seni seven, sana değer veren ve senden umut besleyen insanları kullanıp, üzüp, kırıp, gelecekten soğutup beddualarını alırsan; gün gelir aynılarına başka bir insan sana yapmaya başlar. Çünkü Adalet dediğin şey haktır! İnsan, hesabı oturmadan, yaşadıklarını yaşamadan, tükürdüklerini yalamadan ölmeyecektir. Hayallerin Allah'a Emanet sayfa 14