Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Burak Karaman

Burak Karaman
@Seninspider56
Hayatın Anlamı Hakkında Konuşmak
Biz insanlar yaratılıştan anlamı olmayan bir dünyaya fırlatılma talihsizliğini yaşamış olan, anlam arayan yaratıklar gibi görünüyoruz.
Sayfa 151 - Pegasus YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Eski Anlaşmaları Bozmak
Biz hala çocuğuz ama özgürlüğümüzü yitirmiş bir çocuğuz. Aradığımız özgürlük. Kendimiz olma özgürlüğü, kendimizi ifade edebilme özgürlüğüdür. Ama yaşamımızda yaptığımız şeylere baktığımızda çoğu yaptığımız şeylerin başkalarını memnun etmek, kabul ve onay görmek için olduğunu görürüz. Kendimizi memnun etmek için ise çok az şey yaparız. Özgürlüğümüzün başına gelen işte budur. İnsanların her bin kişiden dokuz yüz doksan dokuzu tümüyle ehlileştirilmiş bir yaşam sürer.
Sayfa 95 - Ötesi YayıncılıkKitabı okudu
Eski Anlaşmaları Bozmak
İki üç yaşlarında bir çocuğa baktığımızda özgür bir insan görürüz. Bu insan neden özgürdür? Çünkü o istediğini yapıyor. Tıpkı bir çiçek, bir ağaç, bir hayvan gibi özgür. Çünkü henüz ehlileştirilmemiştir.
Sayfa 93 - Ötesi YayıncılıkKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Dilinizi konuşmak sizin seçiminiz değildi, dininizi ya da ahlaki değerlerinizi siz seçmediniz. Onlar, siz doğmadan önce de vardı. Neye inanıp inanmayacağımızı seçebilmek için bir olanağımız olmadı. Bu anlaşmaların en küçüğünü bile biz seçmedik. Kendi ismimizi bile seçen biz değiliz.
Sayfa 27 - Ötesi YayıncılıkKitabı okudu
Yaradılış 'bilmiyorum' demenin Yunancası mı?
Sayfa 46 - Elpis YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Hepimiz sosyal nezaketin kurbanı değil miydik? Felaketleri zarafetle karşılamaya kendimizi zorunlu hissetmiyor muyduk? Utanmaktansa mahvolmayı, yok olmayı bile tercih etmiyor muyduk?
Sayfa 132 - E YayınlarıKitabı okudu
Herhalde bir meraktan bir diğeri doğuyor. Önce çeşitli parçaların nasıl çalıştığını öğreniyorsunuz, sonra da o parçaların neden zahmet edip çalıştığını merak ediyorsunuz.
Sayfa 24 - E YayınlarıKitabı okudu
Belki de onun dünyamızın keşif tarihi içindeki başarısını en iyi tarif eden çelişki, Kolomb'un Amerika'yı keşfetmiş ama tanıyamamış; Vespucci'nin ise orayı keşfetmediği halde bunun yeni bir kıta olduğunu anlamış olmasıdır.
Sayfa 98 - Can YayınlarıKitabı okudu
Toplumsal Organizma
Bir hırsız yaratmak için, bir sahip yaratın; suç yaratmak istiyorsanız, yasalar koyun.
Sayfa 122 - MetisKitabı okudu
Uyan ve Kendine Gel
Zaman varoluşumuzun mimarisini oluşturan otoritedir ve onu görmezden gelmek, hayatlarımıza kaos getirebilir.
Sayfa 5 - Indigo KitapKitabı okudu
Reklam
Goenka bize yalnızca anda yaşamayı öğretir. Geçmişteki anılar ve gelecekteki umutlar yalnızca huzursuzluk yaratır.
Sayfa 244 - Pegasus, 2. BaskıKitabı okudu
Kişide, "insan doğası" diyeceğimiz bir evrensel öz yok, ama insancıl bir evrensellik hali var.
Varoluş, özden önce gelir. İyi, ama ne demektir bu? Şu demektir: İlkin insan vardır; yani insan önce dünyaya gelir, var olur, ondan sonra tanımlanıp belirlenir, özünü ortaya çıkarır.
Gelgelelim, benim bağlandığım Tanrıtanımaz varoluşçuluk daha tutarlıdır. Ona göre, eğer Tanrı yoksa, hiç olmazsa "varoluşçu özden önce gelen" bir varlık vardır. Bu varlık, bir kavrama göre tanımlanmazdan, belirlenmezden önce de vardır. Bu varlık insandır.
Hiçbir şey zekayı tutkulu bir kuşku kadar bileyemez.
313 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.