Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Resûlullah (s) şöyle buyurmuştur: "Nerede ve nasıl olursan ol, Allah'tan kork. Herhangi bir kötülük işlersen, hemen arkasından iyilik yap ki, o kötülüğü silip süpürsün. İnsanlarla ilişkilerinde de iyi huylu ol!"
Tirmizî, Birr 55
Kibrin Günaha Sürüklemesin!
"Ona: "Allah'tan kork!" denildiğinde de gururu kendisini günaha sürükler. Artık ona cehennem yeter. Ne kötü bir yatak!" (Bakara, 206) İbn Mes'ud radıyallahu anh'den: "Allah katında en büyük günahlardan biri de kişinin, kendisine "Allah'tan kork" diyen Müslüman kardeşine "Sen kendine bak! Sen bana emir veremezsin" karşılığını vermesidir." (1) Ebu Hureyre radıyallahu anh'den: Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Ümmetime ümmetlerin hastalığı isabet edecek." Dediler ki "Ey Allah'ın rasulü! Ümmetlerin hastalığı nedir?" Buyurdu ki: "Kibir ve hakkı kabullenmeyip insanları hor görmektir, çoklukla övünmek, dünya için yarışmak, birbirine buğzetmek, birbirine hased etmektir. Bunun sonucunda taşkınlık, sonra kargaşa ortaya çıkar."(2) 1- Sahîh. Taberânî (8587) Beyhakî Şuab (6/301) 2- Sahih. Hâkım (4/168) Taberani Evsat (9/23) İbn Ebi'd-Dunya Zemmul- Bagy (2) İbn Ebi'd-Dunya el-Ukubat (261) Deylemi (3457) el-Elbani, es-Sahiha (680)
Reklam
Hanım, Allah'tan kork. Bu dünyanın üstü varsa altı da vardır.
Sayfa 35 - İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okuyor
Kul, bedeniyle bu dünyadadır; kalbi ise Allah Teala ve O'nun meadının gaybı ile ilişki içindedir. Öyleyse Allah'tan kork, O'nun sana gönderdiği kelamına sırtını dönme ve O'nun söylediklerini anlamada lakayd davranma! Çünkü Allah, kelamını yücelten kimseyi yüceltir ve kelamına ta'zim etmeyen kimseyi de zelil eder.
Resûl-i Ekrem sahâbîlerine şöyle anlatmıştır: "İsrailoğulları arasında dinden sapma ilk defa şöyle başladı: Bir adam başka bir adama rastlar ve 'Bana baksana, Allah'tan kork ve yapmakta olduğun şeyi terket, çünkü bu sana helal değildir derdi. Ertesi gün, o adamla aynı işi yaparken tekrar karşılaşır ve o kişiyi yaptığı kötü işten alıkoymadığı gibi, onunla yiyip içmekten ve beraber olmaktan da çekinmezdi. Onlar böyle yapınca, Allah Teâlâ kalplerini birbirine benzetti." Hz. Peygamber bu sözlerinin ardından Mâide sûresinden, içinde "Yaptıkları fenalıklardan birbirlerini vazgeçirmeye çalışmazlardı" (el-Mâide 5/79) âyetinin de yer aldığı 78-81. âyetleri okumuş, daha sonra sözüne şöyle devam etmiştir: "Hayır, Allah'a yemin ederim ki, ya iyiliği emreder, kötülükten nehyeder, zalimin elini tutup zulmüne mani olur, onu hakka döndürür ve hak üzerinde tutarsınız; ya da Allah Teâlâ kalplerinizi birbirine benzetir, sonra da İsrailoğulları'na lanet ettiği gibi size de lanet eder" (Ebû Dâvûd, "Melähim", 17; Tirmizî, "Tefsirü'l- Kur'ân", 5/6, 7; İbn Mâce, "Fiten", 20). "
Sayfa 90 - 4. Cilt
•|Rasûlullah şöyle buyurdu : "Nerede olursan ol Allah'tan kork..! Her kötülükten sonra onu silecek bir iyilik yap..! İnsanlarla güzel ahlaka muamelede bulun...
Reklam
Ey Oğul!
Önünde kapalı bir kapının kalmamasını istersen izzet ve celâl sahibi olan Allah'tan kork. Zira Allah korkusu her kapının anahtarıdır; her kapıyı açar.
Sayfa 87 - Ehil Yayıncılık
Küfür olan gıybet.!
*** Bir Müslüman'ın gıybeti edildiğinde orada bulunanlardan biri gıybet edene dese ki: "Allah'tan kork, gıybet etme.!" O da buna karşılık: "Bu, gıybet değil; ben doğruyu söylüyorum." derse, Allah'ın haram kıldığı gıybeti helal saymış olur. Bir kimse Allah'ın haram ettiğini helal sayarsa kafir olur. Bazen kişinin çok basit gördüğü ve hiç önemsemediği bazı söz ve ameller vardır ki, yapıldıklarında çok kötü sonuçlar doğurmakta ve kişinin ebedi olarak cehenneme girmesine sebep olabilmektedir. Nitekim Rasulullah ﷺ şöyle buyurmaktadır; Bir kul Allah'ın gazabını gerektiren bir kelimeyi ona önem vermeyerek söyleyiverir. Halbuki Allahu Teala o kötü söz sebebiyle o kimseyi cehennemin dibine indirir..
Sayfa 23 - Dua yayıncılıkKitabı okuyor
Musibetler karşısında Allah'tan kork ve ümit et O'ndan Israrcı nefsine uyup da pişman olma Korku ve ümit; kal ikisi arasında….
Reklam
İbn Mesûd (ra) der ki: "Kişiye 'Allah'tan kork' denilince, 'Sen kendine bak' demesi, günah olarak ona yeter."
İmanını Koru...
Kim bu kitapta bulunanları ikrar eder, onlara iman eder, onları rehber edinirse, onların bir harfi hakkında bile şüphe etmez, onların bir harfini bile inkâr etmezse; işte o kâmil manada Sünnet ve Cemaat Ehli'dir. Sünnet onda kâmil olarak bulunmaktadır. Kim de bu kitapta bulunanlardan bir harfini inkâr eder ya da onlardan bir harf hakkında şüpheye düşerse veya duraksarsa, işte o bidat ehlidir.⁴²⁷ Kim Kur'ân'ın bir harfini ya da Rasûlullâh (sav)'den gelen bir şeyi inkâr ederse ya da bunlar hakkında şüphe ederse Allâh'ın huzuruna inkârcı olarak çıkar. Şu hâlde Allâh'tan kork! Sakın! İmanını koru!
Sayfa 179
İmam Muzenî anlatıyor: Ölüm döşeğindeyken Şâfiî'nin yanına gittim ve; "Nasıl oldun?" diye halini sordum. Şöyle dedi: "Dünyadan gider, kardeşlerden ayrılır, ölüm şarabını içer, Aziz ve Celil Allah'a varır oldum. Bilmiyorum ruhum cennete gidecek de onu kutlayacak mıyım, yoksa cehenneme gidecek de acısını mı paylaşacağım" Sonra ağlayarak şu beyitleri okudu: Musibetler karşısında Allah'tan kork ve ümit et O'ndan Israrcı nefsine uyup da pişman olma Allah'ın affını müjdele şayet müslümansan Korku ve ümit; kal ikisi arasında. Kalbim sertleşip daralınca yollarım Ümidimi affına merdiven yaptım Suçum büyük olsa da Sana yöneltiyorum isteklerimi Mahlukâtın ilahı Ey lûtuf ve cömertlik sahibi! Divanu'ş-Şâfiî
Bu durumda imdadıma güzel Peygamberimizin (s.a.v.) güzel bir sözü yetişiyor: “Allah'tan kork ve kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki onu yok etsin.” Hemen, hemen ayağa kalkarak bir iyilik yapıyorum, hemen.
Allah'tan kork ve insanları bu şekilde taşa tutmaktan vazgeç...
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.