Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Ayasofya Camii çevresinde bir grup genç, Kudüs’te şehit edilen Hasan Saklanan’ın hayrına ikramda bulundu.
Zamanın Ebu Hanifesi
Molla Hüsrev orta boylu, gür sakallı, sakin tabiatlı bir insandı.Maddi bakımdan varıklı iken gösteriş ve süse önem vermezdi. Son derece mütevazı olup, övülecek ahlak ve beğenilecek davranışların çok idi. O, ilmi ve tevazuuyla halkın gönlünde öyle bir yer tutmuştu ki Cuma günleri Ayasofya Camii'ne girdigi vakit cemaat hep birden ayağa kalkar, kendisine hürmet göstererek mihraba değin ona yol verirlerdi. Sultan Mehmed Han, hünkâr mahfilinden halkın Molla Hüsrev'e olan muhabbetini dikkatle takip eder, kendisinden "Şu gördüğünüz zât, bu zamanın Ebû Hanifesi'dir" diye övgüyle bahsederdi.
Reklam
" Tarih : 10 Eylül 1509 . Yer : Marmara Denizi . Şiddeti : 7.4 . Ölü sayısı : 5.000 . Bu deprem sonucunda Bolu'dan Edirne'ye kadar hasar meydana geldi . Topkapı Sarayı , Ayasofya , Sultan ll . Bayezid Camii , Sultan ll . Mehmed Camii ve Galata Kulesi ciddi hasar gördü . İstanbul surları yıkıldı ."
🇵🇸 Gazze'yi Unutma! Ablukanın kalkması ve Filistin’in özgürlüğü için, tüm İstanbul'u yürüyüşümüze davet ediyoruz. 📍 Başlangıç: Beyazıt Meydanı 📍 Varış: Ayasofya Camii 🗓️ 21 Nisan Pazar 🕑 Saat: 14:00
Michelangelo'nun eserleri, resimde de mimaride de İstanbul'a çok şey borçlu olacak. Bakışı şehir ve başkalık karşısında çok farklılaşacak; manzaralar, renkler, biçimler hayatının geri kalanında çalışmalarının içine nüfuz edecek. San Pietro'nun kubbesi Ayasofya ve Bayezid Camii'nden esinlenmiştir; Medici Kütüphanesi ise Manuel'le sık sık gittiği Bayezid Kütüphanesi'nden; Medici Şapeli'ndeki heykeller, hatta II. Julius için yaptığı Musa heykeli İstanbul'da rastladığı davranış ve insanlardan izler taşır.
HAVUZ BAŞI Beyazıt Havuzu'nun kenarındaki kanepelerden birine oturmuş sizi bekliyorum. Yaşını almış bir adamın yirmi yaşındaki çocuk kederlerini, sevinçlerini yaşaması ne demektir, diye düşünüyorum: Belki, bir geç olma hadisesi. Belki de bir çeşit hazları, kederleri, çocuklukları uzatma temayülü. Ama bu uzayan yaz, kışın gelmeyeceğine alamet
Reklam
ALLAH'ım Ayasofya'nın Camii olmasını bize nasip ettiğin gibi Mescid-i Aksa'nın özgür kaldığı günü de görmeyi bize nasip eyle. (Amin)
İzlerdir bizi umutlandıran!
Sadece gaziantep'i, bursa'yı, afyonu mu? Sultanahmet camii'ni resim galerisi, ayasofya'yı müze, Dolmabahçe camii'ni Deniz müzesi yapan zihniyetin masallarımızdan şehzade ve padişah motiflerini çıkarmak için ciddi ciddi kafa yorduklarını da öğrenince Bir imparatorluğun hangi ellerde payimal edildiğini anlıyoruz.
Sayfa 277 - TimaşKitabı okudu
Ayasofya camii kime satıldı?
Soruyor gençler: Gerçekten de Tek Parti devrinde camiler kapatıldı mı? "İbadete kapatılmış olan Ayasofya örneği taş gibi önümüzde dururken başka kanıt aramaya ne hacet" diyorum kendilerine. Bir şaşkınlık vakfesi. Yüzleri karışıyor. Kimilerinin buruşuyor hatta. "Nasıl yani?" diye soruyorlar. Bu bölüm, işte o "Nasıl
Sayfa 215 - TimaşKitabı okudu
272 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
“BiR AŞK HiKâYeSi
Her kitabına koşarak gittiğim canım
İskender Pala
İskender Pala
Kalemini her daim cambaz gibi halden hale koyan canım yazar.
Aşk Hikayesi
Aşk Hikayesi
yine çok güzeldi. O hep yazsın biz hep okuyalım dediğim yazarlardan biri benim için. Tarihin dokusuyla işlediği her kitabını büyük bir keyifle okuyorum. Bu kitabın zaman dilimi Sultan Ahmed’in olduğu dönem ve Sultan Ahmed Camiinin inşası süreci. Dönemin padişahı l. Ahmed'in "Marmara’ dan şehre gelen ecnebi gemileri artık Ayasofya' dan önce onun kubbelerini görecektir." diyerek inşası için Sedefkar Mehmet Ağa’ ya emir verdiği Sultan Ahmed Camii… “Çektiğim sevgi miydi, aşk mıydı bilemedim. Zamanı kaybettim… Şimdi bile bir girdaptayım, çıkamıyorum. Sahilim neresi bilemiyorum. Dalımı toprağa verdim, tutunamıyorum, varlığımı yitirdim, kayboldum, ayaklarım kayboldu, yürüyemiyorum.” 1589 yılında Kırım’da müslüman bir genç Bahşı ile Hristiyan papazın kızı olan Kaknusia'nın aşkı. Deniz fırtınasında batan bir gemi. Karadenizin hırçın sularında bir kapı parçasına tutunarak hayatta kalmaya çalışan beş kişi. Kaybolan insanların birbirine tutunarak yitirdiklerini aradıkları yirmi yıla aşkın bir zaman dilimi. Bahşı, Kaknusia, Gunala, İshak… Peki, aşkı en çok hangisi hak ediyordu? En çok arayan mı? En çok sabreden mi? En çok bekleyen mi? Peki en çok kime kızmalı, kime sitem etmeli? Benim en çok kızdığım İshak oldu. Bazen vazgeçebilmeyi de bilmek gerek.
Aşk Hikayesi
Aşk Hikayesiİskender Pala · Kapı Yayınları · 20231,659 okunma
Reklam
İstanbul'un manevi mimarları olan zatlar bazı ifşaatta bulunmuşlar. Efendimize (sav) yakın olmak, Medine-i Münevvere'yi ziyaret etme sırrına ermek muradı için Eyüp Sultan Camii'ni işaret etmişler. İlim tahsilinde sıkıntı ve zorluk çekenlere Fatih Camii'ni; Maddi sıkıntı ve borç içerisinde olanlara Beyazıt Camii'ni; manevi fütûhat, ruhani terakki ve evliyaullahın ruhlarına mülâki olmak isteyenlere Süleymaniye Camii'ni ; maddi ve manevi meselelerinde hüküm ve karar bekleyenler için Sultanahmet Camii'ni; işlerinde feth ü fütûhat isteyenlere Sultan Selim Camii'ni; idaresinde muktedir olmak isteyenlere Ayasofya Camii'ni tavsiye eden zatlar olmuştur.
Tevbe Yâ Rabbi hata râhına gittiklerime Bilip ettiklerime, bilmeyip ettiklerime..
1.195 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.