Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Yeterince insan, kendi kültürleri tarafından kendilerine sunulan değerleri reddettiğinde, toplumsal değişim mutlaka meydana gelecektir.
Sayfa 111Kitabı okudu
Kabul etmek...
Olumsuz duyguları kabul ederek,sahiplenerek kendinizi değişime ve kişisel gelişime hazırlayabilirsiniz. Duygularınızı dürüstçe kabul etmek gelişim, değişim ve içimizdeki güzellikleri keşfetmek için gereklidir.
Reklam
Süreç kuramına göre kişisel gelişim, sürekli niteliksel değişim ile birlikte keskin dönüm noktalarını içeren bir yaratıcı bireyleşme sürecidir.
Sayfa 182 - Kapı YayınlarıKitabı okudu
Heraklitos’un meşhur “Her şey akar” sözü, insanın tabiatına da bir göndermedir.İnsan her an değişir ve gelişir. Duygusal ve ruhsal dünyası da aynı şekilde... Dolayısıyla “Nasıl gelmişse öyle gider” diyemeyiz. Değişim ve gelişim insanın doğasında var.
Destek Yayınları
“İnsan her an değişir ve gelişir. Duygusal ve ruhsal dünyası da aynı şekilde… Değişim be gelişim insanın doğasında var. Hiçbir şey köklü ve kalıcı değildir. İnsan gelişmeye ve büyümeye her daim devam eder”
Görüyorsunuz ya bu kadınların dini anaçlıktı, değişim algısına da dayanan ahlak kuralları ise gelişim ilkesini ve bilge kültürlerinin güzelliğini ortaya koyuyordu.
Sayfa 149Kitabı okudu
Reklam
“İnsanı tanımlama biçimimiz, son dönemlerde teknolojide yaşadığımız türden, ciddi bir değişim geçiriyor. Geleneksel olarak ‘Nerelisin?’, ‘Kimlerdensin?’ gibi sorularla kişiyi ait olduğu gruplar üzerinden tanımlama şeklimizden bireysel düşünce ve değerleriyle tanımlamaya geçiş içindeyiz.”
Sayfa 41 - Remzi KitabeviKitabı okuyor
Bu kadınların dini anaçlıktı, değişim algısına da dayanan ahlak kuralları ise gelişim ilkesini ve bilge kültürlerinin güzelliğini ortaya koyuyordu. İyi ve kötü arasındaki esas zıtlık hakkında hiçbir fikirleri yoktu, onlara göre hayat gelişim demekti, onları mutlu eden şey gelişmekti; ve gelişmek, onların aynı zamanda görevliydi.
Sayfa 149Kitabı okudu
Başarısızlıkla sonuçlanan her direnişe köklü bir değişim eşlik eder.
Kendi belirsizliğimizi kabul etmek büyük bir cesarettir. Öfke bizi genellikle, üzerinde iyi düşünmediğimiz ya da üstlenmeye hazır olmadığımız konumları benimsemeye yöneltir. Başkalarının önerileri bize pek yararlı olmayabilir: “O adamı hemen terk et!” “Patronuna, bu işi yapmayacağını söyle.” “Onun sana böyle davranmasına izin veremezsin.” “Bunu bir daha yaparsa onunla arkadaşlığını sürdürmeyeceğini söyle.” “Ona kesinlikle hayır de!” Biraz yavaşlayın! Bir konuda henüz emin olmadığımızı ve bununla mücadeleye devam etmenin bize düştüğünü görmemizi sağladığı sürece öfkemiz, kişisel gelişim ve değişim için güçlü bir araç olabilir.
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.