Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Bir yazarın bir sözü vardır hani: "Biz canımızdan bir parçayı da mürekkep hokkasına bırakırız." der.
Hz. Süleyman: "Dünyadaki her şey: delilik ve bilgelik, zenginlik ve yoksulluk, sevinç ve acı; bunların hepsi boştur, hiçtir. İnsan ölüp gider ve ardında hiçbir şey kalmaz. Ve bu saçmadır." der.
Sayfa 76 - Çalıkuşu YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Sokrates: "Maddi hayat bir derttir ve yalandır. Bu yüzden maddi hayatın yok edilmesi bir mutluluktur ve biz bunu dilemeliyiz." der.
Sayfa 76 - Çalıkuşu YayınlarıKitabı okudu
"Mutlu aileler birbirine benzer, her mutsuz aileninse kendine özgü bir mutsuzluğu vardır" der ya Tolstoy, benimki hangisi bilmiyorum.
Sayfa 22 - Destek Yayınları
"Kemirme kalbini," der bilgeler, "ağlama geçmişe, olan olmuş." Yapman gerekeni yap ve bir yıldız gibi ne dinlen ne de telaş et. -HACI ABDUL GAZİ
Sayfa 301
İnsan aklı olayların nedenlerini bir bütün olarak anlayamaz. Ama nedenleri arayıp bulma ihtiyacı insanların ruhunda vardır. Olayların, her biri tek başına neden olarak görülebilecek sayısız ve karışık koşulunun derinine inmeyen insan aklı karşısına çıkan, anlaşılmaya en yakın nedene sarılır ve "İşte neden bu," der.
Reklam
"İnsanlar nehirler gibidir " der Tolstoy ve şunları söyler: "Her nehir bir yerde daralır bir yerde genişler bazı noktalarda suyun akıntısı yavaşlar bazı noktalarda hızlanır, bir yerde daha temiz ve soğuktur başka bir yerde ise daha ılık... insanlar da böyledir. "
Tolstoy'a "Nasıl mutlu oluyorsunuz? diye sorduklarında şöyle der: "Sahip olduğum şeylere sevinerek, sahip olmadıklarımı ise hiç düşünmeyerek."
Romantikleştirmeye gerek yok, ben mutlu olmak isterdim
Lev Tolstoy, Anna Karenina romanının ilk cümlesini şöyle kurar: "Mutlu aileler birbirlerine benzerler. Her mutsuz aileninse kendine özgü bir mutsuzluğu vardır. "Fransız düşünür ve romancı Simone de Beauvoir da "Mutlu insanların öyküsü yoktur" der. Bu söz İngilizcede daha meşhurdur: "Happy people have no stories" olarak. Hayalen ömrümüzün sona erdiği, cenazemizin kaldırıldığı günü düşünelim. Nasıl bir hayat yaşamış, ne tür imtihanları tamamlamış olmayı isterdik? Hiçbir engel ve zorluğun olmadığı bir ömür mü, yoksa amansız şartların üstesinden gelinmiş bir ömür mü? Bütün şartların lehimizde olduğu bir imtihanı kazanmak mı yoksa ortamın müsait olmamasına, çıkış yollarının kalmamasına, türlü zorlukların karşımıza dikilmesine rağmen kazandığımız bir imtihan mı daha değerli? 'Zor şartların üstesinden gelindiği bir ömür daha kıymetli' diye düşünenler için, hayattaki zorluk ve musibetler sabrın ve hatta şükrün vesileleridir.
"El ne der "var bir de .. unutmayalım:) en fenası bence:)
"Diyorsunuz ki insan neyin iyi neyin kötü olduğunu kendiliğinden anlayamaz, her şey çevreye bağlıdır, çevreyse insanı kemirip bitirir.."
Reklam
"Her şey boş," der Kral Süleyman, "bomboş, bomboş! Ne kazancı var insanın güneșin altında harcadığı onca emekten? Kuşaklar gelir, kușaklar geçer ama dünya sonsuzadek kalır, Önce ne olduysa yine olacak; önce ne yapıldıysa yine yapılacak; güneșin altında yeni bir şey yok. Var mı kimsenin 'Bak bu yeni!' diyebileceği bir şey? Her şey çoktan, bizden yılllar önce de vardı.
Bir subay eri tokatlayınca Tolstoy “utanmıyor musun?” diye çıkışır. Meslektaşına sen İncil okumadın mı? insana böyle muamele edilir mi? der. Öbürü cevap verir “Beni İncil değil askeri yönetmelik ilgilendirir. “ Dünya işlerini düzeltmeye kalkan herkes böyle cevap alacaktır.
" Yeryüzünde ne varsa - hem budalalik ve bilgelik, hem zenginlik ve fakirlik , hem de mutluluk ve keder - anlamsızdır ve boştur.. İnsan ölür ve geriye hiçbir şey kalmaz... Ve bu tamamen mantıksız bir şeydir.." der Süleyman..
İlgi kültür sanat
"İnsanlar nehirler gibidir," der Tolstoy ve şunları söyler: "Her nehir bir yerde daralır bir yerde genişler, bazı noktalarda suyun akı- şı yavaşlar bazı noktalarda hızlanır, bir yerde daha temiz ve daha soğuktur, başka bir yerde ise daha ılık... İşte insanlar da böyledir."
Sayfa 150Kitabı okudu
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.