Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

gezginseverbiri

İyi bir manipülatör kendi haksız olduğu halde karşı tarafı özür dilemek zorunda bırakmayı muhakkak başarır.
Reklam
“Çoğu insan sessiz bir çaresizlik içinde yaşamlarını sürerler.” - HENRY DAVİD THOREAU-
Sayfa 147Kitabı okudu
“Bir çocuğun güvende hissetmeye, başkaları ile bağ kurmaya, özerkliğe, özsaygıya,kendini ifade etmeye ve gerçekçi sınırlara ihtiyacı vardır.”

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Çünkü ayrılıkta sevdaya dahil Çünkü ayrılanlar hala sevgili Hiçbir anı tek başına yaşayamazlar Her an ötekisiyle birlikte Herşey onunla ilgili
“Eğer avcunuzun içine iyice bakarsanız,orada ebeveynlerinizi ve atalarınızın tüm nesillerini göreceksiniz. Onların hepsi şu an yaşıyor. Her biri, bedeninizde mevcuttur. Siz bu insanların her birinin devamısınız.”
Sayfa 257 - Thich Nhat Hanh, A Lifetime of PeaceKitabı okudu
Reklam
Bilinçaltı duyulmak için ısrar eder,tekrarlar ve bir bakıma kapıyı kırar. Onu duymanın ve odaya davet etmenin tek yolu, ona bir şeyler dayatmayı bırakmak ve bunun yerine her yerde, sözde, ifade biçiminde, rüyada ve bedende söylenmemiş olanı dinlemektir.
“Eğer sen istemeyi öğrenmezsen hiçbir zaman insanlar sana umduklarını vermeyecek”
“Cümlelerce telaş gereksiz, Gece varsa, Hüzün de vardır. Çay varsa, Sabır da vardır.”
“Bazen insanın içinde itiraf edemeyeceği şeyler vardır, Ya da yüzleşemeyeceği şeyler. Nereden geldiğini,ne zaman gittiklerini Kendimiz bilemeyiz. Unutmak isteyip de unutamadıklarımız,yaşamış olup da yaşadığımızı hissetmediğimiz,mantığımızın kabul etmediği,yaşamamış olmayı istediğimiz şeyler bunlar. İnsanı durduk yere pişman eden şeyler.”
“Bir halkın terbiyesi öncelikle sokaktaki tutumundan anlaşılır. “
Sayfa 154Kitabı okudu
Reklam
‘ Çalışmak insanı kirletmez. İşten dönen bir işçiye asla “pis” deme. Kıyafetinde işinin,emeğinin izi var, de. Hatırla bunu. ‘
Kitap okumanın sayısız faydalarından biri de empati duygusunun gelişmesidir. Okuyan çocuklar aynı zamanda,sizi anlayan,sizi dinleyen gençler olurlar. Başkalarının hislerini,acılarını,sevinçlerini anlarlar. En büyük hedefimiz ve gayemiz ödev yaptırmak,ders çalıştırmak olmamalı. Bu dertlerin ve kaygıların yanı sıra kitap okumalıyız çocuklara,okutmalıyız ki insan yetiştirme hedefimize ulaşabilelim.
Sayfa 158Kitabı okudu
John Stuart Mill’in ünlü vecizesinde olduğu gibi,”Bir medeniyetin seviyesini ölçmek isterseniz derhal kadının hayat şartlarına bakın”. Ben bunu çocuklara uyarlayarak,”Bir medeniyetin seviyesini ölçmek isterseniz derhal çocukların mutlu olup olmadığına bakın” demek istiyorum. Çünkü eğer çocuk gerçekten mutluysa,kadın zaten mutludur.
“Becerilerinize gerçekten uyan mesleği seçiniz. Kendi kapasitenizin altında çalışmayın;kendinize bol ya da dar gelen bir gömleği giymekten kaçının. “
“Hindistan bir gayya kuyusudur,her şeyi yutar ama o kuyunun içinde kaybolmayan tek şey İslam olmuştur.”
Sayfa 134Kitabı okudu
“Türkiye’de nesillerin tarih şuurunu ve edebiyat ustalığını kazandıracak tipte bir dil eğitiminden uzak kalındığı açıktır.”
Reklam
“Türk kimliği ve şuuru ; tarih kitabı okutarak,tarihi piyes seyrederek,tarihi film çekerek veya şiirle,müzikle oluşmuş değildir. Doğrudan doğruya kan,ateş ve kavga ile oluşmuştur.”