Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Biraz da gerçekler :’)
Onu bir daha hiç görmemek ihtimali en feci ve maalesef en akla yakın olanı.
Hislerim beni şimdiye kadar asla aldatmamıştır.
Reklam
Şurada gördüğüm genç kız, bana, daha dünyaya gelmeden, daha dünyanın, daha kâinatın teşekkül ettiği sıralardan tanıdığım birisi gibi geldi.
Belki sevdiğimiz de oradadır, içimizdeki kirli denizlerden göremiyoruzdur, belki ellerini açmış, aynı duada buluşmamızı bekliyordur, temizlenmemizi bekliyordur.
İçimizdeki canavar kandmimak ister; ahlak beyaz bir yalandır, o bizi parçalamasın diye. Alılakın kabullerinde yatan yanılgılar olmasaydı, insan hayvan kalırdı. Fakat böyle yapmakla, insan kendini daha yüksek bir şey olarak kabul etti ve kendine daha katı yasalar koydu. Bu yüzden hayvanlığa daha yakın kalmış aşamalara karşı bir nefret duyuyor: kölelerin eskiden bir insan-olmayan olarak, bir eşya olarak horgörülmeleri bununla açıklanabilir.
Sayfa 40
"Demek hayat böyle iki adım ilerisi bile görülmeyen sisli ve yalpalı bir denizdi"
Reklam
Sanki hiçbir şey uyaramaz İçimizdeki sessizliği Ne söz, ne kelime, ne hiçbir şey Gözleri getirin gözleri. Başka değil, anlaşıyoruz böylece Yaprağın daha bir yaprağa değdiği O kadar yakın, o kadar uysal Elleri getirin elleri Diyorum, bir şeye karşı komaktır günümüzde aşk Birleşip salıverelim iki tek gölgeyi.
Bağlaşık Kişilik
birey yaşamın anlamını, mutluluğunu, kendi değerini ilişki içinde olduğu başkalarının gözünde, sözünde, davranışında, kısaca başkalarının kendisine verdiği değerde arar; kendine verdiği değer başkalarının onu algılamalarına bağlanmıştır.
Hepimizin içinde bir çocuk vardır, içimizdeki Çocuk her zaman sağlıklı bir ortam içinde gelişmez. Aile, okul, genel kültür ortamı, çoğu kere çocuğun sağlıklı gelişmesini engeller. Birey bedenen büyür, fakat İçimizdeki Çocuk, psikolojik anlamda sağlıksız ve cılız kalır. İçimizdeki Çocuk sağlıklı olmadan biz yetişkinlerin sağlıklı ve doyumlu bir yaşam gerçekleştirmesi olanaksızdır. İç Çocuğun gelişimi durunca, bedenen büyüse dahi, psikolojik yetenekleri bakımından kişi "çocuğumsu" ve "çarpık" kalır. Bu çocuğumsuluk ve çarpıklık yetişkin çocukların psikolojik yeteneklerinin temelini oluşturur. Bu kişileri küskün, kızgın, gergin, saldırgan, pısırık, bağnaz, tutkunluğu, düşkünlüğü olan insanlar olarak çevremizde görürüz. Kişi normal bir çocukluk devresi geçirerek sağlıklı bir aile yaşamı içinde büyümüşse İçindeki Ana-Baba İç Çocuğu duyar ve ikisi arasında bir denge kurulur.
Ölüler ki bir gün gömülür İçimizdeki ölüler, dışımızdaki ölüler
Reklam
Tamamıyla değişeceğim... Muhakkak... Fakat ne zaman? Senelerce süren bir mücadeleden sonra mı? Yoksa hiç muvaffak olamayarak bu manasız varlığı taşımakta devam mı edeceğim?
Sayfa 251Kitabı okudu
"İçimizdeki şeytan pek de kurnazca olmayan bir kaçamak yolu... İçimizdeki şeytan yok... İçimizdeki aciz var... Tembellik var... İradesizlik, bilgisizlik ve bunların hepsinden daha korkunç bir şey: hakikatleri görmekten kaçmak itiyadı var..."
Sayfa 250Kitabı okudu
İyilik demek kimseye kötülüğü dokunmamak değil, kötülük yapacak cevheri içinde taşımamak demektir.
Sayfa 249Kitabı okudu
Hayatta hiçbir şey yapmış olmamak gibi korkunç ve utandırıcı bir şey var mı?
Sayfa 249Kitabı okudu
“Hep böyle… Harikulade başlıyor ve hemen arkasını bırakıyor… Belki tembellikten, belki nereye vardıracağını bilmemekten…”
Sayfa 242Kitabı okudu
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.