Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Dil sorununu ısrarla gündemde tutanlar, bugün daha çok ırkçılık gayretleri içinde olanlardır. Ne diyorlar örneğin, Rusya'daki ırkdaşlarımızla anlaşabilme imkanlarımız azalıyormuş. Siz de bu konuda bir düşünün bakalım. Kendi topraklarımızda aynı dili kullanan, ve dil bakımından anlaşabilme imkanları hiç azalmamış bunca insan, bunca delikanlı niçin sabah akşam birbirlerinin kanını akıtıyorlar ?
Sayfa 135 - Ketebe yayıneviKitabı okuyor
Yolculuk
Yazar Hanife Mert Hanım'ın 160 sayfadan oluşan #Yolculuk eserini #okudum. ️️️️️️️️️️️️️️️️ ️Dört bölümden, otuzdokuz başlıktan oluşan her cümlesi insanın yüreğine dokunup içini biraz daha dönmesi neden onu anlatımlar, anlamlar ile dolu.... ️Eseri okumaya başladığım ilk sayfada bulunan önsözünden son sayfasına kadar elinden
Reklam
Amaç şöhretse, orada her şekilde teşhir vardır.
Teşhir kelimesi "duyurma, gösterme, dile düşürme, ortaya dökme" anlamlarında kullanılır. Bir diğer mana ise, herkesin göreceği şekilde yayıp gösterme, sergileme şeklindedir. Teşhir kelimesi "şöhret" kökünden gelir. Teşhir, şöhreti yakalamak ve sürdürmek konusunda önemli bir role sahiptir. Teşhir, kendini hatırlatmanın ve gündemde tutmanın bir yolu olarak görülür. Amaç şöhretse, orada her şekilde teşhir vardır. Mahremiyet; mahrem olma durumu, bir kimsenin gizli özelliği şeklinde tarif edilir. "Başkalarından saklanan, başkaları tarafından görülmesi, bilinmesi, duyulması istenmeyen, gizli" ifadesi, mahremiyete ilişkin başka bir manayı ifade eder. Tariflere bakıldığında teşhir ve mahremiyetin birbirine zıt manalara karşılık geldiğini söylemek mümkündür. Bu yönüyle teşhir ve mahremiyet arasında bir denge olması gerekir. Çünkü her şey teşhir edilemeyeceği gibi, her şeyin mahrem kalması da mümkün değildir.
İstet dini, ister felsefi, ister siyasi manada olsun, her "sistem" yaşamak, ayakta durmak, gelişmek ve güçlenmek için, sürekli olarak fert ve cemiyet planında "insanla diyalog kurmak" ve aynı şekilde, "kendini, gündemde tutmak zorundadır. Aksi halde, yavaş yavaş silinir gider...
Tam bir aile dizim terapi konusu
"Tarihte insanların canını yakmış vahşet olaylarının, sonraki kuşaklara yalnızca genetik deformasyon değil, psikolojik yük olarak da yüklenmesi kimin yararına? Utanç verici büyük kıyımlarda yok olanlar ve yok edenlerin çocukları karşılıklı kinlerini neden taze tutmaya ve bunu torunlarına da aşılamaya son vermiyorlar? Onların yüzleşme sorunu, sonrakilerin sonu olmaya daha ne kadar devam edecek? Soykırıma uğramış hangi insan kendi soyunun yeniden yanmasını ister? Kin ve nefretin devamlı gündemde tutulması daha kaç insanın hayatını zehirleyecek? Dünya tarihinde kesintisiz süregelen bu kin kısır döngüsü neden?
Hayretimizi, şaşkınlığımızı yitirdik. Oysa insan korkar, şaşar, hayret eder, ürker, dehşete kapılır vesaire. Havai fişeklerin rengarenk patlamaları, gökyüzünü boyamaları ile misket bombasının patlatılması nasıl da birbirine benziyor. Utanmasak "eğlenceli" diyeceğiz. Acaba utanmak hâlâ gündemde mi; yoksa alay konusu edileli çok mu oldu?
Sayfa 75 - Dergah Yayınları
Reklam
Aşk mı Aşk sanılan duygu mu?
...insanlar aşka bunun için müptela idiler bu besbelliydi. insan aşığının karşısında başrolde, herkesin önünde, her yaptığı, dediği demediği ile gündemde ve gerçekten vardı, unutulmuyor, ihmal edilmiyor, kolaylıkla üzebiliyor, ufacık şeylerle dikkat çekebiliyordu.
Atmosfer Seçimi
Çocuklarımızın kaliteli bir şekilde yetişmesi ve güzel Müslümanlar olmasında, "eğitim kurumları”nın rolü, zannedilenden çok daha azdır. İnsanı, bina ve müfredat değil, yine insan yetiştirir. Hayatımızın bir döneminde karşımıza çıkan bir öğretmen, bir usta, bir rehber, bütün istikametimizi belirleyecek bir tesir meydana getirebilir. Çocuk yetiştirirken, okul seçiminden çok, çevre ve atmosfer seçimine odaklanmak en doğrusudur. Anne-babanın münasebette bulunduğu aileler, o ailelerin çocukları, paylaşılan değerler, alışveriş alışkanlıkları, gündemde tutulan meseleler, öncelikler, aciliyetler... Hatta yaşamak için tercih edilen semt, binadaki komşular, evimizden ezan sesinin duyulup duyulmaması... Tüm bunlar, çocukların şahsiyetinde, ömür boyu hiç silinmeyecek izler bırakır. İslâm'ın güzellikleriyle donanmış, İslâm'ı tutarlı ve dengeli bir şekilde yaşamaya çalışan bir çevrede onu büyütmek, güzel insanlarla hemhal etmek ve yetişme
Sayfa 36 - Aşina
Hayretimizi, şaşkınlığımızı yitirdik. Oysa insan korkar, şaşar, hayret eder, ürkek, dehşete kapılır vesaire. Havai fişeklerin rengarenk patlamaları, gökyüzünü boyamaları ile misket bombasının patlaması nasıl da birbirine benziyor. Utanmasak "eğlenceli" diyeceğiz. Acaba utanmak hala gündemde mi; yoksa alay konusu edileli çok mu oldu?
Madem şifanın kaynağı Allah ise doğru ve Helal olan Tedavinin yanında o Tedavinin vücutta fayda göstermesi ve şifasını bulabilmesi için Allah'ın indirdiği zikirden her zaman destek almak Müslümanın olmazsa olmaz görevidir bunun içinde en başta yardımın yalnızca ondan olduğunu itiraf ettiğimiz Fatiha Suresi her türlü insan ve cin şeytanından korunduğumuz muavvizeteyn sureleri Ayetel Kürsi öncülüğünde Bakara Suresi hastalıklarda sürekli gündemde tutmamız gereken zikirlerdir.
171 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.