Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Okuru Olmaktan Asla Vazgeçmeyeceğim 10 Kadın Yazar
1.Carson McCullers 2.Katherine Mansfield 3.Gabrielle Colette 4.Ingeborg Bachmann 5.Sylvia Plath 6.Virginia Woolf 7.Lucy Maud Montogomery 8.Adalet Ağaoğlu 9.Peride Celal 10.Sevgi Soysal Ve bana göre en iyi romanları: 1.
Yalnız Bir Avcıdır Yürek
Yalnız Bir Avcıdır Yürek
2.
Koyda
Koyda
3.
Duygusal Sürgün
Duygusal Sürgün
4.
Malina
Malina
5.
Sırça Fanus
Sırça Fanus
6.
Orlando
Orlando
7.
Yeşilin Kızı Anne 1
Yeşilin Kızı Anne 1
8.
Dar Zamanlar
Dar Zamanlar
9.
Kurtlar
Kurtlar
10.
Tante Rosa
Tante Rosa
Yaşam kapımızın eşiğinde oturmuş, ölüm arkada nöbet tutarken, bizler evin içinde nasıl da oynuyoruz. / Katherine Mansfield
Reklam
İçindeki boşluğu bir kez görmüş olan, zaman zaman "keşke bunu hiç görmemiş olsaydım" dese de, bir daha asla o boşlukla yaşamaya dayanamaz. Otuz beş yaşında ülkesinden uzak bir sanatoryumda veremden ölen yazar Katherine Mansfield, "Bir Hüzün Güncesi" adını taşıyan anılarında, on sekiz yaşında, kendi hayatındaki boşluğun dolduğu geceyi anlatır: "Soğuktan, yorgunluktan ölü gibiyim. Uyuyamıyorum; çünkü öylesine birdenbire oldu ki, uzun süredir bunu beklememe karşın, altüst oldum, ezildim altında. O, yorgun. Dün geceyi onun kolları arasında geçirdim -bu geceyse ondan nefret ediyorum- ona tapıyorum anlamına gelir bu: Bedeninin büyülü çekiciliğini duyumsamadan yatağımda yatamıyorum." Ve boşluğun dolduğu andaki büyük haz: "Beni büyülüyor, tutsak ediyor, varlığına, bedenine tapıyorum. Başımı göğsüne dayayıp yatarken, yaşamın verebileceği ne varsa duyumsuyorum. Tüm sıkıntılarım, aşağılık korkularım silinip gidiyor."
Karanlıkta Sabah Kuşları
Karanlıkta Sabah Kuşları
"Sence olağanüstü olmaz mıydı," dedi, "insanın her şeyi anlatabileceği bir kişinin olması?" 1919, Katherine Mansfield İnsanın, gidip kahvesini içip dertleşebileceği bir dostunun olması ne kadar değerli bir şey.
Birbirimizin kalbinin eşiğinde öylece duruyoruz...
Acaba Kim Haklı - Sizce Aşk Nedir?
1. Aşk, akıllı aptal demeden tüm insanlara bulaşan bir hastalıktır. (Albert Camus) 2. Aşk, birbirine bakmak değil; birlikte aynı yöne bakmaktır. (Antoine de Saint-Exupéry) 3. Kavuşursan meşk olur, kavuşamazsan aşk olur. (Âşık Veysel) 4. Seni, annen kadar sevecek ve baban kadar merak edecek hiç kimse yoktur; o yüzden kimse bana aşktan bahsetmesin. (Aziz Nesin) 5. Aşk köprü kurmaktır. İnsanlar köprü kuracakları yerde, duvar ördükleri için yalnız kalırlar. (Isaac Newton) 6. Yaşam da böyle aşk da. Belli belirsiz, geçici, kaçıcı bir şey. (Katherine Mansfield) 7. Aşk, dörtnala giden at gibidir, ne dizginden anlar, ne söz dinler. (Konfüçyus) 8. Aşk, öyle engin bir denizdir ki, ne başlangıcı ne de sonu vardır. (Mevlâna Celâleddin-i Rûmî) 9. Aşk ben olmaktan çıkıp o olmaktır. (Ümit Yaşar Oğuzcan) 10. Aşk bir deliliktir. (Shakespeare)
Reklam
"Katherine Mansfield, Virgina Woolf'un kıskandığı tek yazar. Onu jurnalinde aşağılıyor neredeyse. Ama öldüğü gün 'hayatımın en kıskandığım, en önemli yazarını kaybettim' der."
Selim İleri
Selim İleri
/ Hayat Bir Sanat, 21 Aralık 2019, NTV
Katherine Mansfield
Katherine Mansfield
Virginia Woolf
Virginia Woolf
"Peride hanım, Colette'i ve Katherine Mansfield'ı da uslupları açısından çok severdi. Özellikle uslubu açısından Colette'i. Katherine Mansfield'ı da hikaye sanatındaki incelikleri yakalaması açısından severdi."
Selim İleri
Selim İleri
Peride Celal
Peride Celal
Katherine Mansfield
Katherine Mansfield
Colette
Colette
"Sen beni hiç sevmedin. Kızın da öyle. Sen bir hizmetçi arıyordun arasıra koynuna gireceğin. Kızın bir mama, bir dadı. Ana, arkadaş, sırdaş, hiç bir şey olamadım ne seninle ne onunla. Yaşamımı en güzel yerinden keskin bir bıçakla kesip aldınız benden. Çiğneyip, çürütüp, yutmadan tükürdüğünüz bir lokma. Benim o, benim, ben. " Film: Ada Yönetmen: Süreyya Duru Senaryo: Macit Koper Eser:
Peride Celal
Peride Celal
Ps: Peride Celal ve Kathleen/Katherine Mansfield (
Katherine Mansfield
Katherine Mansfield
) Murry; her iki yazar da eserlerinde kadın sorununa yer verip kadının toplumdaki yerinin sorgulamasını yapar. Bu açıdan eserlerinin olası bir karşılaştırılmasında ortak izlekler ortaya çıkar. Bunun nedeni Doğu toplumlarında ataerkinin gözle görünür, Batı toplumlarında gizli bir şekilde sürüp gitmesidir.
128 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.