Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Biz yetişkinler ise maskelerle yaşıyoruz. Olduğumuz gibi değil, olmamız gerektiği gibi davranıyoruz. İçimizi dışımıza yansıtmıyoruz. Kendimiz olamamak, başkalarının beklentisine göre yaşamak biz de mutsuzluğa neden oluyor.
Sayfa 54
Kazanırken neyi kaybettin?
Yalnızca, ilerdeki bir hedef için yaşamak, sığ bir şeydir. Yaşamı dağın tepesi değil, eğimleri ayakta tutar. Her şeyin büyüdüğü yerdir burası. Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı, Robert M. Pirsig Sosyal medya paylaşımlarında denk geldiğim bir şaka var: Antik felsefe “Ben kimim?” sorusuyla başladı, insanların yaygın kişilik sorunu yaşadığı
Reklam
Kendimiz olabilmek
Günaydın. İnsanlığın büyük zindanı kendin olamamak. O ne der, bu ne der, ailem şöyle ister, dostlarım böyle. Mecburiyetler mecburiyetler! Körleşme'de geçer: "Tek bir tutkusu vardı: Tüm yaşamı boyunca; gerçekte ne ise, o olarak kalmak; kendi kişiliğini salt bir ay ya da bir yıl süreyle değil, ömrünün sonuna dek yitirmemek." İnsanlığımız şahsiyetimizden gelir sevgili okur. Hiç kimse ve hiçbir şey için "kendinizi" kaybetmeyin. Var olun.
En büyük sorunumuz para pul, güç kuvvet değil, kendimiz olamamak...
Sayfa 11 - MostarKitabı okudu
Biz yetişkinler ise maskelerle yaşıyoruz. Olduğumuz gibi değil, olmamız gerektiği gibi davranıyoruz. Her ortama uygun bir maskemiz var. İçimizi dışımıza yansıtmıyoruz. Kendimiz olamamak, başkalarının beklentisine göre yaşamak bizde mutsuzluğa neden oluyor.
Sayfa 54 - Hayykitap
“En büyük sorunumuz para, pul, güç, kuvvet değil KENDİMİZ OLAMAMAK. “
Reklam
En büyük sorunumuz para pul, güç kuvvet değil, kendimiz olamamak.
En büyük sorunumuz para pul, güç kuvvet değil, kendimiz olamamak.
Kendimiz gibi yaşamak yerine, bize biçilmiş elbiseleri giymeyi tercih ediyorduk Tam da buydu sorun, kendi olamamak, kendimiz olamamak.
Neden alim yetiştiremiyoruz? Prof.Dr. Mehmet Akif Koç’un konuşmasından geniş bir özet sunuyoruz: Hicri ilk üç asırda ne zaman ne gerekmişse ulema onu görmüş ihtiyacı karşılama teşebbüsüne girişmişler. Mesela Hicri dördüncü asırda İbn-i Nedim’in fihristiyle karşılaşıyoruz, daha önce yok. Dört asır boyunca bütün alanlarda ilim kaleme alınmış,
Reklam
Kavramda bir kargaşa varsa anlamda da bir kargaşa vardır. Anlamda bir kargaşa varsa zihinde, zihinde bir kargaşa varsa inançta da bir kargaşa vardır. Yani kafa karışıklığımızın asıl sebebi aslında kendilik krizimizdir. Kendimiz olmamak, olamamak, olmaktan kaçınmaktır. Bu yüzden kendini bilmeyen birisi nasıl saçmalarsa biz de kavramlarımızda öyle saçmalıyoruz. Alakasız, tutarsız, köksüz, sonradan uydurulmuş bütün takılar aslında net, sade ve birleşik "biz"in parçalanmasının bir sonucudur. İslamcılıkta olduğu gibi Batıcılıkta da Kemalizmde olduğu gibi muhafazakârlıkta da biz tarifi muğlaktır, müphemdir, muhataralıdır. "Hangi biz?" sorusu, kendini unutmuş, kendini tariften âciz, kompleksli, marazî bir kafanın sorusudur. İçinde muazzam bir dinî, etnik, bölgesel, dönemsel zenginlik barındıran "biz" gidip yerine "Türk, İslamcı, Batıcı şucu- bucu" tabirleri geldiği için kimse rahatça "edebiyatımız" veya "müziğimiz" diyemiyor. Çünkü hemen soruyorlar: "Hangi edebiyat, hangi müzik?"
Sayfa 185Kitabı okudu
En büyük sorunumuz para pul, güç kuvvet değil, kendimiz olamamak...
Sayfa 11 - Önsöz
211 syf.
9/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Babalık, Babasızlık, ve Efsanelerin Unutulmaz Gücü
*SPOİLER İÇERİR* Bitirir Bitirmez İlk Düşüncelerim: Kitabın sonunda Cem bey o kuyuya düşüp hayatını kaydetmesi öğrenmemiz, romandaki tüm sorunlarının temsilcisidir. Eğer kitap baba oğul boğuşurken çocuğun un babasının elindeki tabancayı almaya çalışırken bitmiş olsaydı okura öyle bir merak sarardı ki ve öyle bir düşündürürdü ki herkes
Kırmızı Saçlı Kadın
Kırmızı Saçlı KadınOrhan Pamuk · Yapı Kredi Yayınları · 201950,2bin okunma
65 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.