Adultery

İngilizce

•Aldatmak - Paulo Coelho•
2024 36. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2024 02:36
"Zaman insanı olduğundan farklı birine dönüştürmez. İnsanı olduğundan farklı birine dönüştüren tek şey sevgidir." Merhabalar, Paulo Coelho'dan yine harika bir kitap okumuş bulunuyorum. Sevgiyi, hoşgörüyü, empatiyi o kadar güzel ve içten anlatmış ki kalemine bir kez daha hayran kaldım. Merakımdan kendimi durduramadım ve bir kitabın daha sonuna geldim. Kitabın ana karakterinin bakış açısıyla anlatılıyor kitap. Linda evli bir gazeteci, iki oğlu ve bir yatırım bankasının sahibi kendisini çok seven bir kocası ve ayrıca çok mutlu bir evliliği var ta ki bir sabah içinde boşluklarla uyanana dek. İlk başlarda ciddi bir depresyonun eşiğinde olduğunu düşünse de sonradan yaşadığı şeyin duygusal boşluk olduğunu anlıyor. Ergenlikte sevgilisi olan ve günümüzde siyasete atılan Jacob König'le bir röportaj yapması gerekiyor ve bu röportajdan sonra içinde bulunduğu duygusal boşluk sebebiyle Jacob'a aşık olduğunu sanıyor. Duygusal gelgitler içinde Jacob'un karısını suçlu gibi göstermek istemesi ve eski sevgilisinin ona dönmesini istemesi de var. Kitap belli bir düzeyde eğlenceli bir dilde, çarpıcı detay ve betimlemelerle anlatılmış. Tabi yazar Paulo Coelho olunca ne söylesem yetersiz kalıyor. Okura vermek istediği mesaj, ana karakterin kendini törpüleyip hayatın akışını yakalaması ve anlamını bulması. Her yanılgıyı, her boşluğu aşk sanmamamız gerektiğini mükemmel kurgu ve kalemiyle çok güzel yansıtmış. Etkilendim ve kitap hiç bitmesin istedim. İyi ki okumuşum. Kitabın sonunda ana karakterimizin kendini bulması ve sevginin hayatın temeli olduğunu anlaması çok güzel bir detaydı. Zaten kitap başlı başına bir detay. Aslında Linda yaşadığı hissizlikten ve hayatın tekdüzeliğinden, anlam içinde anlamdan kurtulup yaşamak, yaşadığını hissetmek istiyor. Ama yaşadığını hissetmek alelade bir şekilde
AldatmakPaulo Coelho · Can Yayınları · 20149,4bin okunma
Modern Yaşamın Tuzağında: Aldatmak Mı Sevmek Mi?
2024 107. kitabı
Paulo Coelho'nun "Aldatmak" romanı, sıradan bir evli kadının yasak bir aşka sürüklenmesiyle başlayan ve onu derinden sarsan bir macerayı anlatıyor. Linda, iki çocuklu ve mutlu görünen bir evliliğe sahip olsa da, içinde hep bir boşluk hissetmektedir. Bu boşluğu doldurmak için aradığı şey ise beklenmedik bir şekilde yasak bir aşkın kollarında olur. Coelho, Linda'nın duygularını ve çelişkilerini ustalıkla tasvir ediyor. Okurken Linda'nın tutkusunu, heyecanını ve pişmanlığını da siz hissediyorsunuz. Aşk ve ihanet, mutluluk ve hüzün gibi zıt duygular roman boyunca iç içe geçiyor. "Aldatmak" sadece bir aşk hikayesi değil, aynı zamanda modern yaşamın getirdiği yalnızlık ve yabancılaşma üzerine de bir meditasyon. Linda'nın yaşadığı bunalım, günümüzde birçok insanın da yaşadığı bir sorguyu gündeme getiriyor: Mutlu olmak için ne yapmalıyız? Kendimize mi sadık kalmalıyız, yoksa tutkularımızın peşinden mi gitmeliyiz? Coelho'nun akıcı üslubu ve sürükleyici anlatımıyla roman bir solukta okunuyor. Sayfaları çevirirken Linda'nın yaşadıklarına kendinizi kaptırmanız çok kolay. "Aldatmak", hem heyecan verici bir aşk hikayesi hem de modern yaşamın getirdiği zorluklar üzerine düşündüren bir eser. Aşk, ihanet ve benlik keşfi gibi temalara ilgi duyuyorsan bu kitabı kesinlikle okumalısın. Romandaki karakterlerin duygularını daha da yoğun hissetmek istiyorsan, sakin bir ortamda, en sevdiğin içeceğini yudumlarken okumayı deneyebilirsin. Eminim ki Linda'nın yaşadıklarını daha da derinden hissedeceksin.
2025 25. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2025 15:23
Severek evlendiği kocasından ve mukemmel görünen hayatından bir gün sıkılarak kendini yetersiz ve gereksiz hissedip, lise aşkıyla karşılasinca yeni bir maceraya atılan kadının öyküsü. Bu kitapta eşini aldatan Linda’nın yaşadıkları ve ruh hali kaleme alınmış.Yaşananlar bizim Kültürümüze, Edebimize tamamen ters.Edebi olarak çok üst şeyler beklememenizi öneririm.
2024 15. kitabı
Okunma: 25 Ekim 2024 20:59
KADINI NEDEN ÜZÜYORSUNUZ? ** Çağımızda erkekler avcı kimliklerine geri döndüler. Kadınlar ise duygusal boşluklarıyla baş başa kaldı. Her şey çok hızlı akıyor. Dünya kolaylaştıkça eylemler çoğalıyor ama daha karmaşık ve zorlayıcı. Bu kitap yanlızlıkla ilgili. Zaten neredeyse her kitap yalnızlıkla ilgili. Kalabalıklar ve rollerimizi üzerimizden çıkardığımızda yüz yüze gelmekten kaçtığımız yalnızlıkla. Özelde kadını konuşmak klişe ama gerekli. Farkındalığı yükseltmek adına. Değişim farkındalıkla başlar zira. Kadınların sosyal hayata daha aktif katılımı onları birey olmaya daha fazla yaklaştırsa da cinsiyet itibariyle kadın kimliği hala hassas ve kırılgan. Duygularımız en zayıf noktamız. Hele hele cinsellik tam bir kördüğüm... Erkek egemen sosyal hayatın içinde, Bir kadın olarak güçlü olmak ne demek, bunun daha net tanımlanması gerekiyor. Duygularıyla tek başına kalan kadının bir erkeğe yaslanmadan (baba, Koca, kardeş ya da sevgili farketmeksizin) güçlü kalabilmesi çok zor. Toplumun genelinde kadına baktığımızda çocuğu o doğurduğu için sanki anne rolüyle cezalandırılmış gibi. Eli kolu bağlı, mahkum ve kıramadığı bir kurban rolüne hapsolmuş durumda. Bu onu zayıflatıyor. Yalnızlaştırıyor. Rekabet edemediği hemcinslerinin de bunda payı büyük. Kim olduğunu bilmeden kendini tanımadan rollere adanan kadın, kullanılıp sömürülebileceği neyi varsa feda ediyor gönüllü. Kabul görmek, onaylanmak, istenmek, sevilmek adına. Ne istediğini kimse sormuyor. Neyi istemediği de kimsenin umrunda değil. Aslında ne istediğini kendisi de bilmiyor. Ne istemediğini keşfedecek zamanı ve alanı da yok. Kendisi için yaşamıyor kadın. Yaşamak istediğinde çarpacağı ilk duvar avcı erkek profili. Sonrası birazcık heyecan, heves, haz ve depresyon... En feci sonucu da her gün artarak sayaca bir
2025 131. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2025 20:22
Aldatma denilince akla gelenler: 1. yanılmasını sağlamak, yanılgıya sürüklemek, yanıltmak. "Onu aldatmak zordur" 2. beklenilmeyen bir davranışta bulunmak. "Bizi aldatmak ona yakışır mıydı?" 3. sözünde durmamak. "Toplantıya katılacağını söylemişti, bizi aldattı galiba, gelmedi" 4. yalan söylemek. "Onu aldatmak için, param olmadığını söyledim, oysa vardı" 5. (bir şeyin) görünüşü, niteliği konusunda yanlış izlenim vermek, yanlış kanı uyandırmak. "Kavunun rengi beni aldattı, hammış" 6. alışverişte, alıcının zararına iş görmek, alıcıyı kandırmak. "Tezgâhtar beni aldattı, çorap kaçıkmış" 7. (kızı) ayartıp amacına araç etmek, evlenme sözverisiyle ırzına geçmek, baştan çıkarmak. "Kızcağızı aldatıp ortada bırakmış" 8. (karı ya da koca) başkasıyla cinsel ilişkide bulunmak, eşine sadakatsizlik göstermek. 9. lades oyununda, karşısındakini yenmek. "Oğlumla lades tutuşmuştuk, beni hemen aldattı" 10. avutmak, oyalamak.
"Çünkü yaşamak sevmektir."
2020 75. kitabı
Okunma: 25 Haziran 2020 22:05
Nereden başlasam Nasıl anlatsam bilemiyorum Kasırga oldun, yıkıp geçtin ıssız şehrimi O ilk günler ne güzeldi Canım, gülüm, bebeğim Ne değişti, ne gücendirdi Hassas kalbini Olmadı böyle ... Evet olmadı gerçekten... Tam da yıkıp geçen bir konu olduğu için bu şarkıyla giriş yapmak istedim :) Çok hayatın içinden bir konu, o nedenle okumak istedim bu kitabı. Bir insan neden aldatır? Nedir bunun altta yatan sebepleri, insanın hiç vicdanı sızlamaz mı, neden ayrılmak varken aldatmak, kendilerini haklı çıkaracak sebepleri gerçekten var mı, ya da haklı çıkmaya lüzum var mı ... gibi sorularla başladım okumaya... Yanıt aradım sorularıma. Buldum sayılır... Bazılarımız hayatımızda herşey yolunda zannederken aldatıldık, bazılarımız aldatmak veya belki de aldatılmak üzereyiz... Evet hayat kötü, insanlar çok acımasız, çok üzgünüm ... Masum insanlar da yok değil, umudunuzu kaybetmeyin. Ama şu anki konumuz masumiyet değil, onları baska bir incelemeye bırakıyorum :) Bazen hayatımızda bir şeylerin yanlış gittiğini düşünürüz, doğru insanı mı bulamadık, bulduk da sahip mi çıkamadık gibi dertlerimiz baş gösterir bir anda "mükemmel" hayatımızda. Kafamız toz duman içindedir. Huzurun yerinde yeller eser. Işte o zaman büyük bir değişikliğe ihtiyaç duyarız. Huzuru geri getirecek değişikliğe. Bardak tamamen dolmuştur ama o son damlaya ihtiyaç duyarız. Bu kitap işte o damla kesinlikle. Anlayamadığınız bir çok şeyi anlatacak, bakamadığınız bir açıdan bakmanızı sağlayacak konuya. Belki bir miktar empatiyi bile tetikleyebilir...:)) Eğer parteriniz ve ya eşiniz sizi aldattıysa ve onu bırakmak üzereyseniz lütfen durun ve iki gününüzü bu kitaba ayırın :D Kitap aslında güzeldi, ama çok etkilendim hayatımı değiştirdi diyemem. Bende o işi başka bir kitap yapmıştı çünkü. Ama birilerinin hayatını
2023 65. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2023 13:17
"Yaşadığım sokak, sokak lambaları, şu an içinde bulunduğum ev... Bir gün hepsi yok olacak, tıpkı bedenim gibi. Ama bir şey var ki kainatın ruhunda iz bırakacak: sevgim..." Linda ayrıcalıklı bir yaşama sahip olduğunun farkında ama her sabah yeni bir güne açtığı gözlerini hemen kapatası geliyor. Linda yaşadığını hissetmek istiyor. Çünkü yaşamak sevmektir. Sevdiğinin peşinden gitme cesaretinde bulunup olayların seyrini değiştiriyor.
2021 21. kitabı
Okunma: 14 Temmuz 2021 19:51
Kitapla ilgili söylemek istediğim ilk şey, aldatan bir kadının hikayesini erkek yazardan okumanın çok etkileyici olmasıydı. Evlilik kurumunu sorgulaması, her evliliğin geçirdiği aşamaları gözler önüne sermesine bayıldım. Kitapta "muhteşem" denebilecek bir evliliğe sahip Linda'nın hayatını sorgulayarak, hayatının ne kadar monoton ve sıradan olduğunu farketmesiyle birlikte farklı bir heyecana yönelmesini ve çocukluk aşkıyla alevlenen ilişkisini anlatıyor. Aslında aldatmadan çok bu süreçteki ruhsal durumu anlatıyor. İnsanın yaşadığını hissetmesi için heyecanlara ihtiyacı vardır. Ne de olsa "Bazen kim olduğumuzu bulmamız için kendimizi kaybetmemiz gerekir"...
Hayat
2022 22. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2022 23:31
Coelho' nun bu kitabının puanı neden düşük? Aaa bir dakika sanırım toplum normlarımıza uymuyor diye ya da bir çoğumuzun zaman zaman içinde bulunduğu durumu , ya da kendimize bile itiraf etmekten korktuğumuz hislerimizi düşüncelerimizi aktararan bir roman diye mi ? Belki de bir kaç yerinde cinsellik olduğu içinde olabilir tabii. Çok şey yazasım var ama yazmayacağım. Bence harika bir kitaptı. Keyifli okumalar...
2023 16. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2023 14:51
Kitabı okurken harika bir evliliği olan Linda’ya daha ne istiyorsun diyerekten bazen de ne saçma işlere kalkışıyorsun diye söylenmekten kendimi alamadım.Gülüyorum halime.Ama aslında nasıl ruhsal buhran içinde olduğunu bazı bazı noktalarda da ona üzüldüğümü söylemeliyim.Gel gelelim kitap akıcı ve sürükleyici ama bir Simyacı kadar etkilemedi.

Paulo CoelhoYazar · 41 kitap
Paulo Coelho yazarlığa başlamadan önce ülkesinde tanınan bir şarkı sözü yazarıydı. Bir süre gazetecilik de yapan Paulo Coelho, 1986 yılında Hıristiyanların Batı Avrupa'dan başlayıp İspanya'da Santiago de Compestela kentinde sona eren geleneksel hac yolculuğunu yaptı. Bu deneyimini Hac (özgün adı: "The Pilgrimage") adlı kitabında anlattı. 1988 yılında yayınlanan romanı Simyacı, Coelho'yu en çok okunan çağdaş yazarlardan biri yaptı. 42 ülkede yayınlanan, 26 dile çevrilen Simyacı, benzersiz bir başarıya ulaştı ve bu kitap sayesinde Gabriel Garcia Marquez'den sonra en çok okunan Latin Amerikalı yazar oldu. Paulo Coelho'nun kurduğu Paulo Coelho Enstitüsü, ülkesindeki yoksul çocuk ve yaşlılara yardım etmektedir. Coelho, UNESCO'nun Kültürlerarası Diyaloglar programında danışman olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda İsviçre'nin Davos kentindeki Dünya Ekonomik Forumu'nu düzenleyen Schwab Vakfı'nın yönetim kurulundadır. Paulo Coelho pek çok saygın ödülün sahibi oldu; bunlar arasında Dünya Ekonomik Formu'nun verdiği Crystal Award ve Fransız Légion d'Honneur nişanı da vardır. Yazar 2002 yılında Brezilya Edebiyat Akademisi'ne kabul edildi. Coelho, ayrıca pek çok saygın basın kuruluşu için haftalık köşe yazıları yazmaktadır. Paulo Coelho Rio de Janerio'da yaşamaktadır. Elif adlı romanı, Portekizce'den sonra ilk olarak Türkçeye çevrildi ve Mart 2011'de yayınlandı. Romanda, yazar ve yetenekli bir keman virtüözü, sıradışı genç bir Türk kızı Hilal'in Sibirya'yı baştan başa geçecekleri bir yolculuk sırasında, kendileri, birbirleri ve varoluşları ile yüzleşmeleri anlatılmaktadır. Kitabın tanıtımı için açtığı yarışmayı Aleph by Raif Kurt videosuyla, Türk sanatçı Raif Kurt kazanmıştır. Türkçe'ye "Okçu'nun Yolu" (The Archer) adıyla çevrilen son kitabını 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza atan milli okçumuz Mete Gazoz'a adadı.