Herkese merhaba.
Çooook uzun zaman sonra Peyami Safa’dan tekrar bir şeyler okumak istedim, kitap seçimi yaparken Türklük damarım ağır bastı ve Attila’yı okumaya karar verdim. Hun Türkleri’nin hakanı Attila dünyayı nasıl kasıp kavurmuş merak ediyorsanız, bu şanlı tarihi bir de Peyami Safa kalemiyle okumalısınız. Edebiyat nedir diye sorarsanız, Peyami Safa diliyle konuşma sanatı derim açık ara. Her bir cümle bir matematik denklemi gibi ince ince işlenmiş. Bazı cümleleri dönüp dönüp tekrar okuma gereği duyuyorsunuz, o kadar fevkalede anlatımlar ki, bitmesin istiyorsunuz. İskender Pala sevenler bu kitaba bayılacaktır, aynı destansı anlatımı bu kitapta da bulabilirsiniz. Kitapta, Attila’nın dünyanın gözünde nerede olduğunu, Roma ülkelerinin Attila hakkındaki fikirlerini öğreneceksiniz. Düşmanlarının bile hakkında konuşmaya korkar olduğu bu yiğit nasıl bir sona sahip dersiniz? Entrikalar, suikastlar, zaferler, aşk, ihanet, intikam ne ararsanız var bu kitapta. Peyami Safa bu duyguları o kadar güzel harmanlamış ki kimseye kızamıyorsunuz aslında. Yalnızca kendinizi akışa bırakıp olayları film izler gibi izliyorsunuz. Ben bayıldım, tarihi roman seven herkese de naçizane tavsiyemdir.
Keyifli okumalar kitap dostları. Güzel bir hafta dilerim. Kitapla kalın!