Azrail Koşuyor

Orijinal Adı:
The Running Man

2019 93. kitabı
Okunma: 13 Temmuz 2019 23:40
Spoiler içerebilir. Evettt. #46898092 Etkinliğinin ikinci kitabını bitirdim. Ne okudum ben böyle? Şu an yazacağım cümleleri toparlamakta zorluk çekiyorum. İnanılmaz ürpertici bir kitaptı. Birbiriyle benzer iki hikaye vardı içerisinde (bağırsak meselesi dahil). Konuları bana Nefes filminin repliğini hatırlattı: Uyursan ölürsün. Burada ise biraz değiştireceğim; durursan ölürsün. Azrail Koşuyor hikayesini okurken Black Mirror izlemiş gibi oldum. Gelecek zaman, hava kirliliği, acımasız yarışmalar, koyun sürüsü insanlar, yemek hapları vs. Çok aksiyon dolu olduğu için çabucak bitti. Lakin Uzun Yürüyüş hikayesine geçtiğimde, isminden midir bilinmez, diğerinden daha kısa olmasına rağmen sayfalar kaplumbağaya dönüştü. Aslında iki hikayeyi de yaklaşık aynı sürede bitirdim. Nedeni neydi ki aylar geçmesine rağmen Uzun Yürüyüş (bence ölüm yürüyüşü demek daha doğru) hikayesini okudum okudum? Çünkü karakterlerin ruh hali bu şekildeydi. Zaman geçmiyordu bir türlü. Normalde yarım bile bırakabilirdim ya da sonunu okuyup kurtulabilir. Fakat yazara ve karakterlere haksızlık olacaktı. Onlar çabalarken ben kolaya kaçamazdım. Hikayeyi okumadan önce dünyada en iyi yaptığım şeylerin yürümek ve kitap okumak olduğunu düşünürdüm. Artık o kadar emin değilim. Ayrıca hareket etmenin düşünmeyi engellediğini, bu yüzden bedenen yorulmanın zihnin dinlemesini sağladığını. Fakat azami sınırı aştığında bunun bile deliliği tetikleyebileceğini bilemezdim. Bakış açımı değiştirdiğini söyleyebilirim. Dikkat ettiğim diğer nokta ise King’ in sistemi eleştirirken şiddeti ön plana koyması. Daha somut, daha hissedilebilir olduğu içinmiş gibi geldi bana. Aslında çok farklı bir noktaya değiniyor olabilir. Ya da ben abartıyorum. Son olarak yazarın okuduğum kitaplarına bakarak şu duruma
2021 97. kitabı
Okunma: 02 Eylül 2021 10:53
Stephen King....Azrail kosuyor... Azrail koşuyor iki hikayeden oluşuyor. İkisinde de ölesiye yapılan yarışlar konu alınıyor. Hikayeler çok güzel ve sürükleyici. Kitabın kurgusu oldukça iyi ve gelecek konusundaki karamsarlığı da insana hem gerçekçi hem de yaşanması uzak bir ihtimal gibi geldiğinden büyüleyici... Bence okunacak kitaplardan..
2020 78. kitabı
Bu kitabı okuduktan sonra Stephen King'in 'sosyalist' bir tarafı olduğunu düşünüyorsunuz. Yazarın aynı zamanda toplumsal meselelerle ilgili yetkinliği de ortaya çıkıyor. The Running Man çok anlamlı ve derinliği yüksek bir hikâyeydi. Filmini de izlemeyi iple çekiyorum..
Azrail KoşuyorStephen King · Altın Kitaplar · 19891,324 okunma
stephen king in okumaya çalıştığım ikinci romanıydı ne yazıkki anlatımdaki karmaşa olayın tuhaf sıradanlığının sıradışılığa bağlanmaya çalışılması....konunun dağınıklığı.. basit bi olayın karışık şekilde anlatılması beni sıktı.. belki tekrar başlayabilirim...bilmiyorum.. diğer kitaplarınıda okumaya çalışacağım ama yine de yazarın...
Puan vermedi·383 syf.·
2017 11. kitabı
Azrail koşuyor; iki hikayeden oluşan ve kapitalizmin egemen olduğu, insanlar için her şeyin paradan oluştuğu, parası olmayanların her şeyi yapmaya hazır olduğu bunun için ölümüne yarıştıkları bir distopyayi anlatıyor. "King"sevenler için gerilim dolu bir kitap.
2019 1. kitabı
Azrail Koşuyor, iki tane muhteşem kısa romandan oluşan bir kitap. İlk kısa roman, kitaba adını veren Azrail Koşuyor (The Running Man), ikinci ise Uzun Yürüyüş (The Long Walk). Özellikle şunu söyleyebilirim King ikisinde de kalemini konuşturmuş. Her ikisi de distopya - gerilim temalı kısa romanlar. Azrail Koşuyor, aynı zamanda sinemaya Arnold Schwarzenegger'in başrolünü oynadığı Ölüme Koşan Adam ismiyle uyarlanmış. Hikayelerin en sevdiğim yanı da Stephen King'in sadece korku ustası olmadığını göstermesi. Yani okuyunca bu adam her şeyi yazabilir diyorsunuz. Hikayelerin her ikisi de harika olmasına rağmen, Uzun Yürüyüş beni asıl etkileyen hikaye oldu. Uzun Yürüyüş bir nevi 'Sona kalan yaşar.' oyunu. Yarışmacıların katıldığı, ve en son kişi kalana kadar uyku, yemek veya tuvalet ihtiyacı için dahi durmadan yürümeye dair bir yarışma. Genel olarak ikisi de çok iyi hikayeler. Ayrıca King'e başlamak için de gerçekten iyi bir kitap. Herkesin seveceğini düşünüyorum.
Biri Mercedes öbürü Tofaş
2020 5. kitabı
Kitapta iki hikaye var Running Man ve Uzun Yürüyüş Running Man hikayesi muhteşem bir Blade Runner havası içeren gelecek dünyadaki distoptik bir havada ailesinin geleceği için her şeyi yapmaya hazır güçlü bir babanın insan hayatını hiçe sayan hükümet destekli yarışmaya karşı Amerika'da bölgeden bölgedeye sürüklenen macerasını anlatıyor ve 10 üzerinden 10 Lakin Uzun Yürüyüş baydıkça bayan "herhalde şimdi bir şey olacak" dedirtip hiçbir şey olmayan tekrarların aynı olayların sürekli olduğu sonuda berbat biten bir zaman kaybı rezilliği.İki arada bir derede kalıyorsunuz ilk hikayeye 10 buna 0 vererek ortalama 5 verdim.
2020 111. kitabı
Yıllar önce ülkemizde de yayinlanan "Kaçak" isimli programa ilham veren, hatta aynen birebir kitabın aynisiydi, insanı yazarın amaçladığı gibi dehşete düşüren gerçeküstü gerçek, üzücü kitap.
2021 194. kitabı
Okunma: 01 Nisan 2021 22:56
2023 yılına bir dokunma. Farklı bir gelecek hayali, geleceği olmayanlar ülkesinde. Yaşanan sınıf farkı, gariban kesimin para kazanmak için tek çaresi dakikada 10$ kazandıkları, ödüllü soruyu bilirlerse 50$ aldıkları karmaşık kuralları olan bir yarışma, kızını hastaneye yatırmak için paraya ihtiyaç duyan bir baba ve para kazanmanın ‘YASAL’ olan tek yöntemi: Yarışma. Ben Richards karakterini burada okuyacağız. Şöyle, önceki kitap Ateş Yolu kitabından da anımsadığımla söylüyorum ki sadece dünyaca ünlü korku romanları değil aynı zamanda toplumsal sorunları da -birçok gereksiz konuşmayla beraber- işlediği kitapları da mevcut. Ray Garraty adlı kahramanımızın olduğu Uzun Yürüyüş hikayesi ise daha çok kişilik sorgulaması üzerine geçen, ben neden buradayım, ben burda naabıyom, cümlelerinin sıkça kurulduğu, milletin neden yürüdüğünü bile çoğu kez bilmediği acayip bir yarışma. Beğenip beğenmemek okuyucuya kalıyor, nasıl? Size hitap ediyor mu? İşte bunun önem kazandığı bir roman ve dürüst olmak gerekirse çoğu kişiye önermiyorum. Daha çok Stephen King okumayı takmış insanlar (mesela ben) için önerebilirim. Hepimize iyi geceler dilerim..
2025 56. kitabı
Okunma: 04 Haziran 2025 14:50
“Birini vurmak nasıl bir duygu acaba, diye düşündüm. Acaba kendilerini bu yüzden güçlü mü hissediyorlar?” Kitabın yeni baskısını okumuştum fakat yeni baskıda Uzun Yürüyüş isimli kısa öykü yoktu bundan kaynaklı eski basımı bulup alıp okumak istedim Uzun Yürüyüş okurken okuru heyecanlandıran ve okurken meraklandıran bir hikayeydi aslında ilk hikayeyle hemen hemen uyumlu diyebiliriz yine halkım yoksul kesimi para için yürüyüşlere katılıyor parayı kazanabilmek için hiç dinlenmeden uzun bir yürüyüş yapıyorlar eğer yürüyüşte dururlarsa veya dinlenirlerse askerlerden tarafından uyarılıp öldürülüyorlar okuyucuyu kendine bağlayan kısa ve mükemmel bir öyküydü filmide çıkıyor filmi çıkmadan alıp okumanızı tavsiye ederim…

Stephen KingYazar · 124 kitap
Stephen Edwin King (d. 21 Eylül 1947, Portland, Maine), korku, doğaüstü kurgu, gerilim, suç, bilimkurgu ve fantazya türlerinde eserler üreten Amerikalı yazar ve senarist. Kitapları toplam 350 milyon kopyadan fazla sattı ve çoğunun film, televizyon dizisi, mini dizi ve çizgi roman uyarlamaları yapıldı. Yedi tanesi Richard Bachman müstear ismiyle olmak üzere, 62 roman ve 5 kurgu dışı eser yayınladı. Ayrıca çoğu, kitap koleksiyonlarında yayınlanan 200 kadar öykü yazmıştır. İlki 1987 yılında Sadist (Misery) romanı başta olmak üzere toplam 15 kez Bram Stoker Ödülü'ne layık görüldü. 2003 yılında Ulusal Kitap Vakfı (National Book Foundation) tarafından "Amerikan Edebiyatına Üstün Katkı Ulusal Madalyası" ile onurlandırıldı. 2004 yılında Dünya Fantazya Konvansiyonu (World Fantasy Convention) tarafından "Yaşam Boyu Başarı" ödülüne layık görüldü. 2007 yılında Amerikan Gizem Yazarları Organizasyonu (Mystery Writers of America) tarafından "Grand Master" ödülüne layık görüldü. Amerikan edebiyatına yaptığı katkılar nedeniyle, 2015 yılında Ulusal Sanat Vakfı (National Endowment for the Arts) tarafından "Ulusal Sanat Madalyası" ile onurlandırıldı. İlk romanı Göz (Carrie) 1974 yılında yayımlanmıştır. Özellikle 1982 yılında başlayıp 2005 yılında sona erdirmiş olduğu Kara Kule (The Dark Tower) serisi ile ünlüdür. Yeşil Yol (The Green Mile), Esaretin Bedeli (the Man Who Loved Rita Hayworth aka the Shawshank Redemption) gibi pek çok kitabı senaryolaştırılıp beyaz perdeye aktarılmıştır. İlk profesyonel kısa öykü satışını The Glass Floor adlı öyküsüyle Starling Mystery Stories'e yapmıştır (1967). Kitaplarının çoğu memleketi Maine'de geçer. Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/Stephen_King