Tavsiye edilebilir birçok kitap arasında mutlaka yerini almalı. Bir hayvanın insansı duyguları, içgüdüsü,tepkileri bu kadar hissedilir yazılamazdı. Her şeyden önce hayvanların da can taşıdığı ve onları incitmememiz gerektiğini çok mayhoş bir dille anlatıyor Jack London. Fazlasıyla etkisindeyim.
Genel bakıldığında biz insanlarin hayvanlar üzerinde yarattığımız korkuyu anlatan bir kitap, bir hayvanın gözlerinden bakabilirsin hayata, dünyaya, insanlara ... Bir kitap ancak bu kadar güzel yazılabilir di ... Bir yaşamın, mucadelenin hikayesi... Herşeye zarar verdiğimiz gibi hayvanları da yok ettiğimizin ve acı cektirdigimizin kaleme alınmış halidir bu kitap ... O anki yediği dayağa rağmen bizi kendinden üstün görüp boyun egmesinin , tanrısı , efendisi olarak görmesinin hikayesidir. Aslında bir nevi bağlılığın nasıl olması gerektiğini de vurgulayan bir kitap olmuş. Ama biz gaddar ve canı insanlar bağlılığa bile olsa ne kadar değer verip anlam yukleyebilir ve saygı duyabiliriz ki?.. gelelim anlatimina ; Anlatımı daraltmayan ve olayların birbirine zıncir olarak bağlanarak kurulduğu merak uyandıran bir kitap olmuş ... Konunun genel kurgusu çok sağlam ele alınmış ve anlatılmak istenen anlatilabilmis bizlere. Beyaz dişe göre yaşamın kuralı daha doğrusu bu hayatta yaşayabilmenin kuralı ; YASAMİN KURALI ZAYIF OLANİ EZMEK , GUCLU OLANA BOYUN EGMEKTİ. Çokta doğru bir kural genel olarak hayvanların dünyasına göre bakıldığında hayatını sürdürmek istiyorsan yapmak zorundasın... Dünya zaten kötü bir yer , ki bizimde bunda payımız büyük kendimize saygı duymadığımız gibi hayvanlara saygı duymayı bilmedik, hep bir yönetme ihtiyacı duyduk ... Doğa ve hayvanların da dünyası buna dahil... Beyaz diş yarı kurt yarı köpek olan bir kurdun doğdu vahşi hayatla yaşam mücadelesi ni anlatıyor. İnsanların boyunduruğunun altına giren hayvanlar hep özgürlüklerinden feragat etmişlerdir. Bizim her zamanki gibi hayvanlar üzerinde hüküm kurmaya calistigimizin asıl örneği bu kitap olabilir ... Macera kitabı okumak isteyenlerin okumasını tavsiye edebilirim... Vakit kaybı olacak bir kitap degil...
En sevdigim Jack London kitabı. Çocukluğumun kitabı. Kesinlikle okuyun.
İlkel bir dünyaya kavuşmak için uygarlıktan kaçacağı yerde, insanların arasına katılmak için ormanı terk eden vahşi bir köpeğin acı, buruk, şaşılası bir yaşama tutkusuyla dolu çarpıcı öyküsüdür Beyaz Diş. Gözleme ve deneye dayanan o yalın gerçekçiliğiyle Jacak Landon insanın insanla ve doğayla olan mücadelesini yine destansı boyutlara ulaştırıyor.
Ormanı terk eden vahşi bir köpeğin konusu anlatılmıştır. Ne kadar zorlukların için de olursa olsun asla pes etmeyen ''Beyaz Diş'' uygarlık için de yaşam mücadelesi vermeye çalışacaktır...
Müthiş bir klasik eser çok etkileyiciydi. Sevginin gücünü bir kez daha görmüş oluyoruz Kurt’un sahibine bağlılığını ele alıyor tabi öncesinde iki sahibinden sevgi yerine şiddet görüyor ama yinede onlara bağlı son sahibi ise ona sevginin nasıl birşey olduğunu gösteriyor ve bende bundan çok etkilendim sevgi gerçekten her kapıyı açıyor yeterki gerçekten sevelim..
Beyaz DişJack London · Elips Kitap · 200795,6bin okunma
Bir kurt yavrusunun kendi doğal karakteri ile insan ve evcilleştirilmiş hayvanlarla olan mücadelesini anlatan bununla birlikte sevginin de hayvanlar üzerinde ki etkisine tanık olabileceğiniz güzel bir kitap. Keyifli okumalar.
Beyaz DişJack London · Elips Kitap · 200795,6bin okunma
Kitabı okuduktan sonra kurt,köpek cinsinin vb. hayvanların insan ilişkileri ve bu hayvanların davranışları hakkında çok fazla şey öğrendim.İnsan duygusallığı yerine tanrılar ve onların ceza ödülleri vardı.Hayvanlara karşı bugüne kadar bunu kavrayamamıştım bana Jack London 'un kurt besleyip beslemediği ya da kendisinin kurt olup olmadığı sorusu sürekli kafamda döndü:))
Hayvanlara olan düşkünlüğümden dolayı bu kitabı okumaya karar verdim aslında.Vahşi hayvanları çok gizemli bulurum ve bu kitapla onların dünyasına girebilme imkanı buldum ve gayet güzel gidiyor.
Beyaz DişJack London · Elips Kitap · 200795,6bin okunma
Bir canlının farklı ortamlara uyum sağlaması ne demektir çok güzel anlatıyor. Bir kurt düşün ki vahşiliği de şefkati de öğreniyor. Biz hayvan - insanlar ( kitabın tabiri ile) ise nedense yeryüzündeki en vahşi yaratık olabiliyoruz!!!!
Beyaz DişJack London · Elips Kitap · 200795,6bin okunma
Yazgısını insanoğlunun eline teslim etmekle, yaşamak için zorunlu gereksinimlerin sağlanma sorumluluğunu da, karşısındakine yüklemiş oluyordu. Bir türlü alışverişti bu; çünkü tek başına didinip durmaktansa, sırtını insanoğluna dayamak yaşamayı kolaylaştırıyordu.
Beyaz DişJack London · Elips Kitap · 200795,6bin okunma
12 Ocak 1876’da San Francisco’da doğdu. Gerçek adı John Griffith Chaney’dir. Evlilik dışı bir çocuk olarak dünyaya gelen Jack London, soyadını, henüz sekiz aylıkken annesinin evlendiği John London adlı savaş gazisinden aldı. Maddi sıkıntılar nedeniyle küçük yaşta okulu bırakıp gazete satıcılığı, tayfalık, balıkçılık, istiridye korsanlığı, gazetecilik, sahil koruma devriyeliği gibi çeşitli işlerde çalıştı ve Amerikan işçi sınıfını tanıdı. 1894’te serserilik suçlamasıyla otuz gün hapis yattı. Hapisten çıktıktan sonra hayatını değiştirmek arzusuyla liseye kayıt yaptırdı. Lise öğrenimini bir senede tamamlayarak 1896 yılında Kaliforniya Üniversitesi’ne girdi. Bir dönem okuyabildiği üniversiteden maddi zorluklar sebebiyle ayrıldı. 1897’de Klondike bölgesinde altın arayanlara katıldı ama bir yıl sonra yine yoksul ve işsiz olarak geri döndü. Yoğun bir çalışma programı hazırlayarak şansını yazarlıkta denemeye karar verdi. Soneler, baladlar, nükteli fıkralar, anekdotlar, korku ve serüven öyküleri yazmaya başladı. 1909’da yazdığı Martin Eden bu dönemi yansıtması bakımından otobiyografik izler taşır. İlk kitabı Kurt Dölü (1900) büyük ilgiyle karşılandı. Aynı yıl Elisabeth Maddern ile evlendi ve bu evlilikten iki kızı oldu. Ancak bu beraberlik uzun ömürlü olmadı ve 1904’te sona erdi. Charmian Kittredge ile ikinci evliliğin ardından 1916’da Kaliforniaya’daki çiftliğinde hayatını kaybetti. London yazarlık kariyeri boyunca elliye yakın kitap yazdı ve döneminin en çok okunan yazarlarından biri oldu. Yazdıkları, yaşadıkları etrafında şekillenmiş, sosyalizmin de etkisiyle toplumcu bir dünya görüşüne ulaşmıştır. Başlıca eserleri arasında Beyaz Diş, Martin Eden, Uçurum İnsanları, Vahşetin Çağrısı yer alır.