İtalya'da başlayıp İstanbul'da sona eren macera. Yazarın da söylediği gibi bu kitapta Dante'nin Cehennem'inden esinlendiğini görüyoruz.
Robert Langdon bir hastane odasında hiçbir şey hatırlamayarak uyanmasıyla gizem başlıyor. Tüm gizem yavaş yavaş harika yer tasvirleri ile çözümleniyor. Tasvirler o kadar iyi ki kendinizi gerçekten İtalya'da Robert Langdon ile koşuştururken bulabilirsiniz.
Ve bana kalırsa harika bir son. Tüm sırları çözdüğünüzü sanıp malumun ilanını beklerken hiç düşünülmeyen bir sonla karşılaşıyorsunuz.
Hızla artan dünya nüfusuna dikkat çeken kitapta verilen mesaj tartışmalara konu olsa da sırlar, gizem, şifreler ve bolca sanat tarihi içeren bu Dan Brown romanı kesinlikle okumaya değer.
Robert Longdon serisinin devamı olan bu roman karakterimizi yine isteği dışın da olan olayların içine çeker bakalım karakterimiz bu sefer de olayların üstesinden gelebilecek mi?
"İçeri girenler, dışarıda bırakın her umudu!
️ Harvard Üniversitesi, Simgebilim Profösörü olan Robert Langdon bu kez de şiddetli bir baş ağrısı ile Floransa' daki bir hastane odasında gözlerini açar. Yanına gelen Dr. Sienne Brooks'a kendisine ne olduğunu sorar. Dr. Sienna, silahla başından vurulduğunu söyler. Longdon duydukları karşısında çok şaşırır ve şaşkınlığını atlatamamışken odasının penceresinden gördüğü manzara ile şaşkınlığı daha da artar. Evinden kilometrelerce uzakta Floransa'da olduğunu anlar. Ne için Floransa'ya geldiğini düşünürken bir anda halüsünasyonlar görmeye başlar. Dante'nin İlahi Komedya'sında ki "Cehennem" bölümünün, ünlü ressam Botticelli tarafından resmedilmiş figürlerini, gerçek hayattaymışcasına görüyordur. Toprağa baş aşağı gömülü, can çekişen insanlar ve kan kırmızısı bir gölün karşısında gümüş saçlı, güzel bir kadın kendisine "Ara ve bul"diye seslenmektedir. Longdon daha kendini toparlayamamışken onu vurmak için gelen, kadın suikastçiden Dr. Sienna'nın yardımı ile kurtulur. Langdon bir anda kendisini olayların içinde bulur. Dünya nüfusunun azaltılması gerektiğini düşünen milyarder Bertrand Zobrist'in facia yaratacak planını durdurmak için Floransa' nın dar sokaklarından Venedik' in Bazilikalarına ve İstanbul Yerebatan sarnıcına kadar uzanan yolculuğu başlar.
Acaba zamanında yetişebilecekler mi?
️ Dan Brown' un kitaplarını okudukça kendisine ve zekasına olan hayranlığım daha da arttı. Bu kitapta ters köşeler art arda geliyor. Cehennem kitabı favorim oldu. Resimli özel baskı olmasının da bunda etkisi büyüktü. Diğer kitaplarda sürekli interneten araştırma yapmam gerekti. Bu kitapta ise görseller olduğu için daha bir keyifli okudum.
Herkese gönülden tavsiye ederim.
Keyifli okumalar.
Dan Brown hep merak ettiğim bir yazar olmasına ve filmlerini de izleyip beğenmeme rağmen bu kitaba kadar okumaya fırsatım olmamıştı.Öncelikle neredeyse her eserini okudum ama iyi ki başladığım kitabı bu olmuş dedirtti.En sevdiğim kitapları arasında yerini edindi.Bunun pek çok sebebi var.İlki anlatım tarzı.O kadar akıcı ki kitabın sayfalarının nasıl ilerlediğini fark etmiyorsunuz bile ve her sayfada bir sonrakini okuma isteği,merakı uyandırıyor.Betimlemeleri de zira aynı şekilde.İstanbul hariç bahsettiği şehirlere gitmemiş olmama rağmen hayal etmekte hiç zorlanmadım.Bir fotoğrafa bakmak gibiydi ki benim için bu tarz eserlerde en önemli şeylerden biri de budur.Kitap gerçek bir aksiyon kitabı sanki sinemaya gitmişsiniz ve gözünüzü ayırmadan macera filmi izliyormuşsunuz gibi.Anlatımdan sonra beğendiğim diğer şey tabiki Dante’nin İlahi Komedyasından en sevdiğim bölüm olan Cehennemi konu alıyor olması.Hep ilgimi çeken ve bana kendimi,çevremi,davranışlarımızı sorgulatan bu eseri öyle güzel ele almış ve hikayeyle harmanlamış ki görmediğim yerleri fark etmeme sebep oldu.Dan Brown’ın eserleri konu alan kitaplarındaki bu zeka dolu harmanlamaya hayran kalmamak mümkün değil.Diğer beğendiğim şey ise kitabın sonunun İstanbulda geçiyor olması.Daha önce havasını soluduğum yerde o macerayı sanki ben yaşıyor gibiydim.Ters köşelerle,sınırsız hayal gücüyle dolu bir kitap.Tavsiye ederim.
Sanat tarihi ile uğraşan Robert Langdon'un hikayesi anlatılıyor. Gözünü hastanede açan Langdon'un yakın geçmişte olanları hatırlamazken önüne çıkan şifreleri de çözmeye başlıyor. Tarihi ve sanat tarihini sevenler için güzel bir kitap.
Gotik mimari eserleri kurguda çok güzel kullanan ve muhtemelen gezdiği gördüğü tarihi mekanlarda kendisini başka bir dünyada bulan bir yazar. Kitaptaki olayların bir kısmının (bana göre en önemli kısmının) Türkiye'de geçmesine şaşırmadım. Çünkü ülkemiz tarih bakımından oldukça beslenmiş ve şükür ki korunmuş mekanlara dolu!
Dan Brown'un ilk okuduğum Cehennem isimli
kitabının, içinde bulunduğumuz salgın zamanına denk gelmesi kitaptaki gerilimi ve heyecanı daha çok hissetmemi sağladı. Kitap ne kadar kurgu türünde olsa da teması şuan da dünyanın %1'lik ultra zengin kesiminin düşüncelerini işliyor. Kitabı okudukça günümüz koşullarına farklı açılardan bakmaya başlıyorsunuz. Oldukça akıcı bir anlatım tarzı var. Elimden düşürmeden okuduğum kitaplardan birisi oldu.
CehennemDan Brown · Altın Kitaplar · 201429,7bin okunma
İlk kez Dan Brown okudum.
Niye bu zamana kadar okumamışım diye epey bir hayıflandım...
Kitabın konusu çok ilginç ve güncel.
Güncel olmasının sebebi şu an Dünyamızın yaşadığ Çin Menşeli Corona Virüsü...
Hay ben bu Çinlilerin.
Soydaşlarımıza ettikleri yetmezmiş gibi, bide ...
Kitabı çok beğendim.
Konusundan ziyade olayların geçtiği Floransa, Venedik 'e hayran oldum hayran.
Adam öyle Bi yazmışki sanki kendinizi kah Floransa'da kah Venedikte buluyor ve son noktayı ise Balık /Ekmek yiyerek İstanbul'da koyuyorsunuz...
Floransa,
Venedik,
İstanbul' da geçiyor tüm olaylar.
Okuyun hiç pişman olmazsınız,
Olurda Bi pişmanlığınız olursa eğer,
O da,
Kitapta geçen şehirlere (Venedik /Floransa) gidememiş olmanın verdiği hüzün olur...
Paramızın Euro karşısında değersiz olmasına sebep olanlara karşı sinir olmuş olsakta yapacak bir şey yok..!
Ulann ne olurdu 1 euro =2 TL olsa;
Doya doya Floransaya,
Venedik `e gitsek.
Neyse ben çok hayal kurmayım.
Sonrası malum hayal kırıklığı...
Bu ülke de çok şükür Bi işimiz var,
Karnımız doyuyor,
Ona da şükür tabi..
Bi Japon gibi,
Bi Avrupalı gibi,
Bİ Amerikalı gibi Dünya 'nın kültürel açıdan güzel yerlerini gezmek mi?
Amannn biz kim gezmek kim,
Biz kim gezip görgümüzün, dünyaya bakış açımızın değişmesi kim..?
CehennemDan Brown · Altın Kitaplar · 201429,7bin okunma
Dünya nüfusunun azaltılması için geliştirilen bir virüsün ne zaman ve nerede aktifleşeceğini bulmak ve engel olmak için İtalya'da başlayan Istanbul'a uzanan gizemli, merak ve heyecan dolu bir yolculuk.
Cehennem, araf ve cennet üçlemesinde oluşan Dante'nin İlahi Komedya adlı eserinden esinlenerek yazılmış. Şifrelerin ve sembollerin dili.
Sanat ve dünya tarihi ile Dante, hayatı ve eseri çok akıcı, açık, anlaşılır bir dil ile anlatılmış. Mekan olarak geçen İtalya ve İstanbul o kadar güzel tasvir edilmiştir ki , hayran olmamak mümkün değil.
Bilgi içerikli, çok akıcı ve anlaşılır, son olarak karakterleri şaşırtan bir hikaye.
Yazar ile ilk tanışma kitabım ve kitaplığımda bütün eserlerinin olacağı kesin. Hatta şimdiden üç tane daha kitabını aldım.
CehennemDan Brown · Altın Kitaplar · 201429,7bin okunma
Tam bir Dan Brown kalemi yine beni şaşırtmadı doğrusu. Kitabın başından sonuna kadar bırakın sonu tahmin etmeyi bir sayfa sonrasında nelerle karşılaşacağınızı bilmediğiniz tabiri caizse soluksuz okuyacağınız bir kitap. Kesinlikle tavsiye ediyorum
Dan Brown, 22 Haziran 1964 doğumlu ABD'li yazar.
Amherst Koleji ve Philips Exeter Akademisi’nden mezun olduktan sonra bir süre eğitim gördüğü bu okullarda İngilizce öğretmenliği yaptı. Şifre çözme ve gizli hükümet örgütlerine duyduğu ilgi, 1996'da ilk romanı Dijital Kale'nin ortaya çıkmasını sağladı.
Roman, yayımlanmasından hemen sonra Dan Brown bir anda elektronik kitap listelerinde 1 numaraya yükseldi. Amerika Ulusal Güvenlik Teşkilatı'nı (NSA) konu alan roman sivil halkın mahremiyeti ile ulusal güvenlik arasındaki ince çizgiyi irdeliyordu.
Başkanlık Ödülü'nü kazanmış bir matematik profesörü ile ilahiyat müzisyeni bir annenin oğlu olan Dan Brown, bilim ve din gibi paradoksal felsefelerin egemen olduğu bir ortamda büyüdü. Bu birbirini tamamlayıcı görüşlerden aldığı esinle ünlü romanı Melekler ve Şeytanlar'ı 2000 yılında yazdı. Bu yapıt da bir İsviçre fizik laboratuvarı ile Vatikan kenti arasında geçen, bilim ve din odaklı bir gerilim romanıdır.
Yazar 2001'de yazdığı tekno-gerilim türündeki ikinci romanın İhanet Noktası'nda da politikada ahlak, güvenlik ve gizli teknoloji konularını işledi.
Dan Brown, büyükbabasının da mason olduğunu pek çok programda açıklamıştır. Evlerinde garip önlükler ve beyaz eldivenler bulduğunu söylemiştir.Kayıp Sembol adlı romanını da bu yüzden yazdığı düşünülmektedir. Kitabın konusu da masonluktur.
Ayrıca, 2003 yılında çıkardığı ve tüm dünyada satış rekorları kıran Da Vinci Şifresi kitabının da yazarıdır. Da Vinci Şifresi ve Melekler ve Şeytanlar kitaplarının filmi de çekilmiştir.
Sanat tarihçisi ve ressam olan eşi de araştırmalarına yardım etmekte ve eserlerine fon sağlamaktadır.
Romanlar:
- Dijital Kale (1998)
- İhanet Noktası (2001)
Robert Langdon Serisi
- Melekler ve Şeytanlar (2000)
- Da Vinci Şifresi (2003)
- Kayıp Sembol (2009)
- Cehennem (2013)