Cep Boy

Cehennem

Dan Brown

Puan vermedi
Yarıda bırakmamın nedeni yazarın her ayrıntıyı ince ince işlemesi. Aslında Dan Brown mükemmel bir yazar ve ben de ilk kez bir romanı yarıda bıraktım sanırım bu kitapta biraz boğuldum okurken yordu olaylar ve bir kenarıda hala okunmayı bekliyor Prof. Langdon. CehennemCehennem Dan BrownDan Brown
2016 11. kitabı
Okunma: 25 Haziran 2016 14:05
Simgebilim Profesörü Robert Langdon'un kendini hastanede yatar halde bulmasıyla başlıyor kitabımız.Dan Brown'un okudugum diğer kitaplarinda oldugu gibi (Langdon'lu olanlar) profesörun yanında ona eşlik eden akıllı mı akıllı, çevik ve guzel bir bayan var.Bu kitabimizda Sienna eşlik ediyor. Cehennem den Da vinci Şifresi veya Melekler ve Şeytanlar adli kitaptan etkilendiğim kadar etkilenmediğimi anladim.Ustelik kitaplari birer yıl arayla okudum ki sıkılmış olmam imkansız.Cehennemden beklentim yüksekti ama olmadı. Yine de kitaptan biraz bahsetmek istiyorum.Bu arada Cehennem i okurken Dante'nin 3 bölümden oluşan Ilahi Komedya adli kitabını çok merak ettim. ___"Bir düğmeye basıp, yeryüzündeki nüfusun yarısını öldürebilecek olsaydınız, bunu yaparmiydiniz?" __"Elbette yapmazdım." __"Peki.Ama eğer o düğmeye hemen basmazsan gelecek yüzyıl içinde insan türünün yok olacağı söylenseydi...." Sayfa 317 den yaptığım bu alıntı kitabın genel konusu diyebilirim. Zobrist adında bir adam ,insanlarin mevcut olan tum teknolojileri kendi türünü daha güçlü kilmak icin kullanmasi gerektigini söyleyen ,en güçlünün hayatta kalmasina dayanan felsefi akim Transhümanizm i savunmaktadir. Karşı tarafta ise Dünya Sağlık Örgütünden, Dr.Sinskley (gümüş saçlı şeytan )ve ekibi yer almakta.Profesör Langdon yani kahramanimiz olayları çizme yolunda macera yaşayacak.
kitap yorumu
2020 43. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2020 15:37
Bu kitap hem zevk verirken hem de bir şeyler öğretiyor. Tarihi şeyler hakkında çok bilgi veriyor. Kitap İstanbul'da da geçiyor. İstanbul hakkında çok şey öğrendim. İstanbulla ilgili bilmediğim şeyler de varmış. Yeni keşifler yapılmış. Yani çılgın bir bilim adamının ne kadar ileri gidip küresel çapta neler yapabileceğini gayet iyi anlatmış bence. Hatta kitabın filmi de varmış. Filmini de izlemeyi düşünüyorum.
Cehennem
2024 2. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2024 13:58
Bol ters köşeli, bir o kadar da akıcı, her sayfası dolu dolu bir kitap! Kitapta adını gördüğüm her yabancı sanat eserini Google'da aratıp araştırdığımdan olsa gerek beni sanatsal açıdan geliştirdi kesinlikle. Yanlış anlaşılmasın, araştırma yapma ihtiyacı duymam kesinlikle yazarın betimleme eksikliğinden kaynaklanmıyor. Yarım sayfa dolusu betimlemeler oldukça yeterli; bu, daha çok zihnimdekileri görselle pekiştirmek ve eserlerin aklımda kalmalarını istemem ile alakalıydı. Kitapta "kötü" karakter yoktu, toplumun acı gerçeklerini tokat gibi çarpan ve "amaca ulaşmada her yolun mübah olması"nı savunan bir karakter vardı. Bu dürüst karakterin kötü lanse edilmemesi, bize onun tarafını tutma hakkı tanıyor. Kitabın en çok da bu tarafsız yaklaşımını sevdim sanırım. Okumanızı mutlaka tavsiye ederim.
Felsefe
Puan vermedi
Dan Brown' bilindik kaleminden farklı bir yaklaşım olmayan aksiyon ve sanat tarihi noktalarına sık değinen, tarihi büyük şehirler Venedik ve İstanbul gibi yerleri çok güzel şekilde betimlendiği aksiyon dolu bir kitap. Peki anlatılan; insan nüfusunun hızla artışına karşı geliştirilen bir virüsün bir bilim adamı tarafından belirlenen süre içerisinde kendini göstererek .nufusu kısmen de olsa kısırlaştırarak dünya nüfusunu kontrol altına alma. Ancak buna karşı dünya sağlık örgütü ve baş rol Longdon ve Sinskeyn karakterlerinin virüs kendini gostermeden ele geçirip virüsu ortadan kaldırma üstüne kurulu bir kitap. Benim için hem sürükleyici hem bilgilendirici aksiyon, macera ve fantastik bir kıvamı olan okunmaya değer bir kitap.
2023 14. kitabı
Son dönemde roman türünde okuduğum en iyi kitaplardan bir tanesiydi. Hızlı bir başlangıç ve hızlı bir akış ile asla olaylardan uzak kalamıyorsunuz. Bir o kadar sürükleyici olan roman aynı zaman bilgi verici de bir kitap.
Roman
2023 9. kitabı
Dan Brown'un hemen hemen tüm eserlerini okumuş birisi olarak .Pandemiden önce yazılan bu kitap ,pandemide tüm dünyanın yaşadığı sorunları ve öncesindeki nüfus patlamasının getirdiği yoksunlukları ele alınca daha çok düşündürüyor insanı. Prof. Longdon bu eserde kontrollü virüs salınımı ile dünya nüfüsünu yarıya indirmeyi düşünen bir bilim insanının eylemini engellemeye çalışırken aynı zamanda İtalya ve Türkiye özellikle İstanbul tarihinin bilinmeyenlerini tüm dünyaya gösteriyor. Okunulması gereken bir eser.
Unutulmayan şehir İstanbul Ayasofya
2024 20. kitabı
Okunma: 16 Aralık 2024 14:50
Dan BrownDan Brown Kitabı beğendim diğer okurlara tavsiye ederim çünkü çok sürükleyici bir kitap.Kitapta Dantenin cennet cehennem ve araf üçlüsünden cehennemden bahsediyor.Kitabın baş kahramani sanat tarihi profösörü olan langdon ve doktor olan sienna brooksun karşılaşmasından bahsediyor. Bir virüsün dünyaya salınmak istenmesi ve bunu salmak isteyen genetik mühendisinin dünyanın nüfusunu kontrol altına almak istemesinden bahsediyor.Dsö nün de bu virüsü önlemeye calışmak için italyadan taa İstanbul yere batan sarnıcına gelmesini anlatıyor. Kitapla ilgili düşüncem dsö yani dünya saglık örgütünün bu virüsten insanları korumak istemesi anlatılıyor tam tersine dsö insanların üzerinde deneyler yapıyor misal afrika üzerinde y CehennemCehennem apılan deneyler buna örnektir.
Tarihi Roman
·496 syf.·
2021 14. kitabı
İtalya'da başlayıp İstanbul'da sona eren macera. Yazarın da söylediği gibi bu kitapta Dante'nin Cehennem'inden esinlendiğini görüyoruz. Robert Langdon bir hastane odasında hiçbir şey hatırlamayarak uyanmasıyla gizem başlıyor. Tüm gizem yavaş yavaş harika yer tasvirleri ile çözümleniyor. Tasvirler o kadar iyi ki kendinizi gerçekten İtalya'da Robert Langdon ile koşuştururken bulabilirsiniz. Ve bana kalırsa harika bir son. Tüm sırları çözdüğünüzü sanıp malumun ilanını beklerken hiç düşünülmeyen bir sonla karşılaşıyorsunuz. Hızla artan dünya nüfusuna dikkat çeken kitapta verilen mesaj tartışmalara konu olsa da sırlar, gizem, şifreler ve bolca sanat tarihi içeren bu Dan Brown romanı kesinlikle okumaya değer.
CehennemDan Brown · Altın Kitaplar · 201429,7bin okunma
Geçmişte verdiğimiz kararlar geleceğimizin mimarıdır.
2025 9. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2025 05:44
İnsanoğlu kendi cehennemini de cennetinde kendisi yaratır. Bir simge bilim profesörünün Fransa'nın tarih kokan sokaklarından Venedik'e uzanan semboller zinciri ile insanlık tarihini değiştirecek kontrolsüz artan nüfus artışını engellemek ve transhümanizm mücadelesini anlatırken sanat tarihi ve biyoloji konularında da derin bilgiler veren CehennemCehennem kitabını Özellikle bu alanlara ilgi duyan okurların keyifle okuyabileceği bir kitap olurken bilgilerine bilgi ekleyeceklerdir. Sizi ters köşe yapacak, sınırsız hayal gücüyle dolu bir kitap mutlaka okuyun. Keyifli okumalar
CehennemDan Brown · Altın Kitaplar · 201329,7bin okunma

Dan BrownYazar · 8 kitap
Dan Brown, 22 Haziran 1964 doğumlu ABD'li yazar. Amherst Koleji ve Philips Exeter Akademisi’nden mezun olduktan sonra bir süre eğitim gördüğü bu okullarda İngilizce öğretmenliği yaptı. Şifre çözme ve gizli hükümet örgütlerine duyduğu ilgi, 1996'da ilk romanı Dijital Kale'nin ortaya çıkmasını sağladı. Roman, yayımlanmasından hemen sonra Dan Brown bir anda elektronik kitap listelerinde 1 numaraya yükseldi. Amerika Ulusal Güvenlik Teşkilatı'nı (NSA) konu alan roman sivil halkın mahremiyeti ile ulusal güvenlik arasındaki ince çizgiyi irdeliyordu. Başkanlık Ödülü'nü kazanmış bir matematik profesörü ile ilahiyat müzisyeni bir annenin oğlu olan Dan Brown, bilim ve din gibi paradoksal felsefelerin egemen olduğu bir ortamda büyüdü. Bu birbirini tamamlayıcı görüşlerden aldığı esinle ünlü romanı Melekler ve Şeytanlar'ı 2000 yılında yazdı. Bu yapıt da bir İsviçre fizik laboratuvarı ile Vatikan kenti arasında geçen, bilim ve din odaklı bir gerilim romanıdır. Yazar 2001'de yazdığı tekno-gerilim türündeki ikinci romanın İhanet Noktası'nda da politikada ahlak, güvenlik ve gizli teknoloji konularını işledi. Dan Brown, büyükbabasının da mason olduğunu pek çok programda açıklamıştır. Evlerinde garip önlükler ve beyaz eldivenler bulduğunu söylemiştir.Kayıp Sembol adlı romanını da bu yüzden yazdığı düşünülmektedir. Kitabın konusu da masonluktur. Ayrıca, 2003 yılında çıkardığı ve tüm dünyada satış rekorları kıran Da Vinci Şifresi kitabının da yazarıdır. Da Vinci Şifresi ve Melekler ve Şeytanlar kitaplarının filmi de çekilmiştir. Sanat tarihçisi ve ressam olan eşi de araştırmalarına yardım etmekte ve eserlerine fon sağlamaktadır. Romanlar: - Dijital Kale (1998) - İhanet Noktası (2001) Robert Langdon Serisi - Melekler ve Şeytanlar (2000) - Da Vinci Şifresi (2003) - Kayıp Sembol (2009) - Cehennem (2013) - Başlangıç (2017)