Günlük yaşamın vazgeçilmezi olan cep telefonları hayatımızı kolaylaştıran bir araç mı, yoksa kıyametin habercisi mi? Ekim ayının sıradan bir günüydü. Borsa 10.140 seviyesinde, uçaklarsa normal seferlerine devam ediyorlardı. Boston'da Boylston Caddesi'nde sevinçten adeta uçarcasına yürüyen Clayton Riddell içinse hayat çok daha mutlu ve umut vericiydi. İyi bir çizgi roman anlaşması yapmış, geleceğin umut dolu kapıları artık önünde açılmaya başlamıştı.  Ancak, her şey bir anda olup bitti. Tahribatın nedeni, herkesin cep telefonlarından yayılan ve sonradan frekans adıyla anılacak olan fenomendi. Clay ve bu faciadan canını kurtaran birkaç kişi, kendilerini medeniyetin zifir karanlık çağında, etraflarını saran kaos ve inanılmaz bir katliamın içinde bulurlar. Frekans yüzünden insanlar akıldan yoksun bir sürüye dönüşürler. Ve onlar için evrim başlar...  (Tanıtım Yazısından)
400 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 2006

Telefon kullanmak cesaret ister: Cep
7/10 puan verdi
Ekim ayında sonbahar yapraklarının uçuşup, insanların güneşin tadını çıkartması beklenirken cep telefonunlarından yayılan bir sinyal ile hayatlar alt üst oldu. Adına “Frekans” denilen bu sinyal sonrası zombilere benzeyen ve “Freko” denilen kişilere evrilen insan sürülerini dehşet içinde okudum. Ana karakterimiz Clay, cep telefonu kullanmayı sevmeyen biri. O an telefon kullanmayan birkaç kişi ile adeta aile birliği oluşturarak güvenli bir yer aramaya başlıyorlar. Çocuğunu, karısını, kocasını, babasını merak eden geriye kalan insanlar çareyi içe dönüp birbirlerine sığınmakta buluyorlar. Acaba bu frekans bir tür virüs mü yoksa dünya için kıyamet yürürken mi başladı? Rüyalar ve telepati yöntemini kullanan Frekolar oldukça zeki. Ya da topluca düşünme kanalı ile parçaları bir araya getirip ayakta kalmaya çalışıyorlar. Düşünsenize, bir zamanlar sevdiğiniz kapı komşunuz en yakın arkadaşının kolunu koparıp yerken siz hiçbir şey yapamıyorsunuz. Ölülerin Şafağı, Mahşer, Walking Dead tarzında bir alternatif distopya kurmuş bizlere sevgili
Stephen King
.Okuru her zamanki gibi içine çekmeyi, merak duygusunu perçinlemeyi çok iyi başarmış. Ama kitabın sonundan hiç hoşlanmadığımı belirtmeden geçemeyeceğim. Kashwak’a ulaşmak isterken 19. Karayolundan geçeceksiniz. Hırpani Adam’a dikkat!
8/10 puan verdi
Okuduğum ilk King kitabı olduğu için yeri özeldir. Yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan cep telefonlarına eleştiri olarak yazılmış diyebiliriz bu kitap için. Herkesi etkisi altına alıyor ve dünya korkunç bir yere dönüşüyor. Bu kitabı okuduktan sonra öğrendiğim bir şey ise, King’in cep telefonu kullanmadığıdır.
%35 (152/432)
Puan vermedi
Buick 8 faciasından sonra Cep'te de benzeri bir sonla karşılaştım. Okumaya çalışsam da artık yürümüyor, çünkü karakterlerin hikâyelerine olan ilgimi kaybettim. Cep, King'in başyapıtı Mahşer'e belki bir şekilde öykünen bir eser olabilir; ama kesinlikle Buick 8'den kat kat daha iyi, az sayıda karaktere odaklanan ama ilginç olmayı bir süre sonra bırakan bir kitap. Buradaki yorumların hepsi iyi, kitabı bitirebilenler güzel şeyler söylemiş..keşke ben de böyle diyebilseydim. Araya güzel edebiyat eserleri koyarak Stephen King okumaya devam...
Puan vermedi
Tek kelime ile mükemmel bir kitap Son derece sürükleyici ve de akıcı bir kitap.Okurken The Walking Death'ı düşünüp durdm.Daha önce yarım bırakmıştım okurken keşke bırakmasaydım dedim böyle bir kitabı nasıl yarım bırakabilmişim pes doğrusu.Anlatımı yazarın üslubu okuyucuyu o kadar kendine çekiyor ki ara vermek bile güç oluyor . İyi okumalr
6/10 puan verdi
Stephen King' in kitaplarini cok severek ve heyecanla okumusumdur hep. Ama uzgunum ki "Cep" de oyle olmadi. O kadar zor ilerledim ki olaylarin cogunu kacirdim, kitaptan surekli koptum. Hakikaten zorlandim okumakta. Ilk defa Kral' in kitabi bitti diye sevindim :) Kitapla kalin...
432 syf.
7/10 puan verdi
Kitabın ilk on sayfasını okuduğumda ilk yaptığım şey telefonumu kendimden uzak bir yere bırakmak oldu.Kesinlikle dehşet verici bir kitap. Konusuna gelecek olursak cep telefonlarından yayılan bir frekans ile bütün insanlar delirmeye başlıyor. Deliren insanlar kitaptaki adıyla Telemanyaklar önceleri insanlara saldırarak onları öldürüyorlar fakat ilerleyen günlerde bir tür evrim geçirerek normal insanlarla telepati yapabiliyorlar. Okurken dehşete düşüren bir kitaptı benim için. Ama daha farklı bir sonla bitebilir miydi?diye de düşünmedim değil. Son olarak kitapta da dediği gibi cep telefonları hayatımızı kolaylaştıran bir araç mı? Yoksa kıyametin habercisi mi? Romanı okuduktan sonra siz karar verin.
10/10 puan verdi
Açıkçası çok klişe bir kurgu örneği olan zombilerin edebiyatta çokça örneği olduğunu düşünmüyorum. Artık kült haline gelmiş bir çok eser belki sizi doyurmuş olabilir. Ama farklı bir pencereden King'in vahşet ve sefalet dolusu dünyasına atlamak heyecan verici. Cep telefonlarının yeni kullanılmaya başlandığı bir dönemde, telefondan yayılan tuhaf bir sinyal insanların çıldırıp aşırı agresif tavırlar sergileyerek bilinçlerini kaybetmelerine yol açıyor. Çok küçük bir toplum kendini bir anda kıyamet senaryosunda buluyor. Baş rolümüzde ise bir çizer var. Hiç olmadık bir anda kendini bir felaketin içerisinde bulan bu toy gencin eşi ve çocuğuyla bu dünyada yaşayacak bir yer bulma çabasına tanık oluyoruz. Teknolojiye korkunç ve fark edilmeyen bir yönden bakma fırsatı tanıyan bu roman kesinlikle okunmalı. Zombi, salgın kurguları arasında rastlanmamış sahneleri var.
9/10 puan verdi
Konudan kısaca bahsedecek olursam Clay adında bir adamın hayatıyla başlıyor. Cep telefonlarından gelen frekans ile insanlara insan dışı özellikler yüklendiğini farkediyor ve artık dünya eskisi gibi olmuyor. Bu süreçte tüm dünya faciayla yer değiştiriyorken kendisi gibi sağlıklı kalabilen tek tük insanlarla, başta kendilerini korumaya sonrasında ise ailesine ulaşmaya çalışmasıyla serüven devam ediyor. Öncelikle ben Stephen King hayranıyım. Yazarın kendine has oluşu, kitaplarını yazdığı döneme göre sıra dışı oluşu , hayal gücünün rengarenk oluşuna, olay örgüsünü çok akıcı şekilde ele alışına hayranım. Cep adlı kitabını şuan okurken bahsedilen konunun bu yıllara kadar çokça işlenmiş olduğundan konudan sıkılabilen olabileceğini düşünüyorum fakat bu kitabın 2004-2005 tarihlerinde yazıldığını unutmamak gerek diye düşünüyorum. İstisnasız her kitabını sıkılmadan okuyabileceğimi düşünüyorum.
432 syf.
Puan vermedi
-Spoiler- Ee ne oldu? Clay,oğlunu normale çevirebildi mi? Tom ve diğerlerine kavuşabildi mi? Bu frekansı kim gönderdi? Sonunda dünya düzeldi mi? Kafamda milyon soruyla kaldım öyle ! Filmi henüz izlemedim ama ondan da bir cevap alabileceğimden emin değilim.. İlk defa bir Kıng kitabı bitttikten sonra eee diye kaldım.. Hala favorim Mahşer ..
CepStephen King · Altın Kitaplar · 20171,508 okunma
Cebimizdeki telefon belki de hepimizin sonu.
9/10 puan verdi
Tam bir eski neslin black mirror’ı.. Black mirror’da bir bölüm vardır izleyenlerin hemen hatırlayacağı; Bi’ nevi instagramın insanlığı ele geçirmiş ütopyası. İşte bu tarz bir ütopik bilim kurguyu sevdiyseniz, bu kitaba bayılacaksınız.

Stephen KingYazar · 124 kitap
Stephen Edwin King (d. 21 Eylül 1947, Portland, Maine), korku, doğaüstü kurgu, gerilim, suç, bilimkurgu ve fantazya türlerinde eserler üreten Amerikalı yazar ve senarist. Kitapları toplam 350 milyon kopyadan fazla sattı ve çoğunun film, televizyon dizisi, mini dizi ve çizgi roman uyarlamaları yapıldı. Yedi tanesi Richard Bachman müstear ismiyle olmak üzere, 62 roman ve 5 kurgu dışı eser yayınladı. Ayrıca çoğu, kitap koleksiyonlarında yayınlanan 200 kadar öykü yazmıştır. İlki 1987 yılında Sadist (Misery) romanı başta olmak üzere toplam 15 kez Bram Stoker Ödülü'ne layık görüldü. 2003 yılında Ulusal Kitap Vakfı (National Book Foundation) tarafından "Amerikan Edebiyatına Üstün Katkı Ulusal Madalyası" ile onurlandırıldı. 2004 yılında Dünya Fantazya Konvansiyonu (World Fantasy Convention) tarafından "Yaşam Boyu Başarı" ödülüne layık görüldü. 2007 yılında Amerikan Gizem Yazarları Organizasyonu (Mystery Writers of America) tarafından "Grand Master" ödülüne layık görüldü. Amerikan edebiyatına yaptığı katkılar nedeniyle, 2015 yılında Ulusal Sanat Vakfı (National Endowment for the Arts) tarafından "Ulusal Sanat Madalyası" ile onurlandırıldı. İlk romanı Göz (Carrie) 1974 yılında yayımlanmıştır. Özellikle 1982 yılında başlayıp 2005 yılında sona erdirmiş olduğu Kara Kule (The Dark Tower) serisi ile ünlüdür. Yeşil Yol (The Green Mile), Esaretin Bedeli (the Man Who Loved Rita Hayworth aka the Shawshank Redemption) gibi pek çok kitabı senaryolaştırılıp beyaz perdeye aktarılmıştır. İlk profesyonel kısa öykü satışını The Glass Floor adlı öyküsüyle Starling Mystery Stories'e yapmıştır (1967). Kitaplarının çoğu memleketi Maine'de geçer. Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/Stephen_King
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.