7 Temmuz 2016
İngilizce
Türler:

2020 53. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2020 04:56
Selam Bram Stoker “Dracula”.. Tarihte gerçek bir Dracula vardır. Kazıklı Voyvoda diye de bilinen 1430-1476 Eflak’ta voyvodalık yapan, Türklerle savaşlarıyla ünlü Vlad Tepes. Dracula adı, Türklere
Kont Dracula
2023 21. kitabı
spoiler içerir ... bu yerde o kadar tuhaf bir şey var ki, huzursuz hissetmekten kendimi alamıyorum. Güvenle burayı terk etmeyi diliyorum ya da hiç gelmemiş olmayı.
Polisiye / Gerilim
2025 17. kitabı
Okunma: 30 Mart 2025 00:16
Bram Stoker'ın Drakulasını nihayet okudum ve söylemeliyim ki... Artık sarımsak gördüğümde sadece mantıya değil, güvenliğe de yatırım yaptığımı hissediyorum :) Bu kitap hem gotik edebiyatın amiral gemisi hem de “bir vampir nasıl karizma yapılır?”ın kullanım kılavuzu gibi. Öncelikle, kitap mektuplar, günlükler, gazete kupürleri ve hatta gemi günlükleriyle ilerliyor. İlk başta “bu ne şimdi?” dedim ama sonra olayın güzelliği orada zaten: Her karakterin gözünden bakıyorsun, adeta bir dedektif gibi olayları birleştiriyorsun. Jonathan Harker’ın Transilvanya’da yaşadıkları… yani adam resmen Booking.com’un kara listesine girecek bir şatoya düşmüş. Drakula karakteri ise tam anlamıyla kült. Karizmatik, zeki, ürkütücü ve ciddi anlamda gece hayatına düşkün. Gündüzleri yok ortalıkta zaten. Vampirliğin ağır sorumluluklarını taşıyan bir beyefendi kendisi. Ama ben asıl Mina’ya bayıldım. Dönemine göre fazla ileri görüşlü, akıllı ve her şeyi toparlayan kişi. Tam bir “takımın beyniyim” tipi. Van Helsing ise bambaşka bir figür. Bilgili, karizmatik ama bazı cümleleri “sınavda çıkmaz, geç” dedirtiyor. Gerilim çok dozunda, olaylar tam kararında. Yani korku edebiyatı okumak isteyen ama “çok da tırsmasam iyi olur” diyenler için birebir. Kitap bittikten sonra aynaya bakıp “beni yansıttı mı?” diye kontrol etmedim desem yalan olur.:) Genel olarak Drakula, sadece vampir değil, aynı zamanda toplumsal normlar, korkular ve insan doğası hakkında da düşündüren bir eser. Hem tüyler ürpertiyor, hem zekâyla yazılmış olmasıyla kendine hayran bırakıyor. Bonus: Gece geç saatte okuyunca hayal gücünüzle baş başa kalmak garantili.:)
DrakulaBram Stoker · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20236,3bin okunma
2025 10. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2025 20:25
“Ne kadar tuhaf olursa olsun, kimsenin inançlarına gülmemeyi öğrendim.” Diyor kitabında
Bram Stoker
Bram Stoker
Dracula
Kapağı hafifçe kaldır… Kıpkırmızı dudaklarıyla Kont birazdan seninle görüşecek. Popüler vampir mitinin temellerini oluşturan eserde hukukçu Jonathan Harker'ın Transilvanya'ya, Kont Dracula'nın şatosuna yaptığı yolculukla başlayan dehşet, denizi aşarak Londra'nın sokaklarına dek ulaşır. Yaşadığı dönemin ahlakçı ve bilimci ütopyacılığını, kana susamış bir vampirin şahsında ustalıkla eleştiren Stoker’ın unutulmaz karakteri Kont Dracula'nın korku senfonisi de böylece başlar. Bram Stoker'ın eşsiz hayal gücü ve incelikli hikâye anlatıcılığının zamana meydan okuyan ürünü. Bir yandan da ölümsüz bir aşk öyküsü... Çok severek okudum. Herkese naçizane tavsiye ederim. Şimdiden keyifli okumalar dilerim. Değerli çevirisi için Niran Elçi’ye teşekkürler.
Vampir Romanlarının Atası: Dracula
2024 20. kitabı
Okunma: 07 Eylül 2024 00:00
Son okuduğum kitapta Dracula’dan çokça bahsedilince sanırım bu bir işaret, Dracula’yı okumalıyım dedim. Anlık bir kararla raftan Dracula’yı çektim ve okumaya başladım. Baştan söyleyeyim, bu
2023 13. kitabı
Vampirler, hem yazılı hem görsel sektörler için her zaman bir çekim merkezi olmuştur. Gizemli yapıları, kanla bağlantıları, yarattıkları dehşet her zaman ilgiyle okunmakta ve izlenmektedir. Bram
Roman
#1001kitap~~~
2022 330. kitabı
Okunma: 24 Eylül 2022 03:29
~~~ViktoriaDönemiGotikEdebiyat~~~ ~~~KaranlıkDöneminAydınlıkEdebiyatı~~~ BRAM (ABRAHAM) STOKER, 1847 yılında Dublin'de doğdu, 1912'de Londra'da öldü. Çocukluk yıllarını, teşhis
Edebiyat & Roman
2024 28. kitabı
Kitabı sevip sevmemeniz kitaptan ne beklediğinize göre değişir.. Ben sevmedim çünkü beklentimi karşılamadı. İlk olarak ilk bölüm hariç en ufacık bir gerilim bile yok.. Harker’ın şatoda olduğu bölümleri sevdim sadece onun dışında doğru düzgün elle tutulur bir olay yok. Bir diğer mesele Dracula hiç yok kitapta sadece adı geçiyor. Nasıl bu kadar vahşet saçan bir yaratık hemen ölüveriyor onu da anlamış değilim. Harker o zindandan nasıl kurtuldu onu yazaydın bari diye sitem ettim yazara. Şimdi bu Londra’ya niye geldi niye gidiyor diye düşünmüşlüğüm de var.. Velhasıl daha çok havada kalan nokta var. Ve de karakterlerin birbirini bu kadar övmesi çok boş edebiyat olmuş. Herkes birbirine ne kadar saygılı ve sevgili. Var mı böyle bir dünya?? Ama ilerde karşıma bir vampir çıkarsa ne yaparım kaygısıyla kitabı okursanız kitap beklentinizi karşılar. Çevremi vampirlerden koruyacak kadar bilgiye sahip oldum kitap sayesinde. Okunur mu? Evet;lakin heyecanlı bir gerilim bekliyorsanız, beklemeyin.
DraculaBram Stoker · Alfa Yayınları · 20186,3bin okunma
·520 syf.·
2025 36. kitabı
Romanı ilk okumaya başladığımda anlatımından dolayı garipsemiş olsam da alıştığımda gayet akıcıydı. Drakula’nın şatosunun betimlendiği kısımlar sürükleyiciydi fakat sonraki kısımlar böyle hissettirmemişti. Genel olarak baktığımda severek okudum. Kitabın sonunda kaybettiğimiz sevdiklerimiz olsa da hayatın devam ettiğini göstermesi biraz üzdü :/
DraculaBram Stoker · Can Yayınları · 20196,3bin okunma
Tarihin en ünlüsü Kont Dracula…
Puan vermedi
Dracula, tarihin gelmiş geçmiş en eski hatta en korkutucu yaratıklarından biridir. Vampir karakterinin temellerini oluşturan Bram Stoker, efsaneyi başlatan ve tüm dünyaya tanıtan en önemli
1000k

Bram StokerYazar · 22 kitap
8 Kasım 1847 yılında İrlanda'nın Dublin şehrinde doğan Stoker, nedeni bilinmeyen bir hastalık nedeniyle bir süre ayağa kalkamaz. Daha sonra iyileşir ve sıradan bir çocukluk dönemi geçirir. Eğitimini tamamladıktan sonra memurluk yapmaya başlar ve aynı zamanda Drakula (Dracula) isimli eseri yazmaya başlar. Takip eden yıllarda tiyatro eleştirilerine dair birçok yazı yazan Bram Stoker, yazdığı Drakula kitabını Londra'da basma şansını yakalar. Bu roman ile elde ettiği ün sonunda geri kalan hayatını bir edebiyatçı ve yazar olarak sürdürür. Yaşadığı toplum tarafından karakteri ile de beğeni kazanan İrlandalı yazar 1912 yılında, 64 yaşındayken yaşamını yitirmiştir.