Harry Potter #1

Гарри Поттер и философский камень

J. K. Rowling

2017 45. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2017 23:54
Bugün 450 milyondan fazla satmış, sayısız ödül almış, 8 sinema uyarlamasıyla gişe rekorları kırmış bir serinin, Harry Potter Serisi’nin, ilk kitabından bahsedeceğim: Harry Potter ve Felsefe Taşı. Kitabı tek kelimelik cümlelerle anlatmak gerekirse şöyle olurdu: Muhteşem. Olağanüstü. Harika. Süpper. Amazing. Magical vs. Öncelikle Joanna Kathleen Rowling’den bahsetmek istiyorum. Harry Potter Serisi’nin ilk kitabını yazmadan önce boşanmış olması yanında bir de işsizliğe mahkûm olması onu derinden sarsmıştır. Oturduğu soğuk evinde kızı uyurken yazmaya başlamış bu seriyi. Ve ilk kitaptan sonra gelen o büyük başarı. Bu büyük başarının perde arkasında ne vardı peki? Kişi, mekân ve olay tasvirlerindeki yeteneği, kurgusundaki sağlamlıkla çocukları ve ilk gençlik çağlarındaki kişileri aşıp yetişkinlere de ulaşan anlatımı, en önemlisi tek başına kızına bakan bir anne olarak çocukların ne istediğini, onların hayal güçlerine neyin iyi geleceğini bilmesi bu başarının perde arkasında yatanları açıklayabilir. Altı yaşında kalemi eline almış yazmaya başlamış. Kendisi şöyle diyor bu konuyla ilgili: ″Hep yazmayı istedim, ama içimi kemiren bu tutkudan asla kimseye söz etmedim. Yaklaşık altı yaşında iken bir kitap yazdım. Bu basit hikâyeyi bitirdiğimde şu sözleri söylediğimi hatırlıyorum: ″Çok iyi, bu hikâye şimdi yayımlanabilir. Bu yaşta bile, sonuna kadar gitmeyi istiyordum.” Azim, kararlılık, yetenek, hayal gücü işte size Rowling. Serinin ilk kitabını okumadan önce tüm filmlerini izlemiştim. Filmleri izledikten sonra açıkçası kitaplarını okumaya gerek görmemiştim. Ne büyük, ne kötü düşüncesizlikmiş benimkisi. Felsefe Taşı’nı da okuduktan sonra anladım ki kitap ayrı bir serüven, filmi ayrı bir serüven. Hayır, yanıltmasın sizi bu sözüm. Olaylar, kişiler, mekânlar %99 aynı. Ama Felsefe
Siyaset
Harry Potter ve Felsefe TaşıJ. K. Rowling · Yapı Kredi Yayınları · 202064,8bin okunma
Harry Potter’a farklı bir bakış! “Potterhead”ler için!
2025 33. kitabı
Okunma: 11 Mart 2025 12:48
Herkesin bir favori Harry Potter karakteri var, sizinki hangisi? Birlikte konuşalım, birlikte tartışalım! Yorumuyla eşlik eden bir takipçime de Harry Potter ve Felsefe Taşı kitabı hediye edeyim. Daha çok okunsun, tüm kitaplıklarda yer bulsun! Ne Harry Potter bir çocuk kitabı ne sizler birer çocuksunuz: Yalnızca güçsüz, zayıf, dünyayı değiştirmek isteyen ama buna gücü yetmeyen, hayatının iplerini elinde tutmaya çalışan ama başaramayan insanlarsınız! Hayır, alınmayın sakın söylediklerime! Hepimiz böyleyiz! Bundan gözlüklü, zayıf, çelimsiz bir çocuğu bu kadar çok sevmemiz. Bundan hayata bu kadar yenik başlayan bir karakterin ardı ardına kazandığı başarılara mutlu olmamız. Tüm zayıflığımızla, çelimsizliğimizle ve kimsesizliğimizle onda kendimizi buluyoruz çünkü! Yapamadığımızı yapıyor, değiştiremediğimizi değiştiriyor ve kimsesizliğimizi güçlü dostluklarla kapatıyor. Yaşayamadığımız hayatı yaşattığı için Harry Potter. Hepimiz birer Harry Potter’ız olanca yenikliğimizle! “Johanne Kathleen Rowling” nasıl bilirsiniz? İlk ismini hiç duymuş muydunuz? Duyamazsınız çünkü tüm dünyaya J. K. Rowling olarak lanse edildi! Kendisi kadındı ve kadın yazarlar okunmuyordu, bu nedenle kendisine isminin kısaltması kullandırıldı, kadın olduğu gizlendi. Trajikomik değil mi? Ve o “silik” kadın Harry Potter’ın ta kendisi! “Sıradan bir ailenin gözlüklü, çilli, her türlü sporif aktiviteden uzak çocuğu” En büyük kaybı annesi… Ailesini kaybeden bir çocuk anlatabilirdi ancak aile özlemi çeken bir çocuğu. “İnsanlar fotoğraflardan çekip gitmezler.” Bu nedenle belki de birçok yerde hareket eden fotoğraflar var. Zor bir hayat yaşıyor Johanne Kathleen. Eşi kendisini terk eder ve çocuğuyla birlikte “bakım parasıyla” yaşamını devam ettirmektedir. Yardım istediğinde yetkililerden “doğururken düşünseydin,”
Fantastik
Harry Potter ve Felsefe TaşıJ. K. Rowling · Yapı Kredi Yayınları · 202564,8bin okunma
2023 13. kitabı
Herkese selam, direk konuya giriyorum, kitap çook güzeldi. Rowling'den okuduğum ikinci eserdi. İlk İckabog ile serüvenime başlamıştım. Ancak gerçekten kötü bir kitaptı. Bir çocuk kitabının içinde olmasını istemediğim ve saçma bulduğum konuları barındırıyordu. Ancak uzun bir aradan sonra, artık Harry Potter'a başlamam gerektiğini fark ettim. Önce filmini 500. kez izlemek üzere netflix'e koştum ancak kaldırıldığı için izleyemedim. Sonra neden kitabını almıyorum dedim ve böylelikle bu ünlü kurguya giriş maceramı başlatmış oldum. Kitaba başladığım gibi gülümsemeye başladım. Hali hazırda tanıdığım ve bayılarak, sıkılmadan yüzlerce kez izlediğim karakterleri okumak beni gerçekten çok mutlu etti. Kitap başından sonuna kadar akıcılığını ve temposunu hiç düşürmeden korudu. Gerçekten su gibi aktı, gitti. Açıkçası ilk kitabı okurken yaşadığım iki farklı şaşkınlığım var. Biri; yazarın anlatımı. Ben böyle kitabın biraz daha betimleyici ve daha ağır bir anlatıma sahip olacağını düşünüyordum. Ancak tam tersiydi. Çok net bir anlatımı sahipti. Bu beni şaşırttı açıkçası, bu kadar sade bir anlatıma sahip olacağını düşünmemiştim. Ancak istediğim detayları da bana verdi. İkinci şaşırdığım durum; kitap ve filmin uyumu. Şu zamana kadar filmi yapılmış kitaplardan hiçbirinin bu kadar uyumlu, eş değer gittiğini görmemiştim. Neredeyse her şeyin aynı olması beni çok şaşırttı ve mutlu etti. Bir de filmi yapanlara, emeği geçenlere karşı olan hayranlığım daha da arttı. Çünkü gerçekten üzerinden yıllar bile geçse unutulmayacak, tekrar tekrar izlenebilecek ve her izlendiğinde de aynı etkiyi yaratabilecek bir kurgu. Karakterlere geleyim; yani diyecek bir sözüm var mı? Yok! Hepsi çok tatlıydı. Özellikle benim favorilerim; Hagrid, Fred ve George, bir de Firenze oldu. Şey Kentaur'lara karşı bir zaafım var
Fantastik
2025 45. kitabı
Okunma: 29 Temmuz 2025 22:06
J.K. Rowling kalemiyle ilk kez tanışmış olduk. Tabiki Harry Potter serisinin ilk kitabı olan Harry Potter ve Felsefe Taşı adlı eseriyle başladık. Tabi ki çocuk gibi demek haksızlık olur. Fantastik eser olan Harry Potter habersiz büyücü olmasıyla başlayan anne babasının öldürülüp kendisinin hayatta kalmasıyla ün salan bir dramatik hikayeyle başlıyor. Adalet, güç, iyi kötü vb. Kavramları ortadaki karakterlerle işlendiğini görüyoruz. Merak uyandıran başka başka sahnelerle dolu olduğundan akıcı olmaması zaten mümkün değil. İkinci kitabının okumam uzun zaman alacak. Ama mutlaka bir gün alıp okuyacağım. Şimdi sırada hız kesmeden bir Ahmet Ümit eserleriyle başlamayı planlıyorum. ......Herkese Keyifli Okumalar Diliyorum.....
Kaçıncı kez okuduğumu artık sayamıyorum.
2025 37. kitabı
Okunma: 29 Temmuz 2025 01:13
Ne okursam okuyayım, ne izlersem izleyeyim. Kitapları ayrı, filmleri ayrı bir şekilde gönlümde taht kurmuş olan o seri... Artık ilk kitabını kaçıncı kez okuduğumu sayamıyorum, ona rağmen her defasında farklı bir ayrıntı yakalıyorum. Kitabı okuduktan sonra ya ben iyi ki tekrar okumuşum dedim. Unuttuğum o kadar fazla şey var ki...Kitabı okurken annem artık dedi ki, kaçıncı kez okuyorsun? Bende bilmiyorum anne. Bir an önce yeniden bitirmem lazım seriyi, tabii vakit bulabilirsem. İncelemede, konudan da, olaylardan da bahsetmeyeceğim çünkü yıl olmuş 2025. Öncelikle ben kesinlikle Harry'nin kötü bir ana karakter olduğunu düşünmüyorum. Hele altın üçlüde sadece Hermione'nin bir şeyler başardığına inanıyorsanız, sadece filmleri izlemişsinizdir. Çünkü filmler de Harry gerçekten de, pek bir işe yaramıyor. Karakterleri, evreni her şeyi çok özlemişim. (Daha Zümrüdüanka Yoldaşlığını izleyeli bir ay olmadı.) Demem o ki, seriyi hâlâ okumadıysanız; zahmet olmazsa okuyun lütfen artık. Çocuk kitabı olduğunu da asla düşünmüyorum, hele son kitaplar asla bir çocuk kitabı olamaz. Kitabı okuduğumda yine ve yeniden aynı duyguları hissedebilmek... Yuvama geri döndüm artık ve bir süre çıkamayacağım sanırım. Harry Potter benim için çok ayrı bir seri, bir yaşam felsefesi. Bir de küçük bir not eklemek istiyorum çeviriyle alakalı. Daha önce okuduğumda küçük yaşta olduğumdan olsa gerek çevirisi hiç dikkatimi çekmemişti ama çevirisi gerçekten çok güzeldi, özellikle Türkçe'si varken dilimize yerleşmiş arapça sözcüklerin vs. kullanılmaması hoşuma gitti. Kitaplarda buna genelde dikkat ederim. En basitinden 'ad' mı demiş 'isim' mi? Bu pek kitapla alakalı değildi ama hoşuma gittiğinden belirtmek istedim. Son söz Lütfen okur musunuz artık?
Felsefe Taşı
2024 13. kitabı
( Spolier içerir azcık.....:D). Harry başlangıçta akrabalarıyla birlikte yaşıyordur. Annesi ve babası ölmüştür. Anne ve babasının bir trafik kazasında öldüğünü diye düşünür Harry. Ama asıl gerçeği bilmiyordur. Akrabaları Harry’nin doğuştan büyü yeteneklerine sahip olduğunu biliyorlardır. Harry ise bunu bilmiyordur. (Bazılarını büyüdükçe öğrenir) Bazı günler evlerine mektup geliyordur. Ama akrabalar bu mektupları akrabaları gizliyorlardır. Birgün Harry bu mektuplardan birine ulaşır. Annesinin ve babasının trafik kazasıyla değil, Voldemort tarafından öldürüldüğünü okur. Voldemort kötü bir büyücüdür. Annesinin ve babasının öldüğü gün kurtulan tek çocuktur. Alnındaki yara izi ise o zamandan kalmaktadır. Harry bir gün akrabaları tarafından bir büyücü okuluna kaydedilir. Okula giden otobüste birkaç kişiyle tanışır. Ron ve Hermonie ile tanışır. Okula geldiklerinde ise Derse başlarlar. Herkese bir süpürge verilir. Harry ise tek seferde uçmayı başarır (Nedeni başrol olması. :D) Havada uçarken yapması riskli olan bir hareket yapan Harry durumun farkında değildir. Öğretmenin ise bu hareketin ona felç yaratabileceğini söyler. Öğretmeni Harry’i bir yere kolundan tutarak götürür. Onu oklun takımına katmak ister. Ama Harry’e çok çalışmasını söyler ve ona Nisbus 2000’e gitmesini söyler (süpürgesinin adı). 3 arkadaş bir gün okulu gezmek ister. Merdivenlerin değişimlerinden dolayı okulda girilmesi yasak olan bölgeye girerler. Girdiklerinde az ilerlediklerinde ise ileride 3 başl bir köpek görürler. Onun bir şey koruduğunu düşünürler. Öğretmenlerine sorduklarında bunların onları ilgilendirmediğini söyler. Hermonie kütüphanedeki bir kitapta orda saklananın felsefe taşı olduğunu öğrenir. İksir hocaları olan Snape’in baz şüpheli hareketlerinden dolayı taşı çalmayı düşünen 3 arkadaş
1000k
Potterheadlara Selamlar
2024 36. kitabı
Okunma: 15 Mart 2024 14:52
Fantastik edebiyatın en önemli serilerinden biri olan Harry Potter; sadece yazıldığı yılın şartlarında değil, günümüz şartlarında da rakip tanımayan bir dünya tasarımına sahip. İlk kitapta gördüklerimiz serinin tamamına kıyasla hiç olmasına rağmen okuyucuyu gerçek dünyadan koparmaya yetiyor. Harry Potter yaşça çok küçük ve bu durum seride verilen en doğru karar olabilir. Bu sayede bu mükemmel dünyayı onunla birlikte yavaş yavaş tanıma fırsatımız oluyor. Dünya tasarımının yanı sıra karakterler de oldukça başarılı: Harry, Ron, Hermione, Snape, Dumbledore, McGonagall, Malfoy, Neville, Hagrid... Hepsinin orijinal kişilikleri var ve her biri hikayede vazgeçilmez bir yere sahip. Tüm bunlar okuyucunun kitaba çekilmesine ve sadece merak değil, sevgi de hissetmesini sağlıyor. Seri boyunca, sevdiğimiz karakterlerin büyüyüp olgunlaşmalarına veya yaşlanmalarına şahit oluyoruz. Bu durum, "Potterhead"ların ortaya çıkmasındaki en büyük etken. Açmak gerekirse Harry Potter okuyucu tarafından tüketilen pasif bir kurgu değil; okuyucuyla birlikte büyüyen, öğrenen ve olgunlaşan bir kurgu. Bu yüzden birçok insanın kalbinde önemli bir yeri var. İlk kitap hakkında yorum yapmak gerekirse ben oldukça beğendim. Şirin bir kurgu olmasına karşın gerektiği yerde ciddileşmesini de biliyor. Ayrıca bir ters köşe, bir de şaşırtmaca var ve ikisi de okuyucuyu düşürebiliyor. İngilizcesini okurken dikkatimi en çok çeken şu oldu: Bazı karakterlerin, genelde Hagrid'in, diyalogları okunduğu gibi yazılmış. Bunu bazı Türkçe kitaplarda Karadeniz şivesiyle konuşan bir karakterin diyaloglarının da şiveli yazılması gibi düşünebilirsiniz. Başta beni zorlasa da alıştıktan sonra hoşuma gitmeye başladı. İngilizce demişken dilinizi geliştirmek için okumanızı öneririm. Gramer bakımından basit de olsa kelimelerden
Harry Potter and the Sorcerer's StoneJ. K. Rowling · Scholastic Press · 064,8bin okunma
2019 7. kitabı
Annesini kaybeden bir çocuk kaç yaşında olursa olsun sizden büyüktür... demiş Ahmet Batman... Belki de bu yüzdendir bilemem ama önüne hedef koyan bir insanın yoluna ister karşı koyamayacağı bir aşk çıksın, ister aileden çok sevdiği biri, onu yolundan çeviremezsin. O her zaman gönlünün kaldığı değil, aklının olduğu yerdedir. Çok küçük yaşta insan kendini tanımaya başlar. Gelişim çağı adına yazılan bir eser olarak bir çocuğun hayal dünyasını zenginleştirip, hedefe gittiği yolda kararlarının önemini anlayıp, konuşmadan anlaşılmayı öğrenen karakterler olacağına inanıyorum. Bir zamanların belki de hala çocukların tanışması gereken bir eser olduğunu düşünerek okunmasını tavsiye ediyorum. Küçük yaşta bir çocuğun hikaye üzerinde bile olsa hedeflerine ulaşmak istemesi, bir çocuk için gelişim sağlayan ilk etkenlerden biridir diye düşünüyorum. Çocukların gelişim çağı, aklının farkına varıp bir şeyler için çözüm üretmeye başladığı anda hedeflerini ortaya koyuyor. Kaldı ki bir çok çocuk bunu henüz dört beş yaşlarında da farkedebiliyor. Harry, küçük yaşta ailesini kaybetme sonucu ile teyzesi ve eniştesi ile birlikte yaşar fakat onlar Harry' e iyi davranmaz. Evde yemek, temizlik gibi işleri yaptırır eziyet ederler. Defalarca Harry adına mektuplar gelir fakat ne teyzesi ne de eniştesi o mektupları okumasına izin vermez. Bir gün eve mektup yağmuru olur bu duruma katlanamayan belki de korku sonucu doğan bir durum karşısında eniştesi Harry hariç evdeki herkesi alır gider. Hagrid, Harry' nin mektupları okumadığını anlar ve ailesinin kötü büyücü Voldemort tarafından büyü ile öldürüldüğünü söyler. Bunun üzerine Harry, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük okuluna gitmeye karar verir. Trene bildiklerinde Harry, kendine Ron ve Hermione adında iki arkadaş edinir. Dostluğun başladığı yer tren
2023 22. kitabı
Okunma: 27 Haziran 2023 19:18
Gerçekten çok güzel ve akıcı bir kitaptı. Defalarca filmini izlemiştim ve kitabını okumaya karar verdim. Kitap, okuyucuyu içine çekiyordu ve okurken yüzünde bir tebessüm oluşturuyordu. Harry Potter evreni hakkında film dışında farklı bilgiler barındırıyordu. Herkesin okumasını tavsiye ederim...
“Harry Potter ve Felsefe Taşı” İncelemesi
2025 12. kitabı
Okunma: 11 Temmuz 2025 20:26
“Felsefe Taşı”, sadece bir başlangıç değil, aynı zamanda yepyeni bir dünyanın kapısını aralayan sihirli bir anahtar. Daha ilk sayfalarda Harry’nin dolap altındaki yaşamından çıkıp Hogwarts’a uzanan yolculuğuna tanık olurken, bir çocuğun gözünden dünyayı nasıl farklı görebileceğimizi anlıyoruz. Kitapta sadece sihir yok, dostluk var, cesaret var, doğruyla yanlışı ayırt etmeye dair ilk adımlar var. Harry, Hermione ve Ron arasındaki bağ, kitap boyunca öylesine doğal ve samimi ki bir noktadan sonra kendinizi onların yanında hissediyorsunuz. Rowling’in dili akıcı ve hayal gücü inanılmaz. Kurguladığı evren o kadar detaylı ki, sanki Hogwarts gerçek bir yer ve biz de Muggle değilmişiz gibi hissettiriyor. Özellikle ilk defa okuyan biri için Diagon Yolu, dört bina (Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw, Hufflepuff) ve büyücülük dünyasının kuralları oldukça etkileyici. Benim için bu kitap sadece bir çocuk kitabı değil. İçinde yetişkinlerin de alabileceği çok fazla ders var. Aile, aidiyet, sadakat gibi konular alt metinlerde oldukça güçlü bir şekilde işlenmiş. Dumbledore’un her sözü adeta birer alıntı değeri taşıyor. Eğer hala bu seriye başlamadıysanız, belki de sihrin sizi çağırmasının zamanı gelmiştir. Çünkü bazı kitaplar sadece okunmaz, yaşanır.

J. K. RowlingYazar · 37 kitap
Robert Galbraith müstear (takma) ad altında "Cormorian Strike" serisini yazmıştır. Newt Scamander adlı hayali büyücü yazar adıyla "Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?" adlı kitabı yazmıştır. Kennilworthy Whisp adlı hayali yazar adıyla "Quidditch Through the Ages (Çağlar Boyu Quidditch)" adlı kitabı yazmıştır. Joanne "Jo" Rowling veya bilinen adıyla J. K. Rowling (d. 31 Temmuz 1965, İngiltere), Harry Potter fantastik bilim kurgu serisinin yazarı olarak tanınmış İngiliz yazar. Kathleen, kendisine verilen bir ad olmamasına rağmen, büyük annesinin onuruna bu adı almıştır.  Rowling 31 Temmuz 1965'te Chipping Sodburry, İngiltere'de doğdu. Ailesiyle birlikte Bristol'e, daha sonra da Chepstow'a taşındı. Liseyi Wyedean Comprehensive'de okudu. Exeter Üniversitesi'nde, bir yıllık Fransa'da okuma da dahil olmak üzere, Fransızca ve klasik edebiyatlar okuduktan sonra Londra'ya yerleşerek araştırmacı ve çift dilli bir sekreter olarak Amnesty International'de çalışmaya başladı. İlk Eserini "tavşan" adlı kitapla 6 yaşındayken yayınlamıştır. Ama onun hayatını değiştiren eseri Harry Potter'dir. İsmini "J. K. Rowling" olarak kullanmasının sebebi, ilk kitabın yayımcısı Blommsbury'in korkusudur. Blommsbury; genç erkeklerin, kitabın yazarının kadın olduğunu öğrendiklerinde, kitabı okumamak istemesinler diye ismini erkek ismine benzetmek için "J. K. Rowling" şeklinde kullandı. Küçükken herkes onu "Jo" diye çağırırdı sadece birisi ona çok kızgınken "Joanne" derdi. Bu sırada, Rowling'in aklında büyücülük okulunda okuyan bir çocuğun hikâyesi vardı. Rowling, 4 saat rötarlı bir Manchester-Londra tren yolculuğu sırasında bu hikâye üzerinde yoğunlaştı ve yolculuk sonunda Harry Potter ve Felsefe Taşı kitabının temel hikâyesi ve karakterleri aklının bir köşesinde duruyordu. Rowling, öğle aralarında hikâyeyi kağıda dökmeye başladı. Rowling daha sonra Portekiz'e taşınarak burada İngilizce öğretmenliği yapmaya başladı. 16 Ekim 1992'de Portekizli televizyon gazetecisi Jorge Arantes'le evlendi ve 27 Temmuz 1993'te ilk çocuğu Jessica Rowling Arantes'i dünyaya getirdi. Çift 1995 yılında ayrıldı. Aralık 1994'te Rowling ve kızı, kız kardeşine daha yakın olmak için Edinburgh'a taşındı. Tek geçim kaynağı işsizlik maaşı olan Rowling, ilk kitabını burada şimdi bir Çin lokantası olan Nicolson's Café'de tamamladı. Rowling aynı zamanda Edinburgh Üniversitesi'nde bir yıllık bir yüksek lisans diploması için okudu ve 1996 yılında buradan mezun oldu... Rowling'in Harry Potter serisi tüm dünyada 400 milyon kopya satarak hem kitabı hem de yazarını büyük bir üne kavuşturdu. Eser, çocukların gözünden alabildiğine engin bir hayal dünyasına seslendiğinden son derece büyük bir ilgiyle okundu ve bir anda çok satan kitapların en başına yükseldi. Doğal olarak yazar Rowling' de kitaptan edindiği 1 milyar doları aşan servetiyle bir kitap yazarak dolar milyarderliğine çıkan ilk kişi oldu ve Rowling aynı zamanda İngiltere'nin en zengin kadını ünvanını elde etti. Rowling'in kitaplarından edindiği büyük başarısının yanında aile yaşantısı da her zaman istediği düzeyde. 26 Aralık 2001'de Rowling, Pertshire'daki evinde küçük bir törenle Neil Murray adında bir doktorla evlendi. Rowling, 23 Mart 2003'te David Gordon Rowling Murray adını verdiği ikinci çocuğunu dünyaya getirdi. Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı kitabını kocası Niel'la çocukları Jessica ve David'e ithaf etti. 23 Ocak 2005'te Rowling, Mackenzie Jean Rowling Murray adını verdiği üçüncü çocuğunu dünyaya getirerek üç çocuk sahibi olma hayalini gerçekleştirdi. Rowling, Harry Potter serisinin altıncı kitabı Harry Potter ve Melez Prens adlı kitabı kızı Mackenzie'ye ithaf etti. 2012 Yılında ise 'The Casual Vacancy' adlı kitabını yazarak ilk defa yetişkinler için bir kitap yazmış oldu. Harry Potter serisi 1- Harry Potter ve Felsefe Taşı (26 Haziran 1997) 2- Harry Potter ve Sırlar Odası (2 Temmuz 1998) 3- Harry Potter ve Azkaban Tutsağı (8 Temmuz 1999) 4- Harry Potter ve Ateş Kadehi (7 Temmuz 2000) 5- Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (21 Haziran 2003) 6- Harry Potter ve Melez Prens (16 Temmuz 2005) 7- Harry Potter ve Ölüm Yadigârları (21 Temmuz 2007) Ekim 2015'te Rowling, sekizinci Harry Potter hikâyesi ve Harry Potter'ın en küçük oğlu Albus'u konu alan, oyun yazarları Jack Thorne ve John Tiffany ile birlikte yazdığı iki sahnelik oyun Harry Potter and the Cursed Child'ı Pottermore aracılığıyla duyurdu. 28 Ekim 2015 tarihinde biletler ilk kez satışa sunuldu ve birkaç saat içinde tükendi. Cormoran Strike serisi 1- Guguk Kuşu (Robert Galbraith mahlasıyla) (2013) 2- İpekböceği (Robert Galbraith mahlasıyla) (2014) 3- Career of Evil (Robert Galbraith mahlasıyla) (2015)