Yine Stephen King şaşırtmadı ve çok ilginç bir konuyu bu kadar ilgi çekici hale getirmeyi başardı. Gerçekten beklediğimden daha güzeldi. Başlarda sıkılacağımı düşünsem de sayfalar ilerledikçe konu beni içine çekti. Favori karakterim Ginelli oldu. Herkese böyle sorgusuz sualsiz inanacak ve destek olacak arkadaş lazım...
Billy Halleck, iyi bir avukat olan ve güzel bir hayat yaşayan aşırı kilolu bir adam. Bir gün dağılan dikkati sebebiyle(!) Çingene bir kadına çarpar ve ölümüne sebep olur. Hatırı sayılır çevresi sayesinde ceza almaktan kurtulur ancak yaşlı bir Çingene tarafından lanetlenir. Laneti ölünceye kadar zayıflamaktır. Günde altı bin kalori tüketmesine rağmen en az iki üç kilo verir. Laneti sebebiyle hayatı cehenneme dönen Halleck, Çingenelerin izini takip ederek laneti geri çevirmek ister. Karısı bile ona inanmazken bir arkadaşı ona yardım eder ve Çingeneleri bulmaya çalışırlar...
Acaba onları bulabilecek mi? Ya onları bulamadan laneti onun sonu olursa?..
Keyifli okumalar dilerim...
Kitap baştan sona bir King tarzı. Mistik, gerilimli bir olay, iliklerinize kadar psikolojinize etki edebilecek durumda. Bir adam, arabasıyla bir çingene kadına çarpar ve mahkemede aklanır. Ancak çingene kadının babası olayı böylece bırakmaz ve tek kelime söyler: "İncel".
Bundan sonrası ise merak dolu bir süreç.. Adam, tartıya her çıktığında kilo kaybettiğini görür. Her geçen gün tartıdaki rakamlar durmaksızın azalmaktadır..bunu durdurmanın bir yolu var mı?
Kitap baştan sona adamın sürecini anlatıyor, sürekli zayıflama psikolojini sindire sindire anlatıyor yazar. Bu yüzden tam bir King
Ben sevdim, türü sevenlere tavsiyemdir!
Güzel kitap, bitirdikten sonra filmini de izledim. Fakat ilk başlarda aynı konunun etrafında fazlasıyla durulmuş. Daha akıcı bir şekilde gelişme bölümüne geçilebilirmis. Bu sebeple biraz sıkılsam da Stephen King kitaplarının doyumu farkli . Okumanızı tavsiye ederim
Müthiş sürükleyici.
Ünlü avukat Billy aracıyla yaşlı bir çingene kadına çarpıp, ölümüne sebep olunca hayatı altüst olur. O güne kadar kilolarıyla başı dertte olan Billy,mahkemede aklandığı gün, öldürdüğü kadının babası yanına gelir ve "incel"diye fısıldar. O günden sonra ne yerse yesin ciddi bir kilo kaybı başlar ve bunu önleyemez . Cingenenin laneti artık onu bulmuştur. Ve lanetten kurtulmak için 120 yaşındaki o cingeneyi ikna etmesi gerekir
FalcıStephen King · Inkılap Yayınevi · 20171,434 okunma
rezil bi kitapti okumayi ne zaman bitirdim hatirlamiyorum ne yazcagimi da bilmiyorum o kadar yorucuydu ki gercekten az daha olecektim allah kahriperisan eylesin
İNCEL!
İyi bir eş (şüpheli) iyi bir aile babası olan Billy Halleck aracıyla “dikkatsizce” ilerlerken yaşlı bir çingeneye çarparak öldürür ve adaletsizce aklanır. Bu durum üzerine çingeneler kendi adaletini sağlar ve macera başlar.
“Siz buna lanet diyorsunuz, oysaki Romence’de daha hoş bir adı var; purpurfargade ansiktet “
Son zamanlarda okuduğum en akıcı ve merak uyandırıcı kitaptı. Bir kaç gün içerisinde kelimenin tam anlamıyla sayfalar ellerimde eriyip gitti.
FalcıStephen King · Inkılap Yayınevi · 20171,434 okunma
Mükemmel bir ailesi, iyi para kazandığı bir işi ve sorunsuz, mutlu bir hayatı olan ünlü avukat Billy Halleck’in tek sorunu fazla kilolarıdır. Ancak Billy’nin hayatı yaşlı bir Çingene kadına arabasıyla çarpıp ölümüne sebep olmasıyla tamamen değişir. Mahkemede aklanan Billy bu kötü olayı arkasında bırakmaya çalışırken ölen kadının babası onun yanına gelip yüzüne dokunur ve şöyle fısıldar: “İncel.”
Bu olaya o an bir anlam veremeyen Billy ertesi gün bir kilo verdiğini fark eder. Sonraki gün bir kilo daha verir, sonra bir kilo daha, bir kilo daha…
Zayıflaması artık engellenemez boyutlara erişmeye başladığında Billy bunun korkunç bir lanet olduğunu fark eder. Şimdi ya bu laneti kabullenip ölecektir ya da Çingene’yi ikna edecektir.
Tabii onu bulabilirse…
''Falcı'' ve ''İncel''
kimler kimler nasibini alacak. Bu lanetten kaçış yoktur. Kurgusu muhteşemdi, olayları bağlaması çok iyiydi. Çok beğendiğim King kitapları arasında yerini aldı. Sonunda şok oldum adeta. Merak, gizem ve heyecan sizleri bekliyor. (King'i ilk defa okuyacaklar bu kitabıyla başlamasınlar ama...)
Adalet her zaman yerini buluyor mu?
Çingene cidden haklı mı?
Billy Bu lanetten nasıl kurtulacak? Yoksa kurtulamayacak mı?
Aslında Billy'de suçlu mu yoksa suçlu başkası mı?
ve ''İncel daha da İncel''
Adaletin yerini üzücü şekilde bulması şok edici bir son oldu şahsen.
Stephen King denildiğinde akla gelen ilk şey " Korku" . Halbuki bu adam her konuda bir şaheser bırakabiliyor. Yine nefes kesici bir kurgu ve sürükleyicilik. Ben yine çok beğendim. Sonu dehşet verici bitti ve beni bir kez daha zekasına hayran bıraktı .
Çokca sevdiğim sayğı değer yazarım, büyük üstadım, yeni kitabınla görüşmek üzere.
Sevgi, saygı, kitap ve Stephen King ile kalın...
Zayıflamak isteyen obez bir avukat, bir gün çingene bir kadına çarpıp öldürür. Ama mahkemede aklanınca, kadının babası ona "incel" der ve lanetler. Abimiz ondan sonra ölümüne zayıflamaya başlar. Sonrası akıp gidiyor ve son 10 sayfada uçuruyor. OKUYUN OKUTTURUN
Falcı; film izliyormuş hissi uyandıran anlatımı, fantastik unsurlar ile kişilerarası ilişkilerin doğasını yansıtan kurgusu, ilgi çekici konusu ile akıp giden , beğendiğim bir kitap oldu.
William Halleck mutlu bir evliliği olan başarılı bir avukattır. Doktoru tarafından kilo vermesi gerektiğine yönelik uyarılar alsa da yemek yemeyi seven ve halinden memnun yapısı ile huzurla yaşantısına devam etmektedir. Bir gün arabası ile giderken,duran iki aracın arasında çıkan çingene kadını çok geç farkeder ve çarparak ölmesine sebep olur. Ancak zengin ve statü sahibi çevresi sebebi ile soruşturma kapanır ve herhangi bir ceza verilmez.Adliyeden çıkarken karşılaştığı çingene adam yanağına dokunur ve "İncel" der. O günden sonra aynı şekilde yemeye devam etse de, kilo kaybetmeye başlayan Halleck , kötü bir lanet ile karşı karşıya olduğuna inanmaya başlar.Soruşturmanın kapanmasında kendisine yardımcı olan arkadaşlarının yaşadıkları travmalara şahit olan Halleck'i inanılması güç ve ürpertici olaylara gebe bir takip süreci beklemektedir.
İlgi çekici, gerilimli rüyalara ve insanların içsel dünyasına yönelik çarpıcı göndermelerin yapıldığı bu kitap zihin dinlendiren yapısı ile önerimdir.
Falcı romanı, King' in hayatından bir parça olduğu söylenebilir. Bir zamanlar 107 Kilo olan ve çok sigara içen King doktoru tarafından uyarılıyor. Bu süreçte sağlıklı beslenmeye başlayan ve sigarayı bırakan King'in aklına bir fikrir geliyor. "Ya bir insan sürekli kilo vermeye devam eder ve bunu durdurmazsa ne olur ?" Böylelikle roman için belli bir ana fikir oluşturmuş oluyor.
Çingenelerin yaşadığı zorlukları okurken hem üzüldüm hemde önlerine çıkan her türlü engele rağmen asla pes etmeyip kafalarını önlerine eğmemelerini gururla okudum. Bu dünyada belli başlı kalıplara uymuyorsan yaşamak gerçekten zor. En temel insan haklarını bile elinden almaya çalışırlar.
Karakterleriyle, olay örgüsüyle ve akıcı anlatımı ile beni içine çekti. Elimden bırakmadım. Sonu o kadar çarpıcı bitti ki böyle bir son beklemiyordum. Korku ve gerilim okurlarının ilgisini çekecek bir eser. Tavsiye ederim.3
Stephen Edwin King (d. 21 Eylül 1947, Portland, Maine), korku, doğaüstü kurgu, gerilim, suç, bilimkurgu ve fantazya türlerinde eserler üreten Amerikalı yazar ve senarist. Kitapları toplam 350 milyon kopyadan fazla sattı ve çoğunun film, televizyon dizisi, mini dizi ve çizgi roman uyarlamaları yapıldı. Yedi tanesi Richard Bachman müstear ismiyle olmak üzere, 62 roman ve 5 kurgu dışı eser yayınladı. Ayrıca çoğu, kitap koleksiyonlarında yayınlanan 200 kadar öykü yazmıştır.
İlki 1987 yılında Sadist (Misery) romanı başta olmak üzere toplam 15 kez Bram Stoker Ödülü'ne layık görüldü. 2003 yılında Ulusal Kitap Vakfı (National Book Foundation) tarafından "Amerikan Edebiyatına Üstün Katkı Ulusal Madalyası" ile onurlandırıldı. 2004 yılında Dünya Fantazya Konvansiyonu (World Fantasy Convention) tarafından "Yaşam Boyu Başarı" ödülüne layık görüldü. 2007 yılında Amerikan Gizem Yazarları Organizasyonu (Mystery Writers of America) tarafından "Grand Master" ödülüne layık görüldü. Amerikan edebiyatına yaptığı katkılar nedeniyle, 2015 yılında Ulusal Sanat Vakfı (National Endowment for the Arts) tarafından "Ulusal Sanat Madalyası" ile onurlandırıldı.
İlk romanı Göz (Carrie) 1974 yılında yayımlanmıştır. Özellikle 1982 yılında başlayıp 2005 yılında sona erdirmiş olduğu Kara Kule (The Dark Tower) serisi ile ünlüdür. Yeşil Yol (The Green Mile), Esaretin Bedeli (the Man Who Loved Rita Hayworth aka the Shawshank Redemption) gibi pek çok kitabı senaryolaştırılıp beyaz perdeye aktarılmıştır. İlk profesyonel kısa öykü satışını The Glass Floor adlı öyküsüyle Starling Mystery Stories'e yapmıştır (1967). Kitaplarının çoğu memleketi Maine'de geçer.
Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/Stephen_King