Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İntihar Hakkında

İntihar konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

"İntihar" sözcüğü sohbetlerde sürekli olarak yinelendiği için bu sözcüğün anlamının herkes tarafından bilinildiği ve tanımını yapmanın gereksiz olduğu düşünülebilir. Fakat gündelik dilde kullanılan kavramlar genellikle birden fazla anlama gelebilir ve bu sözcükleri bilindik anlamı dışında kullanan bilim insanları her daim yanlış anlaşılma tehlikesiyle karşı karşıya kalırlar. Bu sözcüklerin belirsiz anlamları sadece argümanın gereklerine göre durumdan duruma farklılık göstermez, aynı zamanda içinde bulundukları sınıflandırma da analitik değildir. Fakat bunlar sadece halkın karışık söylemlerini tercüme eder ve olguların farklı tür kategorilerini aynı başlık altında belirsiz bir şekilde birleştirir veya benzer gerçeklikler farklı olarak adlandırılır. Eğer gündelik dili baz alırsak ayrıt edilmesi gerekeni birleştirerek veya birleştirilmesi gerekeni ayırt ederek nesnelerin gerçek bağını riske atabiliriz ve bundan dolayı onların doğası hakkında yanılabiliriz. Sadece karşılaştırma yöntemi daha mantıklı bir açıklamaya ulaşmamızı sağlayacaktır.
Çevirmen:
Figen Kıyak
Figen Kıyak
Tahmini Okuma Süresi: 11 sa. 20 dk.Sayfa Sayısı: 400Basım Tarihi: Ocak 2020İlk Yayın Tarihi: 1 Mart 2011Yayınevi: Dorlion YayıneviOrijinal Adı: Le Suicide
ISBN: 9786052496282Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 57.8
Erkek% 42.2
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Emile Durkheim
Emile DurkheimYazar · 27 kitap
Émile Durkheim (15 Nisan 1858, Epinal - 15 Kasım 1917, Paris); Fransız sosyolog, sosyolojinin kurucularından sayılmaktadır. Sosyoloji adı her ne kadar August Comte tarafından verilmiş olsa da, Fransız Sosyolojisi 19. yüzyılın sonundaki güçlü etkisini ona ve onun kurmuş olduğu L'Année Sociologique isimli yayına borçludur. Hayatı ve Düşüncesi 15 Nisan 1858 tarihinde Epinal, Loren'de bir Yahudi Hahambaşı'nın oğlu olarak dünyaya geldi. Felsefe öğretmenliği yaptı. 1885 de Almanya'da bulundu. Fransa'ya dönüşte yayımladığı makaleler ilgi topladı. 1887 Bordeaux Üniversitesi'nde ders vermeye başladı. 1902 yılında Sorbonne Edebiyat Fakültesi'nde çalışmalarını sürdürdü. 1906 yılında Buisson'un ölümü üzerine Sorbonne Eğitimbilim Profesörlüğüne getirildi. Durkheim toplumbilimi kendi olgularını kendi ön dayanaklarıyla işleyen bir bilim durumuna getirdi. Auguste Comte'un fiziği, Herbert Spencer'in biyolojiyi örnek alıp inceledikleri toplumsal olaylar ona göre yalnız kendi türünden olaylarla açıklanabilir, "toplumsal olay" bireye bağlı ve bireyle başlayıp biten bir süreç değildir. Toplumsal olay bireyi aşkındır, birey ona katılır. Her birey için toplumsal olaya katılmak kaçınılmaz bir zorunluktur. Çünkü toplumsal olaylar; genel zorunlu bireyi ve bireyler arası ilişkileri belirleyen din, ekonomi, hukuk, ahlâk, siyaset, bilim ve sanat türünden olaylardır. İnsanın kendine özgü bireyliğini ve topluma özgü toplumsallığını saptar. İnsan genel doğruları hazırca, tartışıp araştırmadan toplumdan alır. Bu doğrular: bireyin, kendisi, başkaları, insanlar arası ilişkiler, doğa, evren olguları üzerine yargılarına temel dayanak olur. Toplum bir başka yanıyla da insana ilişkin her kurumun temeli olup doğal bir bileşimdir. Kurumlar örneğin din ve Tanrı anlayışı da topluma bağlıdır ve onunla birlikte gelişip evrimleşir. Durkheim bilgi anlayışında toplumun görüşünü örnek alır. Bilgide en genel kavramlar tek tek şeylerin tümünden bağımsız olmayıp tersine onlara uygulanabilen, topluma ilişkin kavramlar olduklarından en geçerli kavramlardır. Bunların mutlak, öncesiz sonrasızca doğru ve kesin kavramlar oldukları da söylenemez. Bilginin temel taşları olan genel kavramlar toplumla birlikte zaman ve uzam bağlamında değişip gelişen kavramlardır. Din sosyolojisi ile ciddi olarak ilgilenen Durkheim'in eserlerinin bir kısmı Türkçeye çevrilmiştir. Comte'un takipçisidir. Toplumu, Tanrı yerine koymuştur. Burada kasıt inançlı bir kimse davranışlarda bulunurken Tanrı'sını nasıl gözetirse "birey"inde davranışlarda bulunurken toplumu aynı şekilde gözettiğidir. 15 Kasım 1917'de Paris'te ölmüştür.