İrade Eğitimi

Jules Payot

2024 2. kitabı
Merhaba kitap dostları herkesin okumasını çok istediğim bir kitap önerisiyle karşınızdayım. Daha önce de okumuştum bu kitabı, yayınevi değişikliği ve kıyaslama için ikinci kez okumuş oldumyayınevinin bu baskısını da oldukça beğendim. Son dönemlerde yetişkin veya genç farketmiyor, genel anlamda bir irade yönetim eksikliği yaşanıyor. Her şey kolay yoldan elde edilmek isteniyor ki buna bilgi de dahil. Direncimiz düşük, fazla düşüncesiz davranıyoruz ve evrensel bir tembellik yaşıyoruz bana kalırsa. Bu kitap bu anlamda öğrenciler ve zihnen çalışanlara yönelik yazılmış. Oldukça fazla şey katacağına da eminim, okuyanlara. Ve sanırım en çok da İradesinin zayıf olduğunun bilincinde olmayanların kesinlikle okuması gereken bir kitap lise dönemi genç arkadaşlarıma da kesinlikle öneriyorum. Sistematik şekilde yazılmış, kolay anlaşılır, örneklerle teması desteklenen, yalın ve akıcı bir kitap. Zevkle okuyacağınıza eminim.
2025 12. kitabı
Selamlar sevgili okurlarım ! Kendime bol bol soru sorarak ve her satırının altını çizerek ilerlediğim bi kitaptı ..Akıcılık konusunda biraz sorun yaşamış olduğunu itiraf edebilirim ancak Payot, iradenin doğuştan değil, geliştirilebilir bir kas olduğunu öyle sade ama güçlü bir şekilde anlatıyor ki ister istemez motive oluyorsunuz ve kendinizi kaptırıyorsunuz. Okudukça fark ettim ki, aslında hayatımızı değiştirecek şey büyük kararlar değil, her gün gösterdiğimiz küçük ama kararlı adımlarmış .İyi okumalar diliyorum :)
Okunma: 02 Şubat 2024 03:07
#okudumbitti Herkese merhaba . Bugün size İrademize farklı bir bakış açısıyla yaklaşacağımız bir eserin yorumuyla geldim . İnsanlık duygusunun insanda doğuştan olduğunu söyleyebilir miyiz? Çaba göstermek sizin için ne anlam ifade ediyor? İrademizi eğitebilir miyiz? "Tutkular doğası gereği geçicidir." Eserimiz kendi içerisinde 4 ana bölüme ayrılmış. İlk bölümde teorik bilgileri öğrenerek aslında kitaba kendimizi hazırlıyoruz. Bu, bizlerin daha nitelikli bir okuma serüvenine adım atmasını sağlıyor. Bu bölümde başarısızlıklarımızın ve neredeyse tüm talihsizliklerimizin sadece bir nedeninin olduğunu ve bununda çaba göstermekten hoşlanmadığımız için irademizin zayıflığından kaynaklandığı belirtiliyor. "Hakikate duyduğumuz aşk neticesinde yapacağımız ilk şey, sevdiğimiz şeyin hakiki olduğuna kendimizi ikna etmektir." İkinci bölümde, fikirlerimiz, psikolojik ve duygusal durumlarımız,düşünce ve zekanın etkisinden bahşedilmiş. Çok çarpıcı cümlelerin olduğu ve üzerine düşünülmesi gereken konulardan bahsedilen bir bölümdü. "Bir insanın pişmanlık duymadan uzun süre sahip olduğu tek servet, onun zamanına ve emeğine mal olan kazanımlarıdır." Üçüncü bölüm ise uygulama yaptığımız, birçok konudan örnekler okuduğumuz ve analiz ederek olayları anladığımız detaylı ve güzel bir bölümdü. "Neredeyse tüm bireyler olayları sadece kamuoyunun onlara verdiği değer üzerinden yargılıyor." Dördüncü bölüm, çevresel kaynaklardan bahsedildiği, örneklerin verildiği bir bölümdü. Yüzyıllar önce yazılmış bir kitabın hâlâ bu kadar haklı ve güncel kalabiliyor olması gerçekten çok güzel, şaşırtıcı ve yazarın öngörüsünü ortaya koyar nitelikte. Kitap bence sadece öğrenci ve gençlere hitap etmekle kalmıyor, yaşa ve kimliğe bakmadan herkesin kendine bir pay alabileceği evrenselliği yansıtıyor.
2023 117. kitabı
Merhaba Bugün sizlere Serçe yayınlarından İrade Eğitimi kitabı ile geldim. Uzun süredir merak ettiğim bir kitaptı İrade Eğitimi, Cemil Meriç’in “ Disiplin içinde çalışmayı bu kitaptan öğrendim.” diye belirtmesi de oldukça dikkatimi çekmişti. Yazarımız tüm başarısızlıklarımızın ve talihsizliklerimizin sadece bir nedeni vardır, bu çaba göstermediğimiz irademizin zayıflığıdır diyor. Aynı şeyleri yapmak yani tekrar eden bir döngü kişiyi harekete geçirmekten ve yaşamaktan alıkoyar ve çaba arzusu yıldan yıla daha da azalarak ilerler ve eğer kişi bazı fikri arayışlar geliştirmezse,enerjisini çalacak olan kademeli uyuşukluktan kaçınamaz diyor. Verimli çalışmanın,planlı olmanın,düzenli olmanın,istikrarlı olmak ve zamanı iyi kullanmak gibi hayatımızın çoğununda yer alan önemli konuları detaylı ve anlaşılır bir şekilde anlatıyor bize,kitap öğrencilere ve zihnen çalışanlara hitap ediyor densede herkesin okuması gereken çok faydalı bir kitap kesinlikle. İrade Eğitimine İlişkin Cesaret Kırıcı ve Yanlış Kuramlar Fikirlerin İradede Oynadığı Rolün İncelenmesi Duygusal Durumların İrade Üzerinde Rolü İçsel Önemler İrade Eğitiminde Eylemin Rolü Mücadele Edilecek Düşmanlar: Kötü Arkadaşlar ve Tanıdıklar Çalışmanın Verdiği Sevinç gibi daha bir çok başlık altında bir çok konuya değiniliyor. Benim için kaliteli,verimli bir okuma oldu en kısa zamanda kızımında okumasını istiyorum Başucu niteliğinde harika bir kişisel gelişim kitabı okumanızı tavsiye ederim.
Manasız
Puan vermedi
Kitap 2 bölümden oluşuyor. Teorik ve pratik bölüm. Teorik bölümde 1-2 cümlede rahatlıkla anlatılabilecek şeyleri uzatmış da uzatmış. Tamam kanka fransızsın anladık sadede gel. Baktım olacak gibi değil teorik kısmı atladım pratik bölüme geçtim yine aynı. Bir şey söylüyor sonra manasız bir örnek veriyor ve sayfa dolduruyor. Kitabın kapağında yazan "disiplin içinde çalışmayı bu kitaptan öğrendim" yazısına kanıp almıştım ve büyük bir hata olmuş. Bundan sonra kitap seçerken daha dikkatli olacağım. Edit: Ek olarak bazı yerlerde kadın aşağılamaları, bazı yerlerde de "efendi ev hanımı kadını" güzellemeleri var. Kitap neredeyse tamamen erkeklere yönelik yazılmış.
Okunma: 03 Ocak 2024 21:44
Yüzyıllar önce yazılan kitap nasıl olurda bu derece güncel kalabilir? Kitabın adına irade eğitimi denmiş ama daha çok yaşam rehberi niteliğinde. Her anlamda tembellikten nasıl kurtulabilirize çok ama çok güzel bir açıklama getirilmiş. Planlı çalışmanın, istikrarın ve devamlılığın önemini vurgulayan hayattan bir çok örnek vardı. Misal spor yapmak, kitap okumak veyahut dil öğrenmeye çalışmak. İstikrar ve devamlılığınız yoksa ne kadar çabalarsanız çabalayın başarısız olacaksınız. Beslenme düzeni Dengeli uyku Egzersiz Eğitim sistemi Ve mücadele edilecek düşmanlar Kitap, yukarıda sıraladığım bir çok konuya ışık tutuyor. Keşke üniversite yıllarımda okusaydım dedirten bir kişisel gelişim kitabı. Seveni olduğu kadar sevmeyeni de var. Ben sevenlerin tarafındayım. Çünkü bir sürü altını çizdiğim cümle var, sevmedim desem yalan olur Altını çizdiğim bir çok cümleyi hayatıma empoze etmeyi amaçlıyorum. Bunu ne derece başarabilirim bilmiyorum ama en azından denemeye karar verdim. Benim için kaliteli ve her anlamda verimli bir okumaydı. Türü sevenler bir şans verebilir. (Ama ben keşke daha önce okusaydım )
1000k
2023 121. kitabı
Jules Payot’un kaleminden çok merak ettiğim bir kitaptı #iradeeğitimi Bazen düşünürüm. İnsanlar hayallerini çabalayarak gerçekleştirebilecekken, neden bunu sadece bir kısmımız yapabiliyor. Yaşamımız da herşey bir tek kurala bakıyor aslında. İrade … Şöyle bir düşününce, kişide irade olmayınca,aslında yaşamın ne kadar zor ve sıkıcı olduğu çok net değil mi? Hepimizde olan, ancak bazılarımızın doğuştan, bazılarımızın sonradan keşfettiği irade’yi yazarın ele alış biçimini çok sevdim. Tembelliğin, aslında irademizi de körleştirdiğini, içimiz de bulunan bu eşsiz özelliği, aslında kullanmanın çok zor olmadığını anlatıyor. İrademiz bizi değil,biz irademizi terbiye edelim. Yaşamın her anından verilen örneklerle bezenmiş kitapta, mutlaka ya kendinizden, ya da çevrenizden birşey bulacaksınız. Bir insanın pişmanlık duymadan uzun süre sahip olduğu tek servet, onun zamanına ve emeğine mal olan kazanımlarıdır. #alıntı "İnsanlar ne der" korkusuna tabi olmak, en ufak bir özgünlüğü olmayan, ipleri diğer insanların ellerinde olan, uyumlu ve gösterişli oldukça mekanik kuklaların ortaya çıkmasına neden olur. #alıntı Ayşen Sıla <3
İrade Eğitimi
2023 1. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2023 00:00
Herkese merhaba Nabersinizzz Bugünkü kitabımız İrade Eğitimi Cemil Meriç'in önerdiği kitaplardan biri olan bu kitap hem ilgimi hem de dikkatimi çok çekti. Disiplinli olmak, disiplinli çalışmak, ahlak konusunda yazılmış harika bir kişisel gelişim kitabı. Yazarımızın kitapta bir nevi şunu anlatmak istiyor başarısızlığının sebebi disiplinli olamamandandır. Disiplin olamamanın sebebi de iradenin yetersiz olmasıdır. İşte bundan dolayı yazmış, İrade Eğitimi'ni. 4 bölümden oluşan bu kitap irade ile ilgili aklınıza gelip gelebilecek tüm sorulara cevap veriyor. İrade nedir? İrade nasıl eğitilir? Herkes iradeli midir? Benim aklımda hep bu tarz sorular vardı ve kitap hepsini bir bir cevapladı. Mutlaka her fırsatta tekrar tekrar okuyacağım bu kitabı. Tavsiye ederim.
1000k
·200 syf.·
2019 7. kitabı
Es-Selam Dostlar... Cemil Meriç ile Ali Fuat Başgil’in tavsiye yazılarını okumam ile kitaplığıma kazandırdığım disiplinli çalışma,irade eğitimi ve ahlak üzere yazılmış bir eser… Yazarımız Julet Payot karakter eğiminin önemi ile başlıyor ve özellikle vurguluyor sağlam nitelikli bir eğitim ile karakterin değişebileceğini. Sonrasında başarı için en temel unsurun irade eğitimin olduğunu vurguluyor. Acaba bu eğitim nasıl sağlanır ve günümüzde iradeyi engelleyen unsurlar nelerdir? Eğitimci olarak yazarımızın başarısızlığımızın en büyük etkeni iradesizlik ( irade zayıflığı ) sözüne sonuna kadar katılıyorum. Derslere girdiğimiz zaman malumunuz üzere öğrencilerimizin en büyük sıkıntıları çaba göstermekten ve özellikle süreklilik gerektiren gayretten uzak kalmaları, nasıl verimli bir şekilde başarı sağlanır bilmemeleri… Neticesinde ise hasıl olan şu davranışlar şekilleniyor; Hantallık,rehavet,tembellik ve aymazlık. Soruyum niçin çalışmıyorsun; -Hocam canım istemiyor, cevabı en çok rastlanan zaaflık göstergesi diyebilirim. Peki bu süreçte bizler eğitimciler daha doğrusu büyüklerimizin payı ne? Maalesef ve maalesef dün sitede arkadaşlarla da istişaresini yaptık müfredat öğrenciyi gerçekten tanımaya veya değerlerini ortaya çıkarmaya yönelik değil. Sadece bilgiye dayalı bir sistem dahlinde hareket ediyoruz. Bir örnek veriyim; Öğrencim rapor aldı ertesi gün aynı kağıdı verdim ve arkadaşlarından soruları aldığı için 87 aldı. -Dedim ki olmaz bu haksızlık ki Cuma günü idi.Pazartesi gel yeniden farklı sorular ile sınav yapacağım. Dostlar! Sadece soruların yerleri değiştirdim ve aldığı not;57… Anladım ki bir konuyu fikri ne derseniz artık bütüncül olarak düşünmek ve gün yüzüne çıkarabilmektir asl olan. Yoksa lüzumsuz detaylar ile bilgi yığını ancak gerçekleri gizler ve tembellikle
Eğitim
İrade TerbiyesiJules Payot · Ediz Yayınevi · 201838,4bin okunma
Umarım Linç Yemem
2024 20. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2024 09:40
Bu eseri bitirdikten sonra "Bir Ömür Nasıl Yaşanmalı" sorusunun cevabı gibi dedim kendi kendime. Sonra İlber Ortaylı'nın " Bir Ömür Nasıl Yaşanır" kitabı aklıma geldi. Onu da okumuştum ve o kitabı bitirince "İlber hocam sizin bu tavsiyelerinizi uygulayacak insan sayısı Milyonda bir bile değildir. Aynı zamanda tavsiyeleriniz yetiştiğiniz çevredeki insanlara hitap ediyor. Ülkenin %99'una hitap etmiyor. Örneğin Paris'te şu cafede şu kek çok iyi.. Yurt dışında muhakkak şu yerde yemek yemelisin... şuranın havası şöyle felan... Ayrıca 12 yaşına kadar ne olacağını hedefini belirlemediysen senden bişey olmaz treni kaçırdın... vs vs... gibi bir sürü temel insan eğitiminden uzak tavsiyeler. Bugün ülkede 3 aydın sayalım dersek çoğunluk İlber hocayı ilk 3 te sayar. (Beni az çok tanıyanlar Türk yazaralara Türk Edebiyatına ne kadar çok önem verdiğimi bilir. Maksadım batılı yazarları övmek değil, günümüz aydınlarının yokluğu ve var olanların durumunu göstermek) İlber hocan'ın kitabı 2019 da yayınladı. Jules 1909 da yayınlıyor arada 115 yıl var. Ve Jules'in kitabı bugün için Türk toplumuna maalesef kat be kat daha faydalı bir eser, "bir ömür nasıl yaşanmalı" konusunda. Özellikle üniversite okuyan ve eğitimci bireylerin okuması gereken bir kitap. Bu arada İlber hocayı çok severim:)) Ama bu gerçeği görmezden gelemezdim.
İrade EğitimiJules Payot · İş Bankası Kültür Yayınları · 202438,4bin okunma

Jules PayotYazar · 6 kitap
Payot 1859 yılında Chamonix'te doğdu. Eğitim ve akademik kariyeri hakkında çok az şey biliniyor; bununla birlikte bazı kaynaklar onu, örgün eğitimde lider bir figür olarak ortaya koymaktadır. 1907'de Aix-en-Provence'daki Aix-Marseille Üniversitesi'nde rektörlüğe atandı. Payot 1939'da öldü. En ünlü kitapları arasında 1909'da yayınlanmış olan ve sonradan birçok dile çevrilen Éducation de la volonté (İrade Terbiyesi) vardır.