Kitap oldukça kısa, karakterleri de daha önce okuduğum tiyatrolara kıyasla daha az. Ancak anlatım etkili ve tasvirler güzel.
Kitap bir adada başlıyor, bu ada Poseidon'un oğlu olan Kyklop'a ait. Ve bu adada mahsur kalmış satirler var (Yarı keçi yarı insan yaratıklar). Bir gün bu adaya insan gemisi yanaşıyor ve karaya çıkıyor. Bu gemideyse daha önceki destanlardan tanınan İthaka kralı Odysseus var.
Odysseus, bu adanın baş satiri olan Sileno ile karşılaşınca durumu öğreniyor ve Kyklop'u alt edip satirleri kurtarmak için bir plan düşünmeye başlıyor.
Hikaye akıcı, kurgu sizi sürüklüyor zaten kitap da kısa olunca bir çırpıda bitiyor. Bu kitap günümüze ulaşan ve hiç bozulmadan kalabilmiş tek satyrikon drama. Bu yüzden önemi büyük.
Çevirmen oldukça titiz çalışmış ve Yunan Mitolojisini hiç bilmeyen birinin bile okuyabileceği bir hale getirmiş kitabı. En arkadaki notlar kısmında gereken tüm açıklamaları bulmak mümkün.
Ben bir bayram sabahı erken kalmışken okuyayım dedim, yaklaşık yarım saate de bitti zaten. Siz de herhangi bir boşlukta kolaylıkla okuyabilirsiniz. Hele de tiyatroya ve Yunan Mitolojisine ilginiz varsa kesinlikle okumalısınız. Sizi kitabı okumaya ikna edebildiysem, şimdiden keyifli okumalar:)