Resimli Özel Baskı

Orijinal Dil:
Orijinal Ülke:

2021 7. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2021 22:59
Zaman. Dümdüz bir çizgidir. Öyle diyor yazar ve ip gibi diziyor tüm olanları. Ya da olmayanları. An’da olan onca şeyi bir kurguya oturtuyor. Kitabın sonunda “nasıl ya?” demekten de kendinizi alamıyorsunuz. Ama evet mahremdir zaman ve her şey yaşanmış ama mahrem zamanlarda kalmıştır. Belki de bilmemek en iyisidir. Bel ki de bilmemek, en iyisidir gerçekten.
Hayat
2020 145. kitabı
Okunma: 26 Ekim 2020 18:05
Okuduğum en ilginç Elif Şafak romanı. Masal masal içinde, yüzyıllar önce Sibirya ve Fransa’da yaşanmış olaylar zincirinin günümüz İstanbul’un da yaşayan son derece kilolu kitap karakterine etkisi var mı, yada çocukluğunda yaşadığı travma ile? Her sayfa diğer sayfaya geçene kadar merak uyandırıyor
2025 7. kitabı
Okunma: 08 Şubat 2025 00:08
Zaman, dümdüz bir çizgidir. Öyle diyor yazar ve ip gibi diziyor tüm olanları. Ya da olmayanları An'da olan onca şeyi bir kurguya oturtuyor. Kitabın sonunda "nasıl ya?" demekten de kendinizi alamıyorsunuz. Ama evet mahremdir zaman ve her şey yaşanmış ama mahrem zamanlarda kalmıştır. Belki de bilmemek en iyisidir. Bel ki de bilmemek, en iyisidir gerçekten. Mahremdir mahrem'i okumak. Elif Şafak'tan Mahrem'i okumak apayrı bir bağlamda yeni hayatlara şahit ettiriyor insanı. Zaman insanın en mahremi.
·312 syf.·
2026 12. kitabı
Elif Şafak okumayı özlemiş olduğumu fark ettim. Biraz şiirsel dil, dozunda betimleme, biraz derini anlamak için düşünme gerektiren, kurgu ise çok acı, çok can yakıcı ve üzücü. Kitap okurları ikiye ayrılıyor, bazı okurlar çok severken bazı okurlar konuyu ele alış biçimini, açık açık yazdığı durumlardan rahatsız olduğunu dile getiriyor. Kitapta dış görünüşünden, aşırı kilosundan, insanların anormal bakışlarından rahatsız olan bir genç kız anlatılıyor. Aslında bu olayın dışa yansıması ve bu durumun asıl nedeni pedofili. Kızın çocukluğuna gittiğinde o günü, neden kimseye anlatamadığını bir çocuğun dilinden dinliyorsunuz. İçler acısı, ruh durumunu çok etkileyen bir olay ama maalesef bunları duyuyoruz ve bir yerlede bazı insanlar bunları yaşıyor. Elif Şafak bu konuyu kaleme almış ve yine çok güzel bir roman yaratmış. Birde Keramet Mumi Keşke Memiş efendi var ki ben kızın hayatına giren o mum suratlı Be-Ce 'nin köklerinin bu kişiden geldiği anlamını çıkarıp iki hikayeyi bağladım. Öyle değilse aralarında hiç bağlantı kuramadım. Belki görülmek üzerine yazılan bir roman olduğu için diğer hikayeyi yazdı diye düşündüm. Sonuç olarak romana kafa yormayı sevdim, romanın ilerleyişini, düşündürdüklerini sevdim. Elif Şafak ile hasret gidermiş oldum.
mahrem
2023 39. kitabı
Daha önce bir çok Elif Şafak kitabı okudum. Ama bu başka. Konusuyla, kurgusuyla, uzun ve zengin betimlemeleriyle, ağdalı anlatımıyla farklı ve etkileyici bir roman. Sabırla devam edip olayın içine girdiğiniz anda beklemediğiniz bir sonla karşılaşıp sarsılmış bir şekilde kitabı bitirebilirsiniz. Edebi olarak son derece zarif ve etkili, akış olarak biraz sabırlı olmayı gerektiren ve doyurucu bir sona ulaştıran bu kitabı beğenerek okudum. Tavsiye ederim.
2024 19. kitabı
Üniversite yıllarımda okuduğum ve yıllar sonra tekrar elime alıp farklı bir pencereden şimdiki benliğimle keyifle tekrardan okudum.. Ne kadar güzel anlatmış yazarımız herkesin mahremini, mahreminin içerisinde gizlediklerini, gizlediklerinin içinde ki utançlarını, utançların içinde çocukluk travmalarının yattığını.. Kilolu olan karakterimizin çocukken uğradığı istismar ve o istismar sonucunda girdiği bunalım, hayatındaki değişimler gözle görülüp herkesin konuştuğu bir bireye dönüşümü çok güzel aktarılmış okunmaya değer..
2020 3. kitabı
Okunma: 24 Temmuz 2020 01:43
Roman son bölüme kadar çok güzel gitti, ama son bölümde bana göre yazar romanı güzel sonlandıramamış gibi geldi, genelde konular şişman bir kızın ve cüce bir erkeğin çevresinde dönüp duruyor, mahrem romanı yazarın ilk okuduğum romanı oldu, kurduğu cümleler ve çok ilginç kelime çeşitliliği romanı bence çekici kılıyor...
Puan vermedi·%32 (70/214 syf.)·
Ill defa bir elif şafak kitabını okuyamiyorum. Heyecanla almıştım halbuki.içine sürükleyecek bir konu bulamıyorum. Daha çok kelime oyunları ile süslenmiş bir kitap Hissi uyandirdi
2022 39. kitabı
Okunma: 05 Mayıs 2022 15:38
Son zamanlarda okuduğum en farklı kitap. Elif Şafak bildiğimiz Elif Şafak. Cidden konular arası geçişi , oradan oraya atlaması, hiç yormadan anlatması muazzam. Hele o satır arası sözlükten alıntılı kelimeler ve o kelimelerle ilişkili hikayelerin tadı anlatılmaz. Yaşanır! Özetle tavsiye ederim. Kitapla Kalın...
MahremElif Şafak · Doğan Kitap · 20194,753 okunma
2025 91. kitabı
Mahrem; duyulmaması, görülmemesi gereken, gizli şey demek. Peki mahrem olan ne? Yani neyin görülmemesi gerekir, neyin gözler önüne serilmesi? Tıpkı nefsinin ona fısıldadığı kötü şeyleri sakladığı gibi ya da biriyle yeni tanışırken sakladığı ruhunun karanlık tarafı gibi. Peki ama seyircisiz kalabilir mi gerçekler, saklanabilir mi gözlerden? Elbet gün yüzüne çıkmaz mı örtünün altındakiler? Toplumsal olarak dışlanmış bir genç kadının travmalarla yüklü hayatını ve ruh durumunu anlatıyor bize. Ama bedenine kalkan yaptığı kiloların altında yatan bir de hikâyesi vardır. Acı bir hikâye. Daha çocuk yaşta yaşadığı bir taciz hikâyesi. Keyifli okumalar.
MahremElif Şafak · Doğan Kitap · 20194,753 okunma

Elif ŞafakYazar · 29 kitap
Elif Şafak (d. 25 Ekim 1971, Strazburg) Türk romancı. İlk romanının yayımladığı 1997'den beri peş peşe eserler vermekte olan ve geniş bir okur kesimince tanınan sanatçı, 2009'da yayımlanan Aşk adlı romanı ile Türk edebiyat tarihinin en kısa sürede en çok satan edebi eserinin yazarı ünvanına sahip olmuştur. Ayrıca kitapları otuzdan fazla dile çevrilmiştir. 25 Ekim 1971 günü, babasının o sırada doktora yapmakta olduğu Strazburg'da dünyaya geldi. Babası sosyal psikolog ve akademisyen Nuri Bilgin, annesi diplomat Şafak Atayman'dır. Doğumundan kısa bir süre sonra anne ve babası ayrıldı, annesi tarafından büyütüldü. Soyadı olarak annesinin adını kullandı. Ortaokulu annesinin görev yaptığı Madrid'de, liseyi Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nde tamamladıktan sonra, ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitede Kadın Çalışmaları Bölümünde yaptı. "Bektaşi ve Mevlevi Düşüncesinde Döngüsel Evren ve Kadınsılık Anlayışı" üzerine master tezinin ardından; ODTÜ Siyaset Bilimi bölümünde doktorasını tamamladı. Doktora tezi, "Türk Modernleşmesinin Kadın Prototipleri ve Marjinaliteye Tahammül Sınırları" başlığını taşıyordu. Elif Şafak'ın İslamiyet, kadın ve mistisizm hakkındaki yüksek lisans tezi Sosyal Bilimler Derneği tarafından ödüllendirildi. Yüksek lisans çalışması sırasında Kem Gözlere Anadolu (1994) adlı öykü kitabını ve ilk romanı Pinhan'ı (1997) yayımladı. Bu eserle Kombassan Vakfı tarafından verilen 1998 Mevlana Büyük Ödülü'nü kazandı. Doktorasının ardından İstanbul'a taşındı ve Şehrin Aynaları'nı (1999) yazdı. Bir süre İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde "Türkiye ve Kültürel Kimlikler", "Kadın ve Edebiyat" konularında dersler verdi. 2000 yılında Türkiye Yazarlar Birliği Ödülü'nü kazanan Mahrem romanı ile geniş okur kesimi tarafından tanındı. Bunu iki yıl ara ile yayımlanan Bit Palas (2002) ve İngilizce olarak yazdığı Araf (2004) adlı kitapları izledi. Sanatçılara verilen bir bursla doktora sonrası çalışması için ABD'ye giden Şafak, çeşitli üniversitelerde dersler vermiştir. 2003-2004 akademik yılı boyunca Michigan Üniversitesi'nde yardımcı doçent olarak bulundu ve ders verdi. Ardından Arizona Üniversitesi Yakın Doğu Araştırmaları bölümünde yardımcı doçent olarak görev yaptı. "Edebiyat ve Sürgün", "Bellek ve Politika", "Müslüman Dünya'da Cinsellik ve Toplumsal Cinsiyet" konulu dersler verdi. Şafak, 2004 yılında beş yazarın (Murathan Mungan, Faruk Ulay, Elif Şafak, Celil Oker, Pınar Kür) ortak kaleme aldığı bir roman projesinde yer aldı, bu roman Beşpeşe adıyla yayımlandı. 2005'te Med Cezir adlı kitabında kadın, kimlik, kültürel bölünme, dil ve edebiyat hakkında yazılarını bir araya getirdi. Aynı yıl Referans Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can Sağlık ile Berlin'de evlendi. 2006'da yayımlanan "Baba ve Piç" adlı romanını İngilizce olarak kaleme aldı. Türk-Ermeni ilişkilerini inceleyen bu roman nedeniyle hakkında Türklüğe hakaret ettiği gerekçesi ile dava açıldıysa da, suçun yasal unsurlarının oluşmadığı ve delil bulunmadığı gerekçesiyle beraat etti. Aynı yıl Şehrazat Zelda isimli kızı dünyaya geldi. Doğum sonrası yaşadığı depresyonu, İngilizce olarak kaleme aldığı Siyah Süt adlı otobiyografik romanda anlattı. İki yıl sonra oğlu Emir Zahir'i dünyaya getirerek ikinci kez anne oldu. 2009 yılının Mart ayında yayımlanan AŞK isimli roman, Türk edebiyat tarihinin en kısa sürede en çok satan edebi eseri ünvanına sahip olmuştur. 2009 yılı sonunda, sekiz romanı ve ilk deneme kitabı Med Cezir'den seçilmiş paragrafları bir araya getirdiği Kağıt Helva adlı kitabını yayımladı. 2010 Kasım ayında Firarperest adlı deneme türündeki ikinci eseri piyasaya çıktı. Eserin içindeki illüstrasyonlar M. K. Perker'e aittir. 2011 yılında Doğan Kitaptan "İskender" isimli eseri piyasaya çıkmıştır. Kitabın kapak resminde, makyajla erkek haline gelen Elif Şafak'ın kendi fotoğrafı vardır. Sanatçı, Türkiye'de çeşitli günlük ve aylık yayınlarda yazmaya devam etmektedir. 1 Mayıs 2009 tarihinden bu yana Habertürk gazetesinde ve aynı gazetenin "HT PAZAR" adlı ekinde yazılarını yayınlamayı sürdürür. Bu gazetede yayımlanan deneme türündeki yazılarından oluşan bir seçki, M.K Perker illüstrasyonlarıyla birlikte 2012 yılında Şemspare adıyla yayımlandı.