Ocak 1997
İngilizce
Orijinal Ülke:
Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce

Empati kurmadan okuyamayacağınız o kitap!
2025 87. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2025 17:23
Bitti... Yoksa bitmedi mi? Hâlâ bir yerlerden Annie Wilkes çıkacak gibi hissediyorum. "Bitmedi!" "Her şey daha yeni başlıyor," der gibi! Parmaklarımı kontrol ediyorum, hepsi tam
2024 1. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2024 13:43
Sadist - Stephen King "Sadist," Stephen King'in okuduğum ikinci eseri oldu. Kitap, acı çektirmeyi seven ve başkalarının acısından zevk alan hasta ruhlu bir kadını konu alıyor. Bir kaza sonrasında, kurbanını kurtarmaya çalıştığı zaman hayranlık duyduğu yazar olduğunu öğrenince evine götürüp onu uzun süre hapis tutar. Başlangıçtan ortaya kadar kitap beni sıkıyor gibi hissettirdi; Yazarın detaylara fazla girdiğini düşündüm ve bu da bazen sıkılmama neden oldu. Ancak, kitabın ortalarından sonlarına doğru beni içine çekmeyi başardı. Hikaye büyük bir merak uyandırmaya başladı ve son bölümler, kitabın başındaki sıkıcılığı unutturacak kadar etkileyiciydi. Genel olarak, fazla detay biraz sıkıntı yaratsa da, başarılı ve merak uyandıran bir roman. Yazarın diğer eserlerinde görüşmek dileğiyle. Kitabın film incelemesini yorum kısmına ekleyeceğim. :) Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim, kitapla kalın.
SadistStephen King · Altın Kitaplar · 20185,7bin okunma
İnsan en vahşi hayvandır. Sadist bana bunu iyice anlattı.
2023 12. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2023 19:36
Merhaba 1K okurları! Yılbaşında hedefimi belirlerken kendime bir liste çıkardım. Bu yıl şiirler, ruhuma denk gelecek kitaplar ve bir yandan da
kitaplarıyla geçirmeği planlamıştım. Ve çok
Psikoloji
·382 syf.·
2019 137. kitabı
''Ya benim anam hemşire!'' Gerilim düzeyi olarak kesinlikle ''O'' ile eşdeğer olan bir kitap olduğunu düşünüyorum. Kitabın başında bir olay ile başlıyoruz ve sonuna kadar hiç bitmiyor. Açıkçası
2020 35. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2020 17:03
Ünlü bir yazar olduğunuzu ve karlı bir günde, fırtınanın tam ortasında, insanların pek de yaşamadığı dağlık bir yerde, tek başınıza araba kullandığınızı hayal edin. Oldukça ürkütücü bir hayal değil
2023 16. kitabı
Okunma: 15 Mart 2023 01:26
Ünlü yazar Paul Sheldon, karlı bir dağ yolunda trafik kazası geçirir. Paul, Annie Wilkes adlı eski bir hemşire tarafından kurtarılır ve evine götürülür. Annie, Paul’ün bir numaralı hayranıdır. Paul’ün yazdığı kitaplarla yatıp kalkan bir kadındır. Gözünü Annie’nin evinde açan Paul ise eve hapsedildiğini çok geçmeden öğrenmek zorunda kalır. Annie, saplantılı ve psikolojik rahatsızlıkları olan bir kadındır. Paul’den istediği tek şey ise finalini yazdığı Misery romanını kendisi için devam ettirmesi ve sadece kendisine ait olacak bir Misery kitabı yazmasıdır. Evde Annie tarafından çeşitli işkencelere maruz kalan Paul bir kaçış yolu bulmak zorundadır ama ufukta bir şans görünmemektedir. Bu sırada Annie hakkında korkunç gerçekleri de öğrenecektir. Kitap çok ama çok güzeldi. Stephen King yine bildiğim gibi döktürmüş. Okuyucu olarak Annie’den ben bile korktum, ben bile rahatsız oldum. Daha önce ortopedik rahatsızlık geçiren ben, Annie’nin işkencelerini kendi bedenimde hissettim. Kesinlikle okunması gereken bir Stephen King romanıydı.
2023 12. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2023 14:21
Aksiyona ihtiyacınız varsa gidip bu kitabı almalısınız çünkü bu kitap aynı noktada 2 kişinin arasında geçmesine rağmen nefesinizi kesebilecek bir güçte, gerçekten kitap o kadar akıcı o kadar gerici ki ilk sayfasından son sayfasına kadar dikkatle okudum, en acıdığım kitap karakteri ve en üzüldüğüm hikaye bu kitaba ait oldu aşırı etkileyici ve spoiler olmadan sadece bu kadar yorum yapabiliyorum bu yüzden alıp okuduğunuzda siz ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Spoiler Cidden olan hep Paul'la oldu, sonda ya ölür ya da yaşar ama travmatik bir şekilde devam eder diye düşündüm ama travmayı bırakın adamın ne ruhu ne bedeni kaldı, o kadar üzüldüm ki anlatamam ruhsal olarak çökeceğini herkes tahmin edebilir ama ayağını ve parmaklarını kaybetmesi? Bu kısımlar bana dokundu çünkü en azından kurtulursa ruhsal olmasa da fiziksel olarak hayatına devam eder diye düşünmüştüm. Sonda her an Annie çıkacak diye nefesim kesildi, bi an çıktı da ama hemşire kıyafetli olduğunu okuduğum an hayal olduğunu anladım ve biraz olsun rahatladım. Annie eğer kafasına darbe almasaydı resmen yaşayıp onu öldürecekti ve bu düşünce aklımdan çıkmıyor, Paul'un hiç sevmediği vak vak onun en büyük kurtarıcısı oldu yoksa Paul olacaktı hamur ahahshhshqa Bu kadar yorum yeterli sanırım, en sevdiğim karakterlerden oldu Paul onun için daha iyi bir son dilerdim ama sanırım yaşaması yeterince iyi bir son
Müthiş Bir Kurgu
2026 75. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2026 14:11
Bu kitapla ilgili
Sadist
en büyük talihsizliğim, yıllar önce film uyarlamasını bilmeden izlemiş olmam oldu. O zamanlar bu filmin bu kitaptan uyarlandığını bilmiyordum ama filmi çok iyi hatırlıyorum. Özellikle Annie karakterini canlandıran Kathy Bates 'in performansı o kadar etkileyiciydi ki aradan yıllar geçmesine rağmen kadının o sayko bakışları bile aklıma kazınmış. Kitabı okumaya başladığımdan hemen kısa bir süre sonra taşlar yerine oturdu ve izlediğim o filmin aslında bu kitaptan uyarlandığını fark ettim. İşte o andan sonra okuma deneyimim değişti. Normalde her zaman önce kitabı okuyup sonra filmini izleyen biriyim ve bunu eğlenceli buluyorum ancak ilk kez bunun tam tersini yaşadım ve ne yazık ki benim için pek keyifli olmadı. Misery ( Sadist) son derece sürükleyici, psikolojik gerilimi yüksek ve okuru sürekli diken üstünde tutan bir roman. Ancak hikayenin tüm zirve noktalarını, gelişmelerini ve atmosferini zaten biliyor olmak, benim açımdan merak duygusunu haliyle yok etti. Keşke diyorum sadece ...
SadistStephen King · Altın Kitaplar · 20195,7bin okunma
Stephan King’e ve beni onunla tanıştırana selam olsun!
2026 13. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2026 22:11
Sadist
emekli bir hemşirenin çok sevdiği kitabı takıntı haline getirmesi ve kitabın sonunu beğenmemesi üstüne bir gün kitabın yazarının geçirdiği trafik kazası sonucu kaderin buluşturduğu bu iki
2023 36. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2023 21:46
Sadist; gerilimli atmosferi, içine çeken merak uyandıran anlatımı, patolojik düşüncelere, saplantılara değinen kurgusu ve Stephen King'in diğer kitaplarına göndermeleri ile soluksuz okuduğum ve etkilendiğim King kitapları arasında yerini aldı. İki kişinin ön planda aktarıldığı, aynı yerde geçen bir hikayenin; sayfaları heyecan ile çevirmeye, diyalogları ve eylemleri zihinde görselleştirmeye izin veren bir üslupla işlenmesi ve karanlık zihinleri ön plana alan konusu özellikle etkilendiğim yönlerinden. Paul Sheldon, Misery serisi ile öne çıkan ünlü bir yazardır. Kar fırtınasına yakalanır ve ıssız bir bölgede kaza geçirir. Kendini yazarın bir numaralı hayranı olarak tanımlayan Annie Wilkes tarafından kurtarılarak esir alınır. Annie Wilkes yazarın tıbbi tedavi almasına izin vermemekte, ruh haline göre, acısını dindirme yolunda yatıştırıcılar vermektedir. Annie'nin istediği yönde hareket etmeyince akla hayale gelmeyecek davranışlar ile karşılaşan yazarı hayatta tutan tek bir şey vardır: O da Misery serisinin devam kitabını yazması. Paul Sheldon'ın Annie'nin ürperten ve kaygı uyandıran geçmiş yaşantısını da içine alan, kestirilemeyen davranışlar ve karanlık ruh halleri ile şekillenen gerilimli yolculuğu böylece başlar. Filmini izlediğim için uzun zaman okumayı ertelediğim bu kitap, film izliyormuş hissi uyandıran işleyişi ile heyecanlı bir okuma süreci vaat ediyor.
fazi
fazi
ile Annie'nin davranışlarına gerilip, aynı zamanda iz bırakan karakteri ile üzüldüğümüz yerleri paylaşarak keyifli bir okuma gerçekleştirdik. Önerimdir.

Stephen KingYazar · 124 kitap
Stephen Edwin King (d. 21 Eylül 1947, Portland, Maine), korku, doğaüstü kurgu, gerilim, suç, bilimkurgu ve fantazya türlerinde eserler üreten Amerikalı yazar ve senarist. Kitapları toplam 350 milyon kopyadan fazla sattı ve çoğunun film, televizyon dizisi, mini dizi ve çizgi roman uyarlamaları yapıldı. Yedi tanesi Richard Bachman müstear ismiyle olmak üzere, 62 roman ve 5 kurgu dışı eser yayınladı. Ayrıca çoğu, kitap koleksiyonlarında yayınlanan 200 kadar öykü yazmıştır. İlki 1987 yılında Sadist (Misery) romanı başta olmak üzere toplam 15 kez Bram Stoker Ödülü'ne layık görüldü. 2003 yılında Ulusal Kitap Vakfı (National Book Foundation) tarafından "Amerikan Edebiyatına Üstün Katkı Ulusal Madalyası" ile onurlandırıldı. 2004 yılında Dünya Fantazya Konvansiyonu (World Fantasy Convention) tarafından "Yaşam Boyu Başarı" ödülüne layık görüldü. 2007 yılında Amerikan Gizem Yazarları Organizasyonu (Mystery Writers of America) tarafından "Grand Master" ödülüne layık görüldü. Amerikan edebiyatına yaptığı katkılar nedeniyle, 2015 yılında Ulusal Sanat Vakfı (National Endowment for the Arts) tarafından "Ulusal Sanat Madalyası" ile onurlandırıldı. İlk romanı Göz (Carrie) 1974 yılında yayımlanmıştır. Özellikle 1982 yılında başlayıp 2005 yılında sona erdirmiş olduğu Kara Kule (The Dark Tower) serisi ile ünlüdür. Yeşil Yol (The Green Mile), Esaretin Bedeli (the Man Who Loved Rita Hayworth aka the Shawshank Redemption) gibi pek çok kitabı senaryolaştırılıp beyaz perdeye aktarılmıştır. İlk profesyonel kısa öykü satışını The Glass Floor adlı öyküsüyle Starling Mystery Stories'e yapmıştır (1967). Kitaplarının çoğu memleketi Maine'de geçer. Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/Stephen_King