Yeni Yalan Zamanlar 2 / Cep Boy

Kırmızı Kedi Yayınevi

Mor
2020 35. kitabı
Okunma: 16 Eylül 2020 00:53
Yalın ve akıcı bir dille karşımızda İnci Aral. Yazar genellikle ustaca anlatımı ve akıcılığıyla öne çıkıyor zaten. Bu kitabın özelliğini kendi adıma açıklamak istersem ''herkes farklı bakar, farklı düşünür, farklı hisseder, farklı...'' böyle devam ettiririm. Bize yaşananları ve yaşanılanlar üzerine düşünülenleri her karakterin ağzından ve dünya görüşlerinden gösteriyor İnci Aral. Kurgu çok mu iddialı, sonu çok mu şaşırtıcı? Hayır. Fakat yazarın da böyle bir kaygısı ve isteği yok zaten. O, olayların her pencereden görünüşünü ve bunların karakterleri yaratmasına, etkilemesine daha çok önem vermiş. Kolay okunabilen, güzel tespitleri olan tatlı bir kitaptı. Keyifli okumalar.
Puan vermedi
Farklı karakterdeki kişilerin bir noktada birleşen hayatlarını, savrulma güçlerini, ülkedeki insan ve ilişkilerin çözümlenmesini kapsar mor. İç içe geçmiş hayatlarda kendinizi bulacağınız harika bir yazım. Bunların hepsini tabii ki iyi bir kurgu ve sade dili ile gözler önüne sermiş..
Puan vermedi·416 syf.·
2021 3. kitabı
"Dışarıda koskoca bir dünya vardı Yürüdüm Kendimi aradım içinde Yoktum..."
İnci Aral
Romanda küçük bir Ege kasabasında yaşayan dört çocuklu bir çiftçi ailesinin yıllara yayılmış trajik
Roman-Edebiyat
Morİnci Aral · Kırmızı Kedi Yayınevi · 20131,799 okunma
Kesinlikle sıkıcı edebiyat diye bir şey var. Benim anlamadığım biz okurken bu kadar sıkılıp bunaliyorsak bunları üretenler üretirken nasıl sıkılmıyor ve motive olabiliyor. Sen anlamıyor olabilir misin demeyin, yarım asırlık ömrünü tamamen iyi edebiyat arayışına vakfetmiş bir insanım. Klasik ve güncel dilimize çevrilmiş ya da telif her iyi yazarı okumuşumdur hemen hemen ki bu da yaklaşık 4 bin kitap yapar. Mor kesinlikle miy miy, hiçbir tazeliği, enerjisi, lezzeti, aklı olmayan kuru mu kuru bir roman. Uzak durun. Ya da okuyun ve sıkıntıdan soluksuz kalın. Hatta isterseniz üzerine Selim İleri isimli dahi yazarımızı okuyarak altın vuruş yapabilirsiniz. Hala nefes alabiliyorsunuz son çare olarak Nedim Gürsel öneririm.
2025 54. kitabı
Okunma: 05 Haziran 2025 23:14
MOR Bir ‘’Kırkından sonra azanı teneşir paklar.’’ romanıdır. Türk edebiyatında çok da alışık olmadığımız bir roman yazım tekniğidir aslında 24 saatlik dilimde yaşanan olayların yazıldığı romanlar.
2015 49. kitabı
Okunma: 16 Eylül 2015 13:26
ilk inci aral kitabımdı.. sürükleyici olmasa da sonunu baştan beri bilsen de geriye dönüşlerde insanların hayatlarını merak ediyorsun.. bir nevi hayat onları bu noktaya nasıl getirmiş ve "sen olsan ne yapardın ?" diye düşünürken bir de bakmışsın kitap bitmiş:))
2021 83. kitabı
Okunma: 11 Ekim 2021 22:08
Kitap 24 saatlik zaman dilimi içinde geçmekte.Bu 24 saatlik zaman dilimi içinde bütün bir ailenin yaşadıkları anlatıyor. İlişkiler üzerine yazılmış bir kitap. Kitabın bazı bölümlerini okurken çok sıkıldım. Kitabı sevip sevememe konusunda karar veremedim. Keyifli okumalar.
2026 14. kitabı
Okunma: 09 Haziran 2026 07:28
Neden erkek karakter analizleri hep düzgün ve duyarlı iken kadın karakter analizleri sapık ve kötü bu yazara feminist falan demeyin bence kendinin de farketmediği kadın düşmanlığı var bilinç altında kitabı bir de bu gözle okuyun anlattığı kadınlara ben hiç rastlamadım sürekli cinssllik isteyen ve düşünen cins erkek değil mi? Romanda erkekler hep mağdur kadınlar hep o… gibi anlatmış bana çok tuhaf geldi bu roman ve her kadını rahatsız edecek etmesi gereken şeyler var. Sıkıcılığı ve dağınık etkisiz cümleler de cabası, bir şey yazmaya çalışılmış hissi uyandırdı, zaman kaybı
2018 2. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2018 00:58
İnci Aral'ın okuduğum ilk kitabı Mor oldu. Kitabın yarısını okuduktan sonra aslında okuduğum kitabın bir serisinin olduğu ve serinin son kitabı olduğunu öğrendim. Neyse ki münhasıran da gerçekten
2017 7. kitabı
Karmaşık ilişkiler, sade bir dille fakat akıcı olmayan bir üslupla anlatılmış. Kitap sıcak bir yaz günü, kupkuru topraklara bakarken cırcır böceklerini dinlemekten başka hiçbir şey yapasınız gelmiyormuş gibi hissettiriyor.

İnci AralYazar · 31 kitap
27 Kasım 1944 tarihinde Denizli'de doğdu. Ankara'da Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünü bitirdi. Samsun, İzmir ve Manisa'da öğretmenlik yaptı. İlk öykü kitabı 1977 yılında yayınlanan "Ağda Zamanı"dır. Bu kitap, 1980 yılında Akademi Kitabevi İl Kitap Başarı Ödülü aldı. 1983 yılında Kahramanmaraş'taki toplumsal olaylar hakkında yazdığı "Kıran Resimleri" ile Nevzat Üstün Öykü Ödülü'nü aldı. Kıran Resimleri 1989 yılında Fransızcaya çevrildi. Yazar, 1992 yılında Ölü Erkek Kuşlar adlı romanı ile Yunus Nadi Ödülü'nü kazandı, 2002 yılında yayınlanan romanı Mor ile Orhan Kemal Roman Armağanı'nı aldı. 1994'te yayımladığı Yeni Yalan Zamanlar, 2002'de yayımlanan Mor ve 2007'de yayımlanan Safran Sarı romanını Yeni Yalan Zamanlar başlıklı bir üçleme haline getirdi. Eserleri Roman - Ölü Erkek Kuşlar (1992) – Yunus Nadi Ödülü - Yeni Yalan Zamanlar (1994) - Hiçbir Aşk Hiçbir Ölüm (1997) - İçimden Kuşlar Göçüyor (1998) - Mor (2002) – Orhan Kemal Roman Armağanı - Taş ve Ten (2005) - Safran Sarı (2007) - Sadakat (2010) - Şarkını Söylediğin Zaman (2011) - Unutmak (2009) Öykü - Ağda Zamanı (1980) - Kıran Resimleri (1983) - Uykusuzlar (1984) - Sevginin Eşsiz Kışı (1986) - Gölgede Kırk Derece (2003) - Anlar İzler Tutkular (2003) - Ruhumu Öpmeyi Unuttun (2006) - Unutmak (2008)