"OBLOMOV"
"Yarın… Hep yarın. Hayat, yarınlar için ertelenen bugünden ibaret olamaz."
Edebiyat dünyasının en ilginç karakterlerinden biri, artık genç okurlarla buluşuyor! İvan Gonçarov’un kült eseri Oblomov, özel bir resimli uyarlamayla yeniden hayat buldu. Bu sayede hem klasik edebiyata adım atmak isteyen gençler hem de görsel destekli hikâyelerden keyif alan okurlar, Oblomov’un dünyasını keşfetme şansına sahip oluyor.
Hikâyemizin kahramanı İlya Oblomov, St. Petersburg’un tam ortasında, rahat ve konforlu bir evde yaşamaktadır. Şık mobilyaları, sadık bir hizmetçisi ve köyde büyük bir malikanesi vardır. Partiler, davetler, akşam yemekleri… Hepsi ayağına kadar gelir.
Ama tüm bu ihtişama rağmen Oblomov’un tek isteği, evinde kalıp hayal kurmaktır. Dışarı çıkmak, kalabalıklar içinde bulunmak, karar vermek… Ona göre bunların hepsi gereksiz birer yorgunluktur.
Oblomov, tembelliğiyle meşhur olsa da sadece “hiçbir şey yapmamak” üzerinden tanımlanamaz. Onun hikâyesi, kararsızlık, konfor alanına sıkışmak ve hayaller ile gerçekler arasında kalmak üzerine düşündürüyor.
Kitap, şu soruyu okurun zihnine bırakıyor: Hayat, yalnızca hayal kurarak yaşanabilir mi?
Hayallerin peşinden gitmek için cesaretin şart olduğunu,
Karar vermemenin de bir seçim olduğunu,
Konfor alanından çıkmanın zorluklarını ama aynı zamanda getirdiği fırsatları
anlatıyor kitap bizlere.
Tembellik, kararsızlık ve hayatın akışına kapılmak… Oblomov’un hikâyesi, yüzlerce yıl öncesinden bugüne sesleniyor. Kendini erteleme, risk almaktan kaçınma ya da karar verememe gibi durumlar, bugün hâlâ birçok gencin karşılaştığı zorluklar.
Bu özel uyarlama, hem düşündürüyor hem de klasik bir karakterle tanışma fırsatı sunuyor.
Gençler İçin Oblomov’dan Hayat Dersleri
1. Hayallerinizi ertelemeyin.
Bir gün yaparım dediğiniz her şey,