2025 45. kitabı
Merhabalar sevgili kitap okur ailesi Bugün sizlere ilk okul çocuklarına uygun, daha anlaşılır ve basitleştirilmiş bir Rus klasiği olan Oblomov ile geldim. Tembel biri olarak hayatını yaşayan Oblomov, bu huyundan dolayı yakın arkadaşı sandığı kişi tarafından dolandırılır hatta ve hatta sevdiği kızı bile elinden kaçırır. Peki Oblomov onca şeye rağmen hala bu huyuna devam edecek mi? Nasıl bir hayat sürecek? Tüm soruların cevabı bu tatliş kitabımızda Siz de keyifli bir Rus klasiği okumak isterseniz çocuklarla beraber harika bir öneri olur.
2025 152. kitabı
Yayınevinin çocuk kitapları, sade ve anlaşılır diliyle çocukların kolayca takip edebileceği bir anlatım sunuyor, aynı zamanda resimlerle desteklenmiş içerikler, okuma deneyimini daha eğlenceli ve etkileyici hâle getiriyor. Dolayısıyla sadece eğlence odaklı değil, öğretici ve düşündürücü tarafı ile çocukların hem eğlenmelerini hem de öğrenmelerini sağlıyor. Rus klasikleri serisi o kadar güzel ki, okuyan her çocuğun çok hoşuna gidecektir diye düşünüyorum. Üstelik puntosu da gayet uygun. Oblomov benim hem acıdığım hem de üzüldüğüm karakterlerden birisidir edebiyat dünyasında. Kendisi bence oldukça ilginç bir karakter zaten. Yayınevi yine küçük okurlar için anlayabileceği sade ve akıcı bir dille, Oblomov’un tembel ve hayalperest yaşamını, günlük hayatındaki ertelemeleri ve hayallerini anlatıyor. Çocuklar, karakterin pasifliği ve hayal dünyası üzerinden sorumluluk, çaba ve yaşamın değerleri hakkında düşünme fırsatı buluyor. Böylece klasik eser, küçük okurlar için hem eğlenceli hem de öğretici bir şekilde deneyimleniyor. Oblomov’un günlük yaşamındaki tembellik ve ertelemeler, çocuklara alışkanlıkların ve sorumluluk bilincinin önemini gösteriyor. Kitapta onun hayal dünyası ve gerçek yaşam arasında gidip gelmeleri, çocukların hayal kurmanın değerini anlamasını sağlarken, aynı zamanda gerçek dünyadaki çabayı ihmal etmenin sonuçlarını fark etmelerine yardımcı oluyor.
2025 39. kitabı
Kızım için okumasını istediğim kitaplardan biriydi. Acaba ağır gelirmi diye düşünürken kitabı bir solukta hevesle okuması beni çok mutlu etti içeriği ile ilgili yorum yapmayacağım,malumumuz zaten klasikler hepimizin kütüphanesinde en güzel yerdedir. Oblomov
2025 77. kitabı
Yetişkin baskısıyla okuduğum Oblomov'un genç okurlara yönelik The Kitap Yayınları baskısı harika olmuş. Gençlere klasikleri sevdirmek için müthiş bir fırsat. Tavsiyemdir.
Puan vermedi
İVAN GONÇAROV / OBLOMOV Ben daha önce Oblomov’un yetişkin versiyonunu okumuştum, bu yüzden çocuk uyarlamasını elime alınca çok heyecanlandım Konuyu zaten biliyordum ama bu sadeleştirilmiş hali bambaşka bir sıcaklık taşıyor. Tembelliği neredeyse bir yaşam biçimi haline getirmiş Oblomov karakteri, bu kitapta çocukların anlayabileceği kadar yalın şekilde anlatılmış. Sayfalar arasında ilerledikçe Oblomov’un o meşhur yarın yaparım hali, tembelliği ve hayalperestliği bu kez daha sevimli, hatta biraz düşündürücü bir hal alıyor. Hayal kurmak güzel, ama adım atmak da bir o kadar önemli, kitap çocuklara bunu öğretiyor Kitabın içinde yer alan çizimler ise hikayeye bambaşka bir canlılık katmış. Oblomov’un tembelliğini, odasının dağınıklığını ve yüzündeki ifadeleri resimlerle görmek hem gülümsetiyor hem de karakteri daha yakından tanımayı sağlıyor. Kitapta ki çizimler özellikle küçük yaş grubu için daha ilgi çekici duruyor. Benim için bu versiyonu okumak, eski bir dostla yeniden karşılaşmak gibiydi. Oblomov’u çocukların gözünden okumak gerçekten keyifliydi, klasiklerle tanışmaları için çok güzel bir başlangıç kitabı olmuş. Ben keyifle çevirdim sayfaları ve minik kitap kurtlarına gönülden tavsiye ediyorum, kitapla kalın
2025 83. kitabı
Dışarıya adım atmaya bile üşenen Oblomov genç okurların fazlasıyla ilgisini çekecek. Genç okurlar için uyarlanmış ve resimlerle zenginleştirilmiş. Kızımla birlikte severek okuduk. Genç okurlara kesinlikle tavsiye ederim.
Oblomovİvan Gonçarov · The Kitap Genç · 202549,8bin okunma
Oblomov, aslında bir karakterden çok bir yaşam biçimini anlatıyor. Günlerini hayal kurarak, ertelerek, hiçbir şeyi tamamlayamadan geçiren Oblomov, bize insanın kendi içindeki tembelliğiyle ve kararsızlığıyla nasıl boğuştuğunu gösteriyor. Bir yandan gülümseten, bir yandan düşündüren bu eser; “yaşamak mı hayal etmek mi?” sorusunu sürekli zihnimize düşürüyor. Gonçarov’un kalemiyle, sıradan gibi görünen bir hayatın aslında ne kadar trajik olabileceğini hissediyoruz. Oblomov, hayata karşı pasif duruşuyla belki de hepimizin zaman zaman içine düştüğü o “erteleyen” yanımızı temsil ediyor. Ve bu yüzden, okurken hem kendimizle yüzleşiyor hem de derin bir iç hesaplaşmaya giriyoruz.
Efsane
2025 42. kitabı
Resimli olması özenle düzenlenmiş olması çok güzel içeriğini beğendim yazıları ideal kitabın içeriği ise muhteşem teşekkür ederim böyle güzel bir kitap için
Puan vermedi··
Çocuklar için klasiklerin kısaltılması ve ilgi çekici bir halde basılması gerçekten güzel. Bu eserin yetişkin basımı elimdeyken oğluma da bu yayının eserini aldım ve birlikte keyifli bir okumaya hazırız.
Duygu ve Düşünce
2025 397. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2025 14:59
"OBLOMOV" "Yarın… Hep yarın. Hayat, yarınlar için ertelenen bugünden ibaret olamaz." Edebiyat dünyasının en ilginç karakterlerinden biri, artık genç okurlarla buluşuyor! İvan Gonçarov’un kült eseri Oblomov, özel bir resimli uyarlamayla yeniden hayat buldu. Bu sayede hem klasik edebiyata adım atmak isteyen gençler hem de görsel destekli hikâyelerden keyif alan okurlar, Oblomov’un dünyasını keşfetme şansına sahip oluyor. Hikâyemizin kahramanı İlya Oblomov, St. Petersburg’un tam ortasında, rahat ve konforlu bir evde yaşamaktadır. Şık mobilyaları, sadık bir hizmetçisi ve köyde büyük bir malikanesi vardır. Partiler, davetler, akşam yemekleri… Hepsi ayağına kadar gelir. Ama tüm bu ihtişama rağmen Oblomov’un tek isteği, evinde kalıp hayal kurmaktır. Dışarı çıkmak, kalabalıklar içinde bulunmak, karar vermek… Ona göre bunların hepsi gereksiz birer yorgunluktur. Oblomov, tembelliğiyle meşhur olsa da sadece “hiçbir şey yapmamak” üzerinden tanımlanamaz. Onun hikâyesi, kararsızlık, konfor alanına sıkışmak ve hayaller ile gerçekler arasında kalmak üzerine düşündürüyor. Kitap, şu soruyu okurun zihnine bırakıyor: Hayat, yalnızca hayal kurarak yaşanabilir mi? Hayallerin peşinden gitmek için cesaretin şart olduğunu, Karar vermemenin de bir seçim olduğunu, Konfor alanından çıkmanın zorluklarını ama aynı zamanda getirdiği fırsatları anlatıyor kitap bizlere. Tembellik, kararsızlık ve hayatın akışına kapılmak… Oblomov’un hikâyesi, yüzlerce yıl öncesinden bugüne sesleniyor. Kendini erteleme, risk almaktan kaçınma ya da karar verememe gibi durumlar, bugün hâlâ birçok gencin karşılaştığı zorluklar. Bu özel uyarlama, hem düşündürüyor hem de klasik bir karakterle tanışma fırsatı sunuyor. Gençler İçin Oblomov’dan Hayat Dersleri 1. Hayallerinizi ertelemeyin. Bir gün yaparım dediğiniz her şey,

İvan GonçarovYazar · 7 kitap
Simbirsk, şimdiki adıyla Ulyanovsk'ta doğmuştur. Zengin bir tüccar ailesinin çocuğu olan Gonçarov, Oblomov'unkine benzeyen bir çocukluk geçirmiş, asilzadelerle geleceğin Oblomov'larıyla birlikte özel bir pansiyonda okumuştur. Moskova Üniversitesi'ni bitirdikten sonra, Petersburg'ta otuz üç yıl sürecek ve kendisini yüksek bir göreve kadar getirecek memurluk hayatına başladı. 1847'de ilk eserini, Alelade Bir Hikâye'yi çıkardı.1849'da da Oblomov'un Rüyası bir dergide basıldı. Ama Oblomov son şeklini ancak 1857'de, Marienbad'da bir aylık sürekli bir çalışma süresinden sonra aldı. Bu büyük romanın bir ay içinde yazılması belki de imkânsız görünmektedir, ama unutmamak gerekir ki, "bu eseri yıllarca kafamda taşıdım ve geriye onu ancak kâğıda geçirmek kalmıştı," demiştir yazar. Roman Rusya'da bir bomba gibi patladı. Zaten zaman da pek elverişliydi. Köleliğin kaldırılmasına üç yıl kalmış, bütün edebiyat dünyasında, uyuşukluğa, hareketsizliğe, şaşkınlığa karşı bir savaş açılmıştı. Bunun içindir ki, bir çağdaşın yazdığı gibi "Bütün okuma yazma bilenler Oblomov'u heyecanla okuyorlar. Hiç mübalağa etmeden denilebilir ki bu anda Rusya'da en küçük, en kenarda kalmış bir kasaba yoktur ki orada Oblomov okunmasın, üzerinde tartışılmasın. Oblomov ve Oblomovluk kelimeleri bütün Rusya'ya yayılmış, ebedi olarak dilimize girmiştir." Bu eserden başka, Gonçarov'un 1856'da çıkan ve üç yıllık bir dünya yolculuğunu anlatan "Fregal Pallada" isimli bir eseriyle birkaç eleştirisi ve hikâyesi vardır. Oblomov'dan sonra yazdığı "Uçurum" adlı büyük romanı 1869'da çıkmış ve Gonçarov onunla on yıl uğraştırmıştır.