Satranç

Stefan Zweig

2021 5. kitabı
Keyifli bir okuma idi :) daha önce başlamıştım ve yarıda kalmıştı. Derste konuşmuştuk bu kitapla ilgili, konustuklarımızı şuan daha iyi anladım. Başlanıldığı gibi bir solukta biten keyifli bir okuma oldu :) #iyikiokudum
2019 98. kitabı
Ve ben bu işi ne kadar kolaçan etmiş olduklarını Hiç hesaplayamadığım için her yanıt olağan Üstü bir sorumluluk haline geliyordu. Onların Bilmediği bir şeyi açık ediyorsam, birisini gereksiz yere ateşe atıyor olabilirdim. Çok fazla inkâr ediyorsam bu defa da kendime Zarar vermiş oluyordum...
2022 1. kitabı
İnsan benliğinde gizlenen bir zekanın yeteneğin varlığını ve yeterince verilen mücadelenin sonunda mutlaka gün yüzüne çıkarılabileceğini anlatan ve aynı zamanda Kültürel zenginliğin karakteri kişiliği etkilediğini somut bir şekilde anlatan güzel bir kitap
SatrançStefan Zweig · Flipper Yayınları · 2018279,3bin okunma
Zıt karakterlerin yorgun mücadelesi "SATRANÇ"
2021 26. kitabı
Başlamak için hangi cümlelerimi seçeceğimi bilemediğimden incelememe bu kelime ile başlamak gerektiğine ancak karar verebildim. Okurken kitap benimle o kadar hemhal oldu ki gittiğim ve gideceğim her yerde yanımdaydı adeta. Neredeyse ilk defa bir kitaba (yanımda taşımaktan olsa gerek..) bu denli zarar verdiğimi söyleyebilirim. Sayfa sayısı az olmasına ve bir gün olmadan biter diyen önyargımla başlamama rağmen, yazılan bir cümleyi birkaç kere daha okumaktan , geriye dönüp olaylar dahilinde yaşanan duyguları tekrar tekrar yaşamaktan ve bir daha böylesiyle karşılaşamamak korkusuyla başa çıkamayarak zamanlara yaydığım güzel bir kitaptı. Önceliklerime ve fikirlerimde ki yorgunluğuma rağmen güzel bir incelemeyi hak ettiğini düşünüyorum. SEN, bu satırları okuyan değerli Okur; biliyorum belki daha iyisi ile karşılaşmış sındır, belki de başka şeylerden haz duyan biri olarak "bir satranç figürlerinin ortalama hareketlerine dayanarak yazılmış bir kitap işte" de diyebilirsin. Ama söylenilen her cümleyi tekrar eden bir beyne sahip ve gözlerini kapattığında hayal edebilen biri isen eğer, satranç oynama korkusuna kapılmışsındır diye düşünüyorum oysaki en büyük arzun olmasına rağmen. Hiçbir hazzın bu denli büyük bir tutkuya ya da hiçbir zorunluluğun bu denli aşina olacak kadar karmaşık bir ritüele dönüşmüş olmasına ihtimal veremeyen ben,hiçlik ve yalnızlıkta düşüncelerinin yoğunluğu ile savaşan ve bunun aksine düşünmek için bir çabayı bile nahoş gören iki zıt karakterin mücadelesini farkedemeyecek kadar da tecrübesiz değilim. Bu kitapta bana komik gelen;söylenen cümlelerde nasıl olup da hayatımdan bir parça bulabildiğim, beni sinirlendiren şey ise; şu şampiyonun adını bir türlü doğru okuyamamam.Ne zor bir isim böyle bu ... "Czentovic" Aldığım nadide derslerin, birkaçından biri de:
2020 32. kitabı
Okunma: 29 Kasım 2020 23:55
Stefan Zweig'ın okuduğum ikinci kitabı ve ona daha çok alışıyorum Hikaye savaş sırasında Naziler tarafından tutuklanan ve çeşitli psikolojik işkenceler gördüğü bir hücreye kapatılan Dr.B' nin bir satranç kitabını çalmasıyla başlıyor. Zweig'ın akıcı ve sade diline bu okuduğum ikinci kitabında daha aşina oldum, fakat kitapta ilk 10 sayfa beni içine çekemedi,sıkıldım diyebilirim. Sayfalar ilerledikçe elimden bırakamadım Hikaye gerçekten çok iyiydi!! Zweig'ın betimlemeleri ile kendimi Dr.B'nin yerine koyup resmen o hücrede yaşadım..
2020 3. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2020 22:32
Neden seni bu kadar geç fark ettim ki bir daha anladım ki okumak ertelenmeye gelmiyor. Bazen gerçekler insana ağır geliyor belkide bu yüzden bu kitaptan sonra intihar edildi
2021 4. kitabı
New York’tan Buenos’e giden bir yolcu gemisinde yolcular arasında bulunan bir milyoner , dünya satranç şampiyonu Mirko Czentovic’e , ücret karşılığı bir parti satranç oynamayı önerir. İkisinin oyununu izleyen Avusturyalı Dr.B oyun sırasında kendini tutamayıp onların oyununa karışınca, şampiyonla karşılaşması önerilir kendisine. Gestapo tarafından bir otel odasına kapatılan, oyalanacak hiç bir şeyi olmadan, bu odada uzunca bir süre tek başına kalan, yalnızca sorgulama için bu odadan çıkartılan Dr.B bir gün, rastlantı sonucu gizlice eline geçirdiği bir satranç kitabından bu oyunun bütün inceliklerini öğrenmiştir. Satranç tahtası ve taşları yoktur, ancak, önce ekmek içinden yaptığı satranç taşlarıyla sonra da tümüyle belleğinde oynayarak kurumsal bir satranç ustası olup çikar.
2020 3. kitabı
Zihnin derinliklerine yapılan betimsel bir yolculuk.Nereye gideceğini bilmeden,her seçiminde yeni bir şey öğrenerek,nasıl sonuçlanacağını bilmeden.Tıpkı hayat gibi “şah ve mat”.
Puan vermedi
"Satranç Stratejileri: Oyununuzda Üstünlük Sağlamak İçin Adımlar" adlı kitap, Grandmaster John Smith tarafından yazılmıştır. Kitap, satranç oynamayı öğrenmek veya mevcut becerilerini geliştirmek isteyen oyunculara yöneliktir. Kitap, temel satranç stratejilerini ve taktiklerini ayrıntılı bir şekilde ele alır. Oyunculara, açılış prensipleri, orta oyun stratejileri ve son oyun teknikleri konularında kapsamlı bir rehber sunar. Ayrıca, taktik manevralar, taş hareketleri ve hamle hesaplama gibi pratik becerileri geliştirmeye yardımcı olan pratik egzersizler ve örnek oyunlar da içerir. Yazar, öğretici bir yaklaşım benimseyerek karmaşık konuları basit ve anlaşılır bir şekilde açıklar. Kitap, temel satranç terminolojisini anlamakta yardımcı olan bir sözlük bölümüne sahiptir. Ayrıca, açılış stratejileri, taktik kombinasyonlar ve savunma teknikleri gibi konuları ele alan bölümler, oyuncuların oyunlarını geliştirmelerine yardımcı olur. "Satranç Stratejileri" kitabı, her seviyeden oyuncular için uygundur. Başlangıç seviyesinde olanlar için temel kavramları açıklarken, daha deneyimli oyunculara ileri düzey stratejiler sunar. Kitap, teoriyi örnek oyunlarla destekleyerek konuları daha iyi anlamalarını sağlar. Sonuç olarak, "Satranç Stratejileri: Oyununuzda Üstünlük Sağlamak İçin Adımlar", satranç oyununu öğrenmek veya becerilerini geliştirmek isteyen her türden oyuncu için değerli bir kaynaktır. Strateji ve taktikler hakkında kapsamlı bir rehber sunar ve örnek oyunlarla konuları destekler. Satranç becerilerini geliştirmek isteyen herkes için tavsiye edilebilecek bir kitaptır.  Stefan Zweig satranç kitap incelemesi ChatGPT Stefan Zweig, ünlü Avusturyalı yazar ve düşünürdür. Satranç, Zweig'ın en tanınmış eserlerinden biridir ve 20. yüzyıl edebiyatının en etkileyici satranç
2020 35. kitabı
Okunma: 21 Mart 2020 11:23
Stefan Zweig ile yeni tanıştım. Satranç'ı okurker şimdiye kadar gördüğüm, okuduğum, bütün işkence ve insan konuşturma metodlarının nazilerin uyguladığı piskolojik baskı karşısında bir yeri olmadığı sonucuna vardım. Roman güzel ama biraz daha uzun olabilirdi bana göre sonu biraz hayal kırığlığı yaşattı özellikle satranç şampıyonunun sabıretmenin karşısındaki için bir zaaf olduğunu hissedip stratejileri bırakıp oyunu tamamen zaaflar üzerinden yürütmesi kabul edilemezdi. Her şeye rağmen başarılı bir roman.

Stefan ZweigYazar · 187 kitap
Stefan Zweig, Avusturyalı yazar ve gazeteciydi. Edebi kariyerinin zirvesinde olduğu 1920'li ve 1930'lu yıllarda, dünyanın en çok çevrilen ve en popüler yazarlarından biriydi. Zweig, Viyana, Avusturya-Macaristan'da büyüdü. Honoré de Balzac, Charles Dickens ve Fyodor Dostoyevski gibi ünlü edebiyatçılar hakkında Üç Büyük Usta (1920) ve belirleyici tarihsel olaylar hakkında Yıldızın Parladığı Anlar (1927) adlı tarihsel incelemeler yazdı. Ayrıca Joseph Fouché (1929), Mary Stuart (1935) ve Marie Antoinette'nin biyografilerini yazdı. Zweig'ın en bilinen kurgu eserleri arasında Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu (1922), Amok Koşucusu (1922), Korku (1925), Karışık Duygular (1927), Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat (1927), psikolojik roman Sabırsız Yürek (1939) ve Satranç (1941) yer almaktadır. 1934 yılında Almanya'da Nazi Partisi'nin yükselişi ve Avusturya'da Ständestaat rejiminin kurulmasının bir sonucu olarak Zweig, İngiltere'ye göç etti ve 1940 yılında kısa bir süre New York'a ve daha sonra yerleştiği Brezilya'ya taşındı. Son yıllarında bu ülkeye aşık olduğunu ilan edecek ve Brezilya, Geleceğin Ülkesi adlı kitabında bu ülke hakkında yazacaktı. Yıllar geçtikçe Zweig, Avrupa'nın geleceği konusunda giderek daha fazla hayal kırıklığına uğradı ve umutsuzluğa kapıldı. 23 Şubat 1942'de Petrópolis'teki evlerinde eşi Lotte ile birlikte aşırı dozda barbitürattan ölü bulundu. Eserleri birçok film uyarlamasına temel oldu. Zweig'ın anı kitabı Dünün Dünyası (1942), I. Franz Joseph yönetimindeki Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun çöküş yıllarındaki yaşamı betimlemesiyle dikkat çeker ve Habsburg İmparatorluğu hakkındaki en ünlü kitap olarak anılır.