Herkese Merhaba
Stephen King'in orjinal adıyla, The Tommyknockers 1987'de yazdığı uzaylı temasını işleyen Bilim-Kurgu ve korku romanı. Hikaye Roberta Anderson'un ormanda köpeğiyle dolaşırken, ayağına takılan bir cisimle başlıyor. Önce bunun bir konserve kutusunu olduğunu sanıyor, ama biraz kazdıkça toprağın altındaki cismin bin yıllık bir uzay gemisi olduğunu anlıyor.
Kitabın ilk bölümündeki Anderson ile Jim'in arkadaşlığı çok güzeldi, ikinci bölüme geçince olaylar biraz daha karmaşık bir hâl alıyor. Hikayede birçok yan figüran karekter vardı. Hatta hikayenin belli bir baş kahramanı yok diyebiliriz. Hikaye sonlarında olay geçişleri çok vardı, çünkü tüm kasaba halkının ne yaptığını öğreniyoruz. Ancak bu bende okuyayımda hemen bitsin süresine dönüştü. Neyse ki kitabın eski basımını okudumda bitirdim. Yeni baskısını okusaydım belki yarım bırakırdım, yeni baskısı 800 sayfa civarlarında.
Uzaydan gelen bir uzay gemisinin kasabayı nasıl etkilediğini okuyoruz. Ufo ya da uçan daire gibi hikayelere inanmayan, yine de bu tür konulara ilgi duyan insanların beğenenebileceği bir eser.
Kitapla Kalın ve Sağlıcakla