Yazar kitapta 5 sevgi dilinden bahsetmiş. Bunlar;
Kaliteli Zaman
Hediye Alma
Hizmet Eylemleri
Fiziksel Temas
'Sizin için çok önemli bir sey karşınızdaki için hiçbir şey ifade etmeyebilir. Ya da sizin gerekli bulduğunuz bir şeyi karşı taraf hiç umursamayabilir. İşte bu kitap sizin ve karşınızdaki kişinin ihtiyaçlarını anlamanız ve ona göre hareket etmeniz için bir kılavuz.'
Bu kitap erkek veya kadınlarla ilgili değil, sevgiyi alma ve verme şeklimizle ilgili. Sizde bazen karşınızdaki kişiye (eş, dost, çocuk, anne, baba fark etmez) sevginizi gösterdiğinizi ama karşılık alamadığınızı mı hissediyorsunuz ya da karşınızdaki kişi tarafından sevilmediğinizi mi düşünüyorsunuz? Ama ya yanılıyorsanız? Belki de sadece farklı dilleri konuşuyorsunuzdur :) O zaman kitabı okuyun ve karşınızdaki kişinin sevgi dilini çözün, gerisi kendiliğinden gelecektir.
Kişisel gelişim kitaplarına karşı olan ön yargım bu kitap sayesinde kırıldı. Akıcı, sade bir dille ve örnekler ile desteklenerek bütün sevgi dilleri ve aramızdaki yanlış anlaşılmalar o kadar güzel anlatılmış ki... Ben kendi sevgi dilimi de bu kitap sayesinde çözdüm.
Şimdi kitabı aynı şekilde başka birinin hayatına dokunabilmesi için bir yakınıma hediye ediyorum. Sizde okuyun ve başka birine hediye edin ki onun da yaşamı değişsin ve birbirimizi daha iyi anlayabilelim. :)