Sis ve Gece

Ahmet Ümit

Sis ve Gece
2022 9. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2022 08:52
Kitap ilk başlarda biraz sıkıcı gelmişti ama sonradan gayet akıcı ve güzel bir şekilde devam etti. Kitabın en etkileyici kısmı kesinlikle sonuydu, böyle bir son olacağı asla aklıma gelmezdi. Aklımda bir sürü farklı şey vardı ama onlardan tamamen bağımsız bir şekilde bitti. Polisiye türünde kitap okumayı sevenlerin hoşuna gidebilecek bir kitap.
2025 70. kitabı
Okunma: 26 Ağustos 2025 14:06
Severek okumadım kitabı. Okumasam da olurmuş. Durağan ilerleyen, merak uyandırmayan bir kitap. Yazarın yıllar önce yazdığı bir kitap olduğu için çok da bir şey demek istemiyorum. Çoğu kitabı iyi olan bir yazar. Bu kitabı da nazar boncuğu olsun diyelim.
Sis ve GeceAhmet Ümit · Doğan Kitap · 199624,1bin okunma
Buraya nereden, nasıl geldim, bilmiyorum!
2022 4. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2022 21:36
Ahmet Ümit'in okuduğum ilk kitabıydı. Sis ve gece kitabı da kendisinin ilk eserlerinden birisidir. Kitap ilk cümlesinden itibaren okuyucuyu sonunu delicesine merak ettirecek bir yolculuğa çıkarmakta. Bir istihbarat mensubunun kayıp sevgilisini aramasını ve bu yolculuktaki insan ilişkilerini ele almakta. Kitabı pazar günü elime alıp kitabın yarısına nasıl geldim hatırlamıyorum. (Elektriğin olmamasının etkisi çok az bu olayda, olay kitabın sizi içine çekmesinde:)) polisiye, aksiyon sevenlere tavsiye edebilirim, herkese iyi okumalar.
Alıntı
2020 45. kitabı
Okunma: 29 Haziran 2020 15:39
Kitabı çok beğendim. Dili sade, anlaşılır bide kurgusuda güzel olunca bir çırpıda bitiveriyor. Gayet sürükleyici ve okunabilirligi yüksek bir roman,ayrıca Ahmet Ümit in ilk romanı. Anlatım ve olaylar insanı içine rahatlıkla alıyor. Sonuna kadar da heyecanı kaybetmeden okunabiliyor. Kitabın konusuna gelirsek; Kitap, evli ve iki çocuk babası olan Sedat'ın yasak aşkı Mine kaybolur ve Sedat görevini tehlikeye atma pahasına onu bulmaya çalışır. Bulmaya çalışırken yaşadığı çıkmazları, kendi içerisinde bulamadığı çözümsüzlükleri, amirleri ve ailesiyle yaşadığı sorunları konu alıyor. Farklı bir roman, merak içinde okuyorsunuz. Yeni bitirdim etkisi uzun sürecek.
·270 syf.·
2018 1. kitabı
Ahmet Ümit... Biz her ne kadar bilmesekde o edebiyata şiir ile başlamış.1989'da "Sokağın Zulası" adlı şiir kitabını yayımlamış. "Senden her ayrıldığımda Çılgınca dalgalanan bir insan denizinde Annesini yitiren bir çocuğun Ürkek hüznü çöker yüzüme. Seninle her karşılaştığımda Sabah kırağısıyla yıkanan çiçeklerin Cemresi vurur gözlerime. Seni tam bulduğum anda yitirmenin korkusu Tam yitirdiğim anda bulmanın sevinci... Sis ve Gece... Ahmet Ümit'in 1996 tarihli ilk polisiye romanı. Adından polisiye romanları ile söz ettiren Ahmet Ümit, 1992 yılında yayımlanan " Çıplak Ayaklıydı Gece" adlı hikaye kitabı ile bu yola başlamıştır. Bunun yanı sıra Sis ve Gece, Turgut Yasalar tarafından 2007'de beyaz perdeye uyarlanan ilk romanıdır. Ama size tavsiyem önce kitabı okuyun hele ki bu bir polisiye roman ise. Ahmet Ümit ile tanışmam Sis ve Gece sayesinde gerçekleşti. Roman her ne kadar ilk olma özelliği taşısa da başarılı bir romandı diyebilirim. Sade bir dili var ayrıca hikaye birinci tekil kişi ağzından anlatılıyor. Kitabı okumam uzun bir zamana yayılmasına rağmen akıcılığını ve sürükleyiciliğini hiç kaybetmedi. Romanın ana karakteri Sedat adlı bir istihbaratçı, evli iki çocuk babası olmasına karşın genç bir kız ile yasak bir ilişki yaşamaktadır. Roman bir suikast ile başlayıp Sedat'ın kaybolan aşkı Mine'yi araması ve bunun üzerine eklenen olaylar zinciri ile devam etmektedir. Sedat'ın eşine olan sevgisi ve Mine'ye olan aşkı arasındaki ikilemi derinlemesine yansıtılmış ve bu durum da romana ayrı bir tat katmakta. Romanın sonu tahmin etmediğim bir şekilde gerçekleşti. Sedat ile birlikte Mine'yi bende aradım, tahminler yürüttüm, o sorgu odalarındaydım, yeri geldi Sedat'a kızdım, yeri geldi ona üzüldüm... Ahmet Ümit bu etkiyi yaratmayı başarabilen bir yazar. Roman hakkında beni
mutlaka okuyun
2020 64. kitabı
Okunma: 07 Temmuz 2020 01:52
Tahmin edilemeyen bir son. İşte böyle kitapları çok seviyorum. Kahramanımız MİT görevlisi, birdenbire ortadan kaybolan sevgilisini arıyor. Soruşturmalar, sorgulamalar, aklına gelen her detayı değerlendiriyor ama sonunda hiç ummadığı bir yerde buluyor. Ahmet Ümit'in tarzını severim, kitapta anlattığı her ayrıntıyı okudukça neden anlattığını anlıyorsunuz. Su gibi bir anlatımı var; hem duru hem de akıcı.
2019 42. kitabı
Sedat romanın ana kahramanıdır. Çalıştığı teşkilattaki entrikalar yüzünden uzaklaştırma cezası almıştır. Evlidir, iki kızı vardır.Evli olmasına rağmen yasa dışı örgüt üyesi Mine ile duygusal ilişki yaşar. Ahmet Ümit’in katilin ve dedektifin aynı kişi olarak kurguladığı sıra dışı bir romandır. Okurken heyecanınızı sürekli diri tutan bir polisiye. Okumanızı tavsiye ederim.
2023 50. kitabı
Okunma: 24 Aralık 2023 00:00
Ahmet Ümit'in "Sis ve Gece" adlı eseri, zengin kurgusu ve çarpıcı atmosferiyle polisiye edebiyatın öne çıkan yapıtlarından biridir. Kitap, gizemli bir cinayetin ardındaki perdeyi aralayarak okuyucuları karanlık bir serüvene davet eder. Ümit'in kaleminden dökülen kelimeler, sadece bir suç hikayesini değil, aynı zamanda derin karakter analizleriyle örülü bir edebi eseri sunar. Roman, İstanbul'un sokaklarını, geçmişin izlerini ve suçun sisli örtüsünü ustalıkla işleyerek okuyucuları soluksuz bırakır. Ahmet Ümit, sadece olay örgüsüne odaklanmakla kalmaz; aynı zamanda eserinde tarihsel ve kültürel detayları işleyerek İstanbul'un zengin atmosferini tüm çıplaklığıyla gözler önüne serer. Bu sayede, "Sis ve Gece" sadece bir suç romanı olmanın ötesinde, aynı zamanda bir şehrin tarihini ve ruhunu çözümlemeye yönelik bir yolculuk sunar. Kitap, okuyucuyu derin düşünsel katmanlara çeken bir atmosfer oluşturur. Karakterlerin içsel çatışmaları, geçmişle kurdukları bağlar ve yaşadıkları trajediler, eserin edebi değerini zenginleştirir. Ahmet Ümit, kelimeleri ustaca seçerek, her bir sayfada okuyucuyu sürükleyici bir gerilimle birlikte düşünsel bir yolculuğa çıkarır. "Sis ve Gece," sadece suçun değil, aynı zamanda insan doğasının karanlık yönlerinin de izini sürer. Ahmet Ümit'in dilindeki derinlik ve zenginlik, sadece bir polisiye eserin ötesine geçip edebiyat severleri etkileyen bir başyapıt yaratır.
Edebiyat & Roman
2021 10. kitabı
Okunma: 28 Mart 2021 22:05
Kitabı bitirdiğim, son sayfasını çevirdiğim anda ki ilk izlenimim şu ki; eğer Ahmet Ümit'in ilk okuduğum eseri olsaydı kesinlikle çok daha fazla beğenir ve sonunda şaşırırdım. Evet beğendim ama sonu yazarımızın diğer eserlerine nazaran çok daha tahmin edilebilirdi. Kurgu güzeldi, ilgi çekiciydi, akıcıydı. Şimdi sıra Turgut Yasalar'ın 2007 yılında senaryolaştırıp yönettiği filmini izlemekte. Keyifli okumalar dilerim. Edit: Film izlendi, çiftlikte Ahmet Ümit'i görmek gülümsetti, sanki kalite kontrole gelmiş gibi. :)
2019 27. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2019 23:31
Bitirdim kitabı şimdi ama sonuna sinir olmadım değil :( Ahmet Ümitin yeri bende özeldir çünkü okuduğum ilk türk polisiye roman yazarı ( katilleri de hiç tutturamam) Aynı buda öyle oldu son ana kadar yazar şifreyi verene kadar katilin kim olduğunu bir türlü çözemedim hatta bir ara Baş karakterden bile şüphelenmedim değil :( Ama son beni sinir etti daha bir kaç gün daha sinir olurum ben şimdi buna :( Ama onun dışında akıcı kalemi hikayelerin birbirine bağlanma yalınlığı süperdi. Sanırım bir kaç eksik Ümit kitabı daha var okumadığım onlarıda hızla bitirip uzunca bir süre Ahmet Ümit işini sonlandırmak istiyorum zira ruhum kaldıramayacak bu sonları. Neyse başımız sağ olsun sevgili Mine :( böyle bir ölümü haketmedin, belkide kendin hazırladın kim bilir! Bu kitabın sonu niye böyle bitti yaa?

Ahmet ÜmitYazar · 39 kitap
Ahmet Ümit, 1960’ta Gaziantep’te doğdu. 1983’te Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. 1985-1986 yıllarında, Moskova’da, Sosyal Bilimler Akademisi’nde siyaset eğitimi gördü. Şiirleri, 1989 yılında Sokağın Zulası adıyla yayımlandı. 1992’de ilk öykü kitabı Çıplak Ayaklıydı Gece yayımlandı. Bunu Bir Ses Böler Geceyi, Agatha’nın Anahtarı, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir adlı polisiye öykü kitapları izledi. Hem çocuklara hem büyüklere yönelik Masal Masal İçinde ve Olmayan Ülke kitapları ile farklı bir tarz denedi. 1996’da yazdığı ilk romanı Sis ve Gece, polisiye edebiyatta bir başyapıt olarak değerlendirildi. Bu romanın ardından Kar Kokusu, Patasana ve Kukla yayımlandı. Bu kitapları Ninatta’nın Bileziği, İnsan Ruhunun Haritası, Aşk Köpekliktir, Beyoğlu Rapsodisi, Kavim, Bab-ı Esrar, İstanbul Hatırası, Sultanı Öldürmek,Beyoğlu’nun En Güzel Abisi ve Elveda Güzel Vatanım adlı kitapları izledi. Ahmet Ümit’in, İsmail Gülgeç’le birlikte hazırladığı Başkomser Nevzat-Çiçekçinin Ölümü ve Başkomser Nevzat-Tapınak Fahişeleri, Aptülika (Abdülkadir Elçioğlu) ile birlikte hazırladığı Başkomser Nevzat-Davulcu Davut’u Kim Öldürdü? ve Bartu Bölükbaşı ile birlikte hazırladığı Elveda Güzel Vatanım-İttihatçıların Yükselişi adlı çizgi romanları da bulunmaktadır. Eserleri yirminin üzerinde yabancı dile çevrilmiştir. Yazarın tüm yapıtları Everest Yayınları tarafından yayımlanmaktadır.