Bir Ada Hikayesi 3

Yaşar Kemal
Bir Ada Hikayesi dörtlüsü, savaşlardan, kırımlardan, sürgünlerden arta kalan insanların, Yunanistan'a gönderilen Rumların boşalttığı bir adada yeni bir yaşam kurma çabalarını konu alır. Umut romanın baş kahramanıdır.  Tanyeri Horozları, yeni bir yaşam kurma çabası, korku, özlem, umut, sabır ve geçmişin acıları arasında, aşktan ve insan olmaktan duyulan sevincin romanıdır. Denize, adaya, insanlara duydukları aşkın geçmişin acılarıyla gölgelenmesine izin vermeyen, sevdalarını yüreklerinde sır gibi taşıyan adam gibi adamlar, kadın gibi kadınlar yüzlerini yeni bir hayata dönerler.  "Yaşar Kemal, yirminci ve yirmi birinci yüzyıl yazınının en büyük romancılarından biridir."  - Barry Tharaud, (A.B.D.)  "Yaşar Kemal'in romanlarını okumak coşkular dünyasında bir mola zamanı gibidir."  - Jean-Pierre Deleage, (Fransa)-
Tahmini Okuma Süresi: 12 sa. 30 dk.Sayfa Sayısı: 441Basım Tarihi: Şubat 2013İlk Yayın Tarihi: Eylül 2002Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
ISBN: 9789750807206Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

441 syf.
8/10 puan verdi
Savaş icat eden görmesin cennet!
‘Bir Ada Hikayesi’ dörtlemesine mübadele romanları demiştik.İlk kitapta Yunanistana gönderilen Rumların adası boşalmış, ikinci kitapta boşalan ada yavaş yavaş dolmaya başlamış karıncanın bile su içebildiği durgunlukta olan deniz hareketlenmişti.
Tanyeri Horozları
‘nda ise Osmanlı İmparatorluğunun son dönemde ki savaşları olan Sarıkamış,Çanakkale ve bağımsızlık konu edinmekte.Asker kaçaklarının yakalanmamak için yurtlarını terk etmesi,savaştan arta kalan insanların yüreğe dokunan acı yaşanmışlıkları,o dehşet dolu savaş anılarını bir türlü unutamamaları ise serinin bel kemiğidir diyebiliriz. Kitapta,evsizlere yurt olan ada,yaşanır bir yer haline gelmiş,yaralar sarılmaya çalışılmış,dostluk,sevgi ve merhamet duyguları insanlara merhem olmuştur. Artık evlerin bacalarında duman tüter olmuş,bağlar bahçeler ürün verir olmuş,toprak bereketlenmiştir. İlk iki kitapta toprağa gömülü olan yaşam artık filizlenmeye başlamış,diğer kitaplara nazaran başkarakterler sahneyi diğer karakterlere bırakmıştır.Umut ise bu romanın başkahramanıdır... Serinin ilk iki kitabı hakkında ki incelemelerim; Bir Ada Hikayesi 1:#84174607 Bir Ada Hikayesi 2:#89008040 Sevgi ve Muhabbetle..
Tanyeri HorozlarıYaşar Kemal · Yapı Kredi Yayınları · 20132,904 okunma
441 syf.
Puan vermedi
Alıntılar var Bir Ada Hikayesi'nin üçüncüsü , Tanyeri Horozları.. Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana da Lozan Barış antlasması sonucu vatanı olan Karınca adasını bırakmayan Vasili ile, savaştan, kaçıp da bu adaya sığınan Poyraz Musa'nın hikayesini okumustum. Karıncanın Su İçtiği'inde,Poyraz Musa ve Vasili'ye eslik edecek yeni
Tanyeri HorozlarıYaşar Kemal · Yapı Kredi Yayınları · 20132,904 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.