Stage 3

Edith Nesbit
63 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1906

250 syf.
Puan vermedi
Yazarın okuduğum ilk kitabı. Her ne kadar çocuk kitabı kategorisinde olsa da, yetişkinlerin de okuyabileceği türden sıkılmadan kolaylıkla okunabilecek bir kitap. Konusuna gelince; İngiltere'de şehirdeki büyük evlerinde rahat ve mutlu bir yaşam süren üç çocuğun hayatları; bir akşam eve gelen iki adamın babalarını alıp götürmesiyle kökten değişir. Üç kardeş anneleri ile birlikte küçük bir köye yerleşip bakımsız bir evde, sınırlı şartlarda yaşamak zorundadırlar. Aile birliğinin önemi konusunda güzel mesajlar veren, güzel bir kitap.
Demiryolu ÇocuklarıEdith Nesbit · Kirpi Yayıncılık · 20102,277 okunma
206 syf.
8/10 puan verdi
DEMİRYOLU ÇOCUKLARIMIZ
DEMİRYOLU ÇOCUKLARI SİZE SADECE BİR KAÇ CÜMLE YAZMAK İSTİYORUM, BELKİ ANLARSINIZ BİZDEN BÜYÜK, KÜÇÜCÜK KALPLERİNE DÜNYALARI SIĞDIRABİLEN ÇOCUKLARI ! Sence hepimizin Tanrı'nın yazdığı bir kitabın içinde yaşadığımızı düşünmek daha güzel değil mi? Eğer kitabı ben yazıyor olsaydım hatalar yapabilirdim ama Tanrı, kitabı doğru ve bizim için en iyi
Demiryolu Çocukları
Demiryolu ÇocuklarıEdith Nesbit · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20102,277 okunma
256 syf.
Bu metin Azerice dilinden otomatik olarak çevirilmiştir. Orjinali Göster
Okuduğum bir sonraki kitap Edith Nesbit'in "Demiryolu Çocukları"ydı. kitap haline geldi. • Kitabın konusu • Kitapta, babalarının tutuklanmasının ardından 2 kız kardeş ve 1 erkek kardeşin rahat evlerinden ayrılıp anneleriyle birlikte küçük bir kulübeye taşınmaları sonrasında yaşanan olaylar anlatılıyor. Roberta ablası, Peter ortanca erkek kardeşi ve Phyllis de küçük kız kardeşidir. Hemen her bölümde farklı kahramanlıklar sergiliyorlar. Ayrıca ne kadar büyük bir yürekleri olduğunu da bu kitapta görebiliyoruz. • Kitap hakkındaki düşüncelerim • Açıkçası kitabı ilk okuduğumda özellikle birinci ve ikinci bölümlerde sıkılmıştım ama 52. sayfadan sonra ilgiyle okumaya başladım. Çocukların bu kadar nazik olması hoşuma gitti. Sadece çocukları değil kitaptaki tüm karakterleri sevdim, karakterler çok samimiydi. Kitaptaki karakterler hata yaptıktan sonra hatalarının farkına vardılar. Kardeşler'i de kocaman bir gülümsemeyle okudum, en çok güldüğüm karakterler Peter ve Phyllis, en çok sevdiğim karakter ise Roberta oldu. Yazarın pembe kızak yapma ve çamaşır yıkama taktiklerini vermesi de fena değildi :))) Yazarın tek bir ifadeyle düşüncelerine kolayca müdahale etmesi ve kalbe dokunması çok etkileyiciydi. Kitabı okumak isteyen herkese tavsiye ederim. Kitabı okuyacak olanlara keyifli okumalar!
Dəmiryolu Uşaqları
Dəmiryolu UşaqlarıEdith Nesbit · Əli və Nino Nəşriyyatı və Qanun Nəşriyyatı · 20212,277 okunma
307 syf.
10/10 puan verdi
Demiryolu Çocukları: Sevgi, özveri ve umudun yolunda.
Çocukluğumda yarısını okuyup devam edemediğim kitabı bir yetişkin olarak tekrar okudum. Bazı kitapların kalpte kalıcı bir yer edindiğini bana derinden hissettiren bir kitaptır; Demiryolu Çocukları... Konusu ise; bazı olumsuz nedenlerden dolayı evlerinden ayrı düşen; anneleri ile birlikte, yakınından bir demiryolu geçen kırsal bir bölgeye yerleşmek zorunda kalan Roberta, Peter ve Phyllis adlı üç güzel kardeşin maceraları... Çocukların kalplerini, duygularını, hislerini çok güzel anlatan, hem güldüren, hem ağlatan, 7'den 70'e herkese hitap edebilecek bir roman... Israrla tavsiyedir.
Demiryolu ÇocuklarıEdith Nesbit · Bordo Siyah Yayınları · 20042,277 okunma
224 syf.
6/10 puan verdi
Aile bağlarının, mutluluğun, yaşamın ve dayanışmanın kaynağı olduğunun örneğini sunan kitap, ilk ve veya orta okul çocuklarına tavsiye edilmelidir.
Demiryolu ÇocuklarıEdith Nesbit · Kırmızı Kedi Yayınları · 20142,277 okunma
206 syf.
9/10 puan verdi
Bana ve kardeşime kitap okuma aşkını aşılayan ilk kitap . Yeri çok ayrı. Evimizin arka odasında hiç kalkmadan kardeşimle birbirimize okuyarak geçirdiğimiz en güzel anıları kazandığımız kitaptır. Annem kardeşim ve benden oluşan çekirdek ailemizin sürdürdüğü mücadelenin bir yansımasını bulduğumuz için bu kadar sevdik belki.. Güzel kitaptır, özellikle çocukların okuduğunda aile bağları ve sevgi bağlamında çok fazla mesaja ulaşabileceğini düşünüyorum.
140 syf.
10/10 puan verdi
Aile yaşamı, kardeşlik bağları, yardımlaşma üzerine yazılmış çok güzel bir eser. Dostluk kavramının önemini bu kitabı okuyunca daha iyi anlıyorsunuz. Kısacası umudun hiç tükenmediği çok sıcacık bir kitaptı. Anlatımı da aşırı güzeldi. Okumak isteyenler her yaştan insan okuyabilir.
Demiryolu ÇocuklarıEdith Nesbit · Parıltı Yayınları · 20102,277 okunma
120 syf.
Çocuklar
Başrolü çocuk olan her kitap mı güzel olur? Çocukların ve annesinin düştükleri zor durumdan nasıl kurtulmaya çalıştıkları, bu zor durumdan bile kendilerine eğlenecek ve zaman geçirecek meşgaleler bulmaları... Çocukların demir yolunda yaşadıkları oldukça etkileyici, birer kahraman oldular. Kendi düştükleri zor durumu bir kenara atıp insanlara yardım ettiler. Verilen mesajlar oldukça önemli. Babalarının nerde olduğunu kitap boyunca merak ettim, kitabın başında yazarın pat diye bu ayrıntıyı vermemesi kitabı sürükleyici yaptı.
Demiryolu ÇocuklarıEdith Nesbit · Fark Çocuk Yayınları · 20162,277 okunma
104 syf.
5/10 puan verdi
Demiryolu Çocukları
İngiliz yazar Edith Nesbit'in hüzün, yoğun derecede samimiyet ve iyilik barındıran çocuk kitabı. Durumları oldukça iyi olan, güzel bir hayat süren bir ailenin babalarının talihsiz bir şekilde günün birinde aralarından ayrılmasından sonra yoksulluğa evrilen yaşamlarını konu edinmiş roman. Roberta, Peter ve Phyllis 'in yeni yaşamlarını sürdürmek zorunda oldukları demiryoluna yakın bir köydeki özgür yaşamları içimizi ısıtacak türden. Aslında bir çocuk kitabı olarak anılsa bile yediden yetmişe herkesin okuyabileceği, hayatın zorlukları karşısında nasıl mücadele edilebileceğine dair mesajlar barındıran oldukça sıcak bir eser.
Demir Yolu Çocukları
Demir Yolu ÇocuklarıEdith Nesbit · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20182,277 okunma
224 syf.
9/10 puan verdi
Sen ne kitapsın beee!! Daha çocuk yaşımızda kalbimizi kırdın,psikolojimizi bozdun,kedere düşürdün,melankolik ettin bizi.. Siz demiryolu çocukları,nasıl bir fakirlik çektiniz yahu. Bu kitabı Hindistan kralı okusa fahri vatandaşlık verir size. Siz annenizin öğleden sonra yaptığı çörekleri yerken bizim boğazımıza takılıyordu.. Eğlenmek için taş attığınız tren bizim içimizden geçiyordu.. Velhasıl sizinle öğrendik parasız da eğlenilebileceğini. Hikâyenizin sonunu hatırlamıyorum ama sayın demiryolu çocukları, dramatik, kederli bir hadise olarak kaldınız,imzanızı attınız çocukluğumuza...
Demiryolu ÇocuklarıEdith Nesbit · Kırmızı Kedi Yayınları · 20142,277 okunma

Edith Nesbit
Edith NesbitYazar · 28 kitap
15 Ağustos 1858 Londra’da doğdu. Babasının ölümünden sonra nesbit ailesinin kıta Avrupasına taşınmasıyla Edith Nesbit, Fransa ve Almanya’da eğitim gördü ve aile 1872 yılında İngiltere’ye döndü. İlk eşi Hubert Bland ile açık evlilik olarak tanımlanabilecek bir ilişki yaşadı. Her ikisinin de evlilikleri sırasında başka insanlarla ilişkileri oldu. Hubert Bland'in evlilikleri sırasında Alice Hoatson ile olan ilişkisinden doğan 2 çocuğuna kendi çocuklarıymış annelik eden Nesbit, ilk eşinin ölümünden sonra Thomas Tucker ile evlendi. Fabian Cemiyeti'nin yayın organı olan Today'de çalışırken Karl Marx'ın en küçük kızı Eleanor Marx, sosyalist ve feminist aktivist İngiliz yazar Annie Besant ve George Bernard Shaw gibi isimlerle yakın arkadaşlıklar kurdu. 4 Mayıs 1924 yılında İngiltere'nin Kent şehrinde öldü.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.